Nem tört ki igaz, nade miért nem tud kitörni soha, mert mindig visszakalapálják, meg visszaöntik a fontos szinteknél, és elrontanak minden egyes alakzatot szándékosan!!!
...ezzel egyet értek....mikor 670-en volt,mindenki kiegyezett volna ezzel a vágási szintel...én akkor legoptimistábban is 770-re vártam....ezt túl is lépte,bár ne feledjük egy + környezetben tette....kíváncsi leszek,holnap ki vállalja föl a védő szerepét....mert nyitóban röpködni fognak a packok...mert usát végére beadják...ezt mis sem ússzuk meg....
....nehéz lesz dönteni....de tudom én dobni fogom,mert realizálnom kell egy kis veszteséget...és ha úgy érzem hogy érdemes újra venni fogom.......
Az alulértékeltséget és az osztalék elmaradását nem csak én gondolom, többek is írták...mondhatjuk , hogy ment 685ről 115 ftot, de a rába mitől ment 700ról 400at??Ráadásul a telekomot abban a kis emelkedésben is folyamatosan adták!!Ma is vették még, pedig tudják, holnap esni fog...nem tudjuk miért!!!
675 ről pedig épp ideje volt emelkedni, mivel 870ről estünk indokolatlanul egyedüliként a piacon a blue-k közül...aztán a piac elindult és mentünk vele (persze nyilván támogatta az osztalék, de már írtam, hogy a piac ugyanannyit ment, így nem áraztunk plusszban osztalékot!!Ezért véleményem szerint csak akkor lett volna osztalék beárazva, ha a mértékével a piac fölé kerülünk, és akkor persze van is miért visszaesni...jelenleg ez nem indokolt!!!
Az elemző, pedig persze hogy azt írja, hogy 740, meg 685, hisz 10% feletti biztos hozam neki!!!
NA jó, de ez már régen változott (úgy értem jelentősen)....csak itt azt írták, hogy nincs már osztalék...osztalék van, csak egy év múlva...én erre azt mondom, hogy akkor az 1 éves hozamot nézzük!!!
Na akkor te is ellátsz legalább a következő sarokig....
Szóval ha esik a megtermelt nyereség, akkor mitől vagy te olyan biztos abban, hogy marad jövőre is a 74Ft, hiszen már idén is csak eredménytartalékból tudták meg kifizetni a 74Ft-ot?
Alulértékelt, elmaradt az osztalékrally, hm.. ezeket csupán te gondolod így, hiszen az elemző cégek többsége 730 és 800 közé teszi a far értéket.
Sőt a többség inkább 740 körüli célárakat mondogat, 685-ről pedig ment reálisan nézve 115Ft-ot.
Szerintem mikor bizonyos téziseket folyamatosan ostorozunk, nem árt tisztában lenni az érem másik oldalával, és egyenlőre én úgy nézem, hogy jelenlegi piaci körülmények között csupán számodra és néhány kisbüfi számára ér a Telko közel 900, vagy 1000Ft-ot.
HIába a duma, meg az erőlködés (nem sértés, csupán vélemény), a piac értékelte a Telko-t és ők csupán 800-ra értékelték.
Mint korábban mondottam, a 810 feletti árakat már csupán az örült trade szülte, nem volt mögötte vevő.
Talán holnaptól megint figyelőlistára veszem, és elkezdem nézegetni az eladókat, bár azért az eredményt, és a reakciókat sokkal fontosabbnak tartanám, mint pusztán egy napot.
Persze ez csupán a magánvélemény, aztán majd az idő ismét dönt.............
Worf:
A 3 hónapos DKJ-hez hasonlítani a legnagyobb baromság! Pl. a 10 éves államkötvényt is eladhatod 3 hónap múlva, de a hozamát mégsem 3 hónapra adja.
Az osztalékos részvényeket leginkább a hosszú kötvényekhez kell hasonlítani. A részvény elméletileg egy végtelen lejáratú kötvény, ami évente változó osztalékot fizet.
A telko az egyik legkönnyebben kereskedhető papír TA alapon órás charton.
Te mégis hogy kereskedsz vele?
Oké, fülescsésze létezik és belőle 1050 Ft célár. De az nem pár napos, vagy hetes alakzat. Tehát ha feltankoltál telkoból, akkor szépen ülj rá a pakkra, és ne nézegesd a real time árfolyamot, hanem adj visszavonásig érvényes eladási megbízást 1050 Ft-ra...
Hát jó...szerintem ft erősödést nem szokta reagálni, ugyanúgy mint ahogy hónapok óta egyetlen kamatcsökkentést sem!!!
Ha alulárazott a papír, és nem csak én gondolom így, akkor miért törvényszerű, hogy essen, miközben még az osztalérally, az osztalék beárazása is elmaradt!!!
A gyj-vel kapcsolatban pedig annyit, hogy egyszer már beharangozták, hogy a bevétel az EBITDA, stb. 5-7% ot esni fog, erre jöttek is a károgó elemzések, estünk is , miért kéne még egyszer esni, ha már egyszer beárazták???
A telekom is volt 2600 körül, a válságban be is esett 487re, pedig deffenzív , és osztalék támogatja!!
Azt pedig az előbb írtam, hogy osztalék van, és ha 3 hónapos dologként tekintünk rá, akkor 3 hónapos hozam alapján árazzuk már...
Mtelekom