Nyugodtan nyomhatsz napon túli shortot a telekomra osztalék, azaz szelvényvágás előtti napon, s azt a mennyiséget vágás után visszaveheted, Csakhogy nem árt tisztában lenni hogy egy papírért csak egy osztalékot fizetnek ki.
Ugyanis a napon túli short ebben az esetben annyit jelent, hogy a brokicégnek vannak jobb esetben saját tulajdonban (rosszabb esetben ügyfelek tulajdonában lévő) részvényei, melyeket kölcsönad más ügyfeleknek bizonyos kts-ek és kockázati fedezet figyelembe vétele mellett.
Osztalék fizetéskor a tulajdonos, azaz a brokicég megkapja a telekomtól az osztalékot, neked meg ez a profitod:
(Eladási ár - Visszavételi ár - Osztalék – Költségek)
Az osztalék összegét nem lehet shortolni, vagyis ha esik 50-et cseszheted a short certidet! ha tovább esik akkor vagy nyerôben de csak az ötven fölötti esôvel. Ugyanis az ötvenet levonja a kölcsönadó cég (bank stb.)
Ha ezt csináltad és így gondoltad nagyon vigyázz mert nem biztos hogy 50-nél többet fog esni!
ezen én is gondolkodtam csak nem tudom, hogy technikailag kivitelezhető e, mert ha igen akkor mindenki ezt fogja megjátszani és ennek következtében longos nap lesz és azok járnak jól akik nem csinálnak semmit csak felveszik az osztit és másnap záróban többért kiszállnak ??? !!!
Törölt felhasználó2013. 02. 16. 14:38
Szerintetek ha bejelentik pl. h osztalék 50 Ft, erre elkezd emelkedni az árfolyam, mert veszik osztira, majd utolsó osztira vételi napon nyomsz egy T-shortot, arra spekulálva, hogy másnap úgyis esik közel annyit, mint oszti. Ez csak elmélet, vagy csinált már vki ilyet? Ez reális, vagy hülyeség?
Szerintem az a baj,hogy a külföldi alapok az MNB elnökváltás miatt gyengülő forintra számítanak.
Számukra ha 10%-ot gyengül a forint,akkor az olyan mintha egyáltalán nem lenne osztalék.
Szvsz ezért adják.
Az 5%-os dollárkötvény vásárlása ennél sokkal jobb üzlet volt a külföldi befektetők számára.
Szia:) nem kereskedem napi szinten telóba beragadtam...folyamatában így nem is tudtam volna...hát ugye 430-cal egy fillért sem kerestem...nekem van egy olyan érzésem és aztán majd meglátjuk persze h akár 500 közelébe is mehet...ez egy megérzés...persze ettől még akár én is eladhatom korábban:)
Mtelekom