Gyurka, OLVASS vissza. Már leírtam mikor, milyen szinteken.
A pókert - ugyan úgy mint a spekulációt - nem elég megtanulni. Ráadásul a diszlexiád is komoly akadályt jelent. Szerintem kezd a "Csapd le csacsival". :D
Ha a fejed tetejére állsz, ha még 100 nevet változtatsz, akkor sem fogja senki az orrodra kötni, hogy mennyi a keresete. Ocsmányság más zsebében turkálni. Választhattál volna egy szebb SZAKMÁT.
Szia Vadász! A spekuláció is valamilyen szinten szerencse játék. Mivel a mozgásra nincs befolyás, szerencse kell, hogy eltaláld. Sok a hasonlóság a kaszinó és a tőzsde között, erről írtam már párszor.
Én nem tekintem szakmának a spekulációt, de elfogadom, hogy Te így gondolod. Sokkal inkább egy beállítottság, egy kockázat vállalási hajlandóság. A vállalkozók is mind spekulánsok. Amikor belevágnak valamibe kockázatot vállalnak és utána folyamatosan menedzselik azt. A melósok többsége nem érti ezt, ezért nem csípik a spekulánst, a vállalkozót, pedig nélkülük nem lenne munkájuk.
Egész pici gyerekkorom óta spekulálok, és volt időszak, hogy úgy gondoltam én is, ez egy szakma, tanulni kell, de ez nem így van. Hiába tanulod, attól még nem fog működni. Azért mert meg lehet belőle élni, még nem szakma. Ráadásul van szakmám amiben kiemelkedő vagyok/voltam, tehát van fogalmam mi a szakma.
Kár hogy ritkán írsz már. Érdekes gondolataid vannak mindig.
Mtelekom