igen, ez nagyon beszédes. Még akkor is, ha 10 éven keresztül a telekom szép osztalékokat fizetett. Ennyire rossz lenne az infokommunikáció a többi szektorhoz képest? Vagy csak cégspecifikus ez a kétségtelenül kritikán aluli teljesítmény? Mindenesetre a cég részvényesei nem döntöttek jól, hogy ide tették a pénzüket. Sajnos.
Nem valószínű, hogy százezres pakkokat vki csak azért vesz mert a DT-nél pénz áll a házhoz. Aki 365-ön vesz az hol fog eladni, ha most el kezd eladni 330 lesz a vége. Aki itt vesz az minimum egy százassal feljebb fog kitárazni.
igaz. Ma sem értem, hogy miért nem tudtak "csak" annyit mondani, mint szinte mindenre korábban, hogy pl: "nem kommentáljuk". És nem kizárt, hogy most megint arra megy fel, hogy az anyacégnél várhatóan nagy pénz fog a házhoz állni.
csak az a probléma, hogy ez nem kívánság kérdése. Ráadásul a Richter teljesen más okból esett ki. Ott pusztán technikai trükkökkel is lehetett operálni. Meg is tették (tizedelés - a mai napig sem értem, hogy ez miért jelent forgalom növekedést :) ). Illetve elég volt csak forgalmat generálni és már meg is volt az elvárt likviditás. Forgalmat növelni nem túl nehéz dolog. Csökkenteni sokkal nagyobb kihívás.
legalább abban biztosak lehetünk, hogy ezt most még nem ez hajtja :)
Szerintem csak nagyjából 450 felett kezdene csak erre beindulni a speka. Meg egy erősebb HUF is besegítene picit.
"az MSCI Magyarország sztenderd index (nagy és közepes kapitalizáció) esetében a legutóbbi féléves felülvizsgálatkor a piaci kapitalizációra vonatkozó minimum 2 375 millió dollár volt, amit a Magyar Telekom már nem tudott teljesíteni."
"Miért nem esett ki még a papír? Ezt azért sikerült elkerülni, mert a rendszerben van némi puffer - ami az indexekben egyfajta stabilitást biztosít -, az MSCI metodológiája az alsó korlátot a mid cap részvényeknél az említett minimális kapitalizációs kritérium alatt 33%-kal húzza meg."
Tehát, nagyon durván számolva 500Ft körül kerülne vissza és 340 Ft körül esik ki. (ha a korábbi szabályok változatlanok)
a kormánnyal való megállapodás szerintem is fontos pozitív momentum, de igazán rossz példa. Nézd meg a grafikont! A korrekció a partnerség aláírása után kezdődött. Pedig az igazán jó hír volt. A tőzsde másként árazta. :) link
Mtelekom