Gondoljatok csak bele 104 millió részvény vásárlásra van engedély, tehát még csak töredékét vették meg, vagyis fel fog menni elég potenciálisan!
De ez csak szvsz...
74 forint osztalékot ad a Magyar Telekom
A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 74 forint - a tavalyival megegyező - osztalékot javasol elfogadásra a társaság idei közgyűlésének - közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
FN.hu, MTI2010. február 26. 13:21
StartlapFacebookIwiwTwitterCikk nyomtatásaCikk küldése
Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2010. május 7.
Az igazgatóság felhatalmazást kér továbbá a közgyűléstől saját részvények vásárlására a jegyzett tőke legfeljebb 10 százalékának erejéig, ami mintegy 104 millió darab részvényt jelent.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
10.02.25Csökkent a Magyar Telekom nyeresége
10.02.23Új vezető a Magyar Telekomnál
10.02.06A Magyar Telekom nyerte a HM tenderét
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
10.02.25Csökkent a Magyar Telekom nyeresége
10.02.23Új vezető a Magyar Telekomnál
10.02.06A Magyar Telekom nyerte a HM tenderét
A közlemény szerint a javasolt, minden 100 forint névértékű törzsrészvény után fizetendő 74 forintos osztalék összhangban van a Magyar Telekom osztalékpolitikájával, amely szerint a társaság az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani - tartalmazza a társaság közleménye.
A Magyar Telekom április 7-én tartja éves rendes közgyűlését. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2010. május 7.,
ez alapján osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik április 30-án értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek.!!!!!!!!!!!!!!!
Így igaz, nem is szabadna esnie 1 Ft sem, nyilván a pénzvadászok nyomni fogják, hogy minél többet vehessenek minél olcsóbban, nagyobb osztalékhozammal!!
Én már többször leírtam, ha az osztalékot nem 1 éves időtartamra nézzük, hanem előtte 3-4 hónappal, akkor miért a 10 éves, meg az 1 éves ÁKK-t nézzük!!Akkor nézzük a 3 hónapost...csakhát akkor 700, 800..1000...alatt nincs miről beszélni!!!
Nem tudom miért kell ekkora nagy bux esést vizionálni, a bux már visszajött egyszer a csúcsról, amikor amerika nem, csak menetelt tovább, most meg épp esett 150 pontot, és??Az alig 1 %, persze be lehet önteni a buxot 900ponttal, de az mese habbal....a telekomról nem is beszélve, 820ról visszaesett 770re, az volt egy korrekció, miközben a nyugati piacok nem korrigáltak, ha usa 1% körüli minuszt csinál, a matáv már ma megcsinálta, meg a napokban többször, plusszos nyugat mellett, nem kell 6szor annyit esni, persze lehet, de az ismét mese habbal....
En mar 4 eve osztalekolom magam es eddig csak az 1030-as szintre nem pattant vissza, mert valsag lett.
Attol fuggetlenul holnap short gyanus lesz a buli.
Valjuk be oszinten, hogy az 700 ft/papir eleg gyengusnak tunik.
Az inteenyi bufik venni fojak es jon a gyors is!
Mtelekom