szerintem meg éppen hogy azt árulta el, hogy nem bróker. Láttál már brókert, aki nullában visszaadja valaki pénzét? :))) Alapszabály, hogy az odaadott pénzt teljes egészében vissza sosem szabad adni. És ez működik is, hiszen ez legalább annyira kipróbált és működő dolog, mint a grafikonból megmondani a jövőt. Ha odaadtad a pénzed, azzal többnyire két dolog történhet. Vagy rögtön veszítesz és egy idő után megunva, visszakéred a maradékot. A másik, hogy nyersz. Ekkor a sikeren felbuzdulva és immár persze egy jó bróker tanácsát megfogadva a megnövekedett tőkédet újra befekteted. Ez egy végtelen történet innen, hiszen mindaddig újra és újra többet és még többet akarsz. A tanácsokat pedig mindig megkapod. Ez addig megy, amíg minden nyereségedet egy rossz befektetés elviszi. Persze ekkor még él a remény, hogy majd megint visszajön. És lehet, hogy kezdődik is előröl, de a vége csak az, hogy megunod és kiveszed, ami még megmaradt. De ez így is van jól, hiszen olyan pénzt tettél bele induláskor, amivel nem is tudtál már mit kezdeni. :)))
és ez még nem is forex, nem rég még olyan reklámok is mentek, hogy új kocsim van, pár száz k tartalék havonta és élek is mint hal a vízben, mert volt egy jó belépésem a forexen és aztán keresse xy szolgáltatót.
Mondjuk láttam csávót eljátszani 2 hónap alatt 80 misit, hm... számomra nem volt komikus, de úgy láttam ő a végén 15 misinél már azt mondta, na ezt még eljátsszuk.....
Tudok olyan házaspárról, akiket az orosz válság végzett ki, a csávó nyugtatózva remegő kézzel szüntette meg a számláját...
Jó, hogy ilyen történetekkel ma már nem találkozok, nem jó ezt végignézni. Olyat is ismertem akinek a napizás volt az élete, aztán év végén nem vette észre, hogy leköltségelve egy kanyi plusszt sem termelt, ennyi ez egy ilyen játék...
Azt gondolom, nagyon jó, hogy sok magyarszki nem tud külföldiül, mert akkor bizony sok ablakon kiugrott embert láthatnánk..
Törölt felhasználó2014. 02. 27. 18:07
Előzmény:
törölt hozzászólás
konyhapénzzel, kölcsönpénzzel, más pénzével
Ezeket az elveket én is vallom, ismerek is olyan, aki szépen belebukott abba, hogy ezeket az elveket nem fogadta meg....
Bizony jó az íratlan szabályokat betartani, viszont az is igaz, ki nem mer, az nem nyer....és akinek nincs pénze muszáj tőzsdézni, hogy legyen, valahogy el kell kezdeni. Az én időmben még volt rá esély, ma csak az van, hogy kimész külföldre, hazahozol zsét, benyomod, aztán ha nagyon jó vagy keresel, ha nem elbukod mind......a többség szerintem elbukja....azért is változik olyan sűrűn a fórum olvasótábora.
ez úgy igaz szerintem, ha az a "más" nem tud arról, hogy az ő pénzével játszom.
de ha jelen esetben leültek, megbeszélték, a barátja is tudatában van annak, hogy itt lehet nyerni, de bukni is 15%-ot rövid távon, akkor nem lehet gond.
én is többször kezeltem már más pénzét is, de alapelvek korrekten megbeszélésre kerültek. nem is volt soha utólagos nézeteltérés...
a tözsde x alapszabálya közé tartozik, nem kereskedek konyhapénzzel, kölcsönpénzzel, más pénzével. És most nincs mosoly jel.
Múltkor (beírtam) a párom egy tkom részét adtam el 24-n és egyből aznap és utána ugrott 38-39-ig. Mondtátok is ebből jól nem jövök ki:):) (azért még nincs mosolyszünet):)
Törölt felhasználó2014. 02. 27. 17:48
Épül szépen a lefele ék, rövid távra.
Osztalékot jó eséllyel 4 évre elfelejthetjük. köszönjük fidesz, rezsikommandó :)
Növekedési sztori lesz-e? ez a kérdés
Szvsz egy darabig nem,
és marad a sávozás 300 körül (+-50)
esetleg az msci visszakerülés lehet majd jó sztori
de áprilistól megint felejtős lesz a papir (vagy már most is?)
legalább egy duplaalj fidesz győzelem esetén simán kinéz.
menet közben nem nagyon vonjuk le a profitból az adót, a szolgáltató se, T+3 nap múlva adó nélkül jelenik meg a számlán a profit. Az adóbevallás meg ugye majd egy év múlva és a nyereség mellett pedig ott a veszteség rész is.
barátnak, rokonnak a pénzével kereskedni egyébként sem szerencsés. Mert mi van, ha nem szerencsésen sül el? Becsöngetsz és azt mondod, hogy : csá csumi ! Képzeld kockáztattam és vesztettél.
vond le belőle a tanácsadói díjadat, a közreműködői jutalékodat, az infrastruktúra használati díjat, a kockázati felárat, a kezelési költséget és a sikerdíjat. Ez, ha ügyes vagy, úgy 20-25%-ot kitesz a befektetett tőkére vetítve.
Ja és vonj le egy barátot is a listáról :)))
Mtelekom