Nem vagyok elemzőpárti, de ezek a nyilatkozatok sztem megállják a helyüket, többségében korrektnek tartom.
Egy olaszo-i finomítót szüntettek meg, mert nem volt rendtábilis a működtetése. Ezért az idei évben leamortizálták -127 mrdhuf értékben, s jövőre logisztikai központkén fogják majd működtetni. Tehát attól, hogy leírták, mint finomító, attól még nem került a kukába ez az eszköz...
Leginkább ettől származik a nettó eredménysoron a cég vesztesége.
Ez mivel köztudott volt régóta, s az ettől (a leírástól) tisztított várt 30 mrdhuf nettó helyett a cég 43 mrd-ot hozott. Tehát a várt eredménye nemcsak az elemzői konszenzushoz, hanem a térségi olajcégek eredményességéhez (főként a downstream-hez) viszonyítva is jobb lett a MOL Q3, s talán ezért is van a nagy esést követően kis optimizmus a papírban. Ettől függetlenül a jelentősebb problémát a horvát állam okozza, s a jelen állás szerint patt helyzetben van.
Az INA-nál is az olajfinomítók létjogosultság az egyik sarkalatos kérdés a MOL és a horvát állam között.
Próbálom támasztani 2K-kal Ft-onként, de én nagyon kis hal vagyok :) Lenyomnak könnyen a víz alá. Bízok a papperban, mint mindig, amikor vettem. Megpróbálok első körben egy kisebb csomaggal ( 10K körül )...
a mol-nál biztos a netto profitot értékelték az elemzők:) mely "az egy évvel korábbi, 100 milliárd forint körüli nyereség után a negyedévben 50 milliárdos veszteség lett"
Ők még el akarnak adni azért az a célár. Most hogy longra vagy shortra adnak el az más kérdés.
Ahogy látom még az MSCI-seknek is van eladnivaló cuccuk.
hol volt a telónak ugyanolyan eredménytelensége mint most a mol-nak, pl "a fajsúlyosnak számító upstream szegmensben közel 20%-os tisztított EBITDA-csökkenés".
Teccik concorde, erste mivel rosszabbat vártunk a rossznál ezért tartás és marad a 17k, illetve 18.7k célár. Egyszerűen, amilyen céljuk van az elemzéssel, úgy elemeznek egy gy.j-t.
Mtelekom