a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"Mivel becsületes, dolgos embernek gondolom az embert..."
Erről beszéltem. Ti a SZEMÉLYEK felett ítélkeztek (amikkel kapcsolatban prekoncepciókkal rendelkeztek), és nem a konkrét TETTEK felett! Ezért volt jó a példám, ahol felcseréltem a szereplőket éppen az előítéletek alapján.
Az attól függ, az ő erkölcsisége mit diktál!
Mivel becsületes, dolgos embernek gondolom az embert, ezért úgy gondolom vállalná a tettét és szeretne bűnhődni érte. És nagyon jól tudná nincs az a büntetés, ami megnyugtatná a lelkiismeretét az adott helyzetben. Én ezt gondolom, az általad leírtakról.
Ha nem ilyen ember lenne, ügyvédet fogadna és azt nem tudom az ügyvéd mire építené a védekezést.
Elfogadod válasznak, vagy fekete-fehér, igen-nem-et kell játszani, mint Pénznyelővel?
"A bor tulaj nem büntetett"
Persze,hogy nem! Önbíráskodott...
Neked akkor lenne igazad,ha a gazda csak a fagyállős bort vedelte volna hektó szám "mert,Ő így issza!" és ezt túl is élte volna!
Ha a saját gyereke ivott volna bele a borba és belehalt volna,mit hoznál fel mentségül?
Arról nem is beszélve, hogy nincs olyan, hogy ha orvoshoz fordul, akkor nem halálos. Ha rosszul vagyok, akkor előre nem tudom, hogy ezt mi okozza, egy mérek, egy baktérium, egy vírus, és hogy milyen következményei lesznek. Ennek fényében vagy elmegyek az orvoshoz, vagy nem érek rá és vállalom a kockázatot, így nem megyek el. Na de ha valakinek olyan dózisú mérget adok, amitől nem akarom, hogy kipurcanjon, akkor azzal az esettel számolok, hogy ha nem megy orvoshoz, akkor is túlélje, ha szempont az, hogy mégis elmenjen, akkor nem halálos dózisú, de olyan mérget kell adni, ami feltűnő tüneteket produkál és nem olyat, amelynél orvosnál lehet csak elkerülni a halált. Mert nem attól fogok biztosan elmenni az orvoshoz, mert halálos a méreg, hiszen azt nem tudhatom előre, intenzív tünetek viszont rákényszeríthetnek erre.
Nem nem!
A bor tulaj nem büntetett (bár már ezt írtam, de látom benned csak az ragad meg amit szeretnél, hogy megragadjon).
Itt nem a bor tulaj volt az, aki elvitte a másét. A borból meg nem kínált meg senkit. Ő csak öntögette a folyadékait palackból hordóba. Volt egy drogos, tolvaj aki megitta. Most mondjam azt kicsit morbidul, hogy egészségére?
A drogos öccse az aki börtönért kiállt. Ő az aki az utcán várta egy falubelijét, hogy számon kérje rajta, miért nyilatkozott rosszakat a bátyjáról. Gondolom a nagy gyászában nem tudott mit kezdeni magával otthon.
Szóval, indulhat a termelés, lehet csapdásítani a borokat!
ATV híradó 2018 július 31. Belföldi hírek:
A mai nap hajnalán jogerős ítélet alapján vízbe fojtották Dr. Halász Pál halastó tulajdonost, személyét 3 haláleset miatt terheli felelősség, galád módon megfeledkezett az általa üzemeltetett halastó vízszintjének 120 cm-es maximum vízállásának beállításáról, a bűnöző hajlamú halas gazda számlájára írható az idei évben immáron 4 rendbeli vízbefúlásos haláleset, amikor is az illegális haleltulajdonító "magyar" állampolgárságú személyek abban a hitben sétáltak a tóba , hogy a sekély vízből könnyedén kiemelhetik a 3 kilós pontyokat merítőhálóval , nem így történt...a parton ugyan olvasható volt a "Vigyázat! Mély víz, csak úszóknak" felirat , ellenben honfitársaink a sötétben nem láthatták, a figyelmeztető tábla amúgy sem jelentett volna felmentést a halas gazdának ugyanis a vízbefulladtak sem olvasni sem úszni nem tudtak.....
Elgondolkodtatók ezek, kedves, még dolgozni hajlandó honfitársaink! Az ilyen szabotázsakciók a mindig ingyen élni akaró soha nem dolgozó honfitársaink ellen, egy-egy kőkemény rúgás fiatal demokráciánk fenekébe, mélységesen aggódunk mivé lesz így a Magyar demokrácia sorsa ?
Figyelembe véve a múlt heti, áramszolgáltató vezetőjére kirótt még nem jogerős ítéletet,
...emlékeznek ugye a 2 embert ért nem régi halálos kimenetelű illegális áramvételezésnél történt áramütésre / az áramszolgáltató a sokszori figyelmeztetés ellenére sem volt képes kiiktatni az elektromos áram élettani hatását /... ,
...valamint a jövő hónapban esedékes gázszolgáltató vezérének bírósági ügyét ....tudják ugye, amikor majd 3 ember fog meghalni az illegálisan vételezett gáz berobbanásakor...
kedves honfitársaim!, ezek a felháborító gaztettek! / ....nem ám a lopások.../ Minden állampolgárnak joga van halhoz, villanyhoz és gázhoz stb...!!! +meggy borhoz is és PUNKTUM!!!
Miféle 1 idióta elavult gondolkodás az, hogy akinek bor kell az termelje + vagy vegye + ... ugyan kérem...
LOPJUK EL A MÁSÉT!!! ...és aki ezzel a szemlélettel nem tud azonosulni, nem fogadja el a " dolgozz, termelj paraszt, ne védekezz, ne gondolkodj, én így is úgy is ellopom tőled! " az húzzon el innen ! " Itt lehet minket hagyni , el lehet innen menni " , hogy egykori klasszikusunkat idézzem...
Ez a hozzászólás nem neked volt címezve.
Tényként szeretném közölni veled, hogy a kellő mennyiségű elfogyasztott szeszes ital is tud ölni! És nem kell bele semmi gonosz anyag.
"A legjobb hozzászólás amit eddig olvastam az üggyel kapcsolatban a szemet-szemért tételre épült."
Ez alapján az elv alapján is a bortulaj bőven aránytalanul bűntetett, mert max. csak ő is lophatott volna a tolvajtól... Szóvel ez a duma elég öngól lett.
"Ha a motivációt megérted, már egyenesben vagyunk"
A motívációt értem, de ettől még se erkölcsileg, se jogilag nem tehetett volna ilyet... A motívációját értem Szita Bence gyilkosának is.
"Itt a hangsúly szerintem azon van, meg akarta-e ölni a tettest vagy csak ki akarta deríteni ki volt az?"
Ő úgy fogalmazott egyszer, hogy leckéztetni akart. Ölni valószínűleg nem akart, csak megszívatni. Ugyanakkor tudta, tudnia kellett, hogy az általa használt szer halálos is lehet.
Csak annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy ott a betörések csökkenését a biztonsági rendszerek, meg a bankkártya elterjedésével magyarázzák.
Szerintem meg azért csökken a bejelentés, mert a károsultak már el sem mennek a rendőrségre.
Mint minden hasonlat,a komondoros is sántít...
Nem kell ennyire elbonyolítani a kérdést:a gazda mérget kevert a borba.Azzal,hogy nem tett semmit azért,hogy ezt bárki számára feltűnő és érthető figyelmeztető jelzéssel lássa el a hordót, már vétett a méregkezelésre vonatkozó szabályok ellen!
Az előre eltervelt szándékos elkövetés már egy másik kérdés...
De csak az egyszerűség kedvéért megkérdezem:
- gazda távollétébe,tudta nélkül valakit megkínál pl. családtag a borból,és a megkínált személy belehal a dologba,vagy
-gyerek,kíváncsiságból iszik belőle és meghal,
akkor ki és mivel védené a gazda tettét?
És nem is tett ilyet!
Ez a példa egy olyan fikció, amire azt is írhatnám, hogy a boltban lehet venni bort, menjen oda a tolvaj és vegyen!
A legjobb hozzászólás amit eddig olvastam az üggyel kapcsolatban a szemet-szemért tételre épült. Tudom, Te ennek nem vagy a híve, de nekem nagyon egybevág a saját erkölcseimmel.
Tehát, az áldozat családja ( nem a meglopott emberé, hanem a tolvajé), termeljen szőlőt, csináljon belőle bort. Aztán zárja el a pincébe, öntse fel fagyállóval és várja, hogy a gazda betörjön hozzá és igyon a borból. Ez szerintem teljesen korrekt!
Pénznyelő, azt hiszem az álláspontodat csak az támogatja, aki még nem volt olyan helyzetben, mint a meglopott borosgazda. Mivel a családunkban megtörtént, amit egy másik hozzászólásban olvastam, nagyon nem értek egyet veled. (Szalámi, sonka lopás a spájzból. A rendőrök mindent összemaszatoltak ujjlenyomatot keresve, de nem találták a betörőt. Aztán ráverték arra a barna bőrű versenyzőre, aki a környéken több helyen betört és máshol kizárólag készpénzt vitt el, pedig az egyik nyomozó személyesen mondta nekem, hogy nem hiszi, hogy ezt ő csinálta.) Az eset után az egyedül élő meglopott hosszú hónapokig rettegve feküdt le aludni. Biztos vagyok benne, hogy az országban már sokan meghaltak, mert nem bírták elviselni, hogy rendszeresen elveszik tőlük azt, amiért kurva sokat dolgoztak. Tehát a betörő a szememben egyben a sértett életére is tör, mert nem láthatja a betörésének összes következményét. Ha a borosgazda nem tett volna fagyállót a borba, de a lopás után két nappal meghal agyvérzésben vagy infarktusban, a betörő ebben nyílván teljesen ártatlan lett volna. Vagy nem?
Mi lesz veled Magyarország?