Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 21:09
#20920
Nemrég érkezett be a segélyhívás a Gárdához, miszerint egy kéthete kialakult konfliktus odáig fajult Ráckevén, hogy a cigányok ezekben a percekben törték be egy ott lakó ablakát és rárúgták az ajtót.-tájékoztatta a barikád.hu-t Kiss Róbert az Új Magyar Gárda főkapitánya. A sértett -ugyanúgy mint a gárdisták - jogkövető állampolgárként betelefonált a rendőrségre. Az ügyeletes annyit közölt a telefonba, "nekik erre nincs kapacitásuk". Kérdésünkre, miszerint: "Kiskunlacháza megszállására volt elég rendőr?" egy laza kézmozdulat volt a válasz, ugyanis a szolgáló és félő rendőr lecsapta a telefont.

15.40: Folyamatosan érkeznek a rendőrségi csapatszállítók Ráckevére. A kapitányság előtt gyülekeznek a rendőrök. Jelenleg 7-8 csapatszállító tart pokolhegy irányába tele a „rend őreivel”!

15.00: A rendőrök zaklatják a gárdistákat, csak őket igazoltatják, és felszólították a kiérkező egységeinket, hogy azonnal hagyják el Ráckeve területét különben hazafiakkal lesz tele a börtön karácsonykor. Jelenleg egységeinket kivonjuk a területről, de a környező településeken készenlétben állunk.

14.40: A Gárda készenléti alakulatának mintegy 20 tagja addig nem hagyja el a környéket amíg a rendőri erők nem tudják garantálni a magyar lakosság biztonságát. Ők a rendőri szemek elől rejtve várják a bevetés végét.

14.36: A helyi rendőri erők közölték a Gárdával, hogy jobb ha hazamennek mert nem tudják megvédeni a civil lakosságot egy esetleges cigányok által indított roham esetén. A helyszínen tartózkodó Gárda-egység parancsnoka megnyugtatta a rendőrt, hogy ha kell megvédi őket is a Gárda.

14.32: Gerecz Attila, a Jobbik helyszínen tartózkodó választókerületi vezetője a barikád.hu-nak elmondta: az a Fejős László nevű rendőr (a ráckevei kapitányság közrendvédelmi osztályának a vezetője) fenyegette a helyszínen tartózkodó gárdistákat szabálysértési eljárással, aki az egyezséget felrúgta a nemrégiben megszervezett, majd lefújt kiskunlacházi Horák Nóri-megemlékezéssel kapcsolatban.

14.23: A család megsérült tagjait a Heim Pál kórházba szállították. Az elkövetők a hírhedt pokolhegyi cigányok voltak, információink szerint uzsoraügy lehet a háttérben. A Gárda több századából a helyszínre tartanak, egyelőre tíznél kevesebb gárdista van a helyszínen, a cigányok is gyülekeznek. A rendőrök a gárdistákat igazoltatják.

A héten már történt egy gyilkosság Ráckevén, de ez valahogy kimaradt a médiából. Információink szerint az ügyben érintettek azok a cigányok is akik folyamatosan a kormánykapcsolataikkal fenyegetőznek és nevük felmerült a Horák Nóri ügyben is, de előállításra nem került sor. Pest megye kapitánya 3 századot riadóztatott a térségben (körülbelül 250 fő) és útban van a készenléti egysége a Gárdának, ami megközelítőleg 40 mindenre elszánt hazafiból áll - mondta a barikádnak Kiss Róbert.

Most érkezett a hír, hogy a helyszínen lövöldöztek a cigányok. A gázfegyverrel leadott lövések miatt az ott lakó 3 gyermeket és az édesanyjukat kórházba kellett szállítani. Jelenleg 3 rendőrautó van kint és az a legnagyobb problémájuk, hogy a Gárda miatt hívjanak erősítést.

Amint több információnk lesz az ügyről, tájékoztatjuk olvasóinkat.

barikád.hu
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 21:00
Előzmény: #20912  Törölt felhasználó
#20919
jumbo2 2009. 12. 23. 21:00
Előzmény: #20912  Törölt felhasználó
#20918
Úgy legyen.
Csak nincsen annyi börtön, ami elég lenne a szocialista gazembereknek, ha csak felét be akarnánk zárni a bűnözőik közül.
jumbo2 2009. 12. 23. 20:56
Előzmény: #20915  Törölt felhasználó
#20917
"és ez olyannyira evidens, drop, hogy nem fejtem ki bővebben."

Ez a mondat minek kellett, tiszta pocséklás?
Még soha semmit semmit sem fejtettél ki.
jumbo2 2009. 12. 23. 20:55
Előzmény: #20913  exley
#20916
Obama tojik a magyar belpolitikára, amíg komolyan nem sérti az USA érdekeket.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 19:10
Előzmény: #20908  togyozo
#20915
"Egyébként a KT helyett egy 2/3-os törvényt kellene hozni, amiben maximálják az éves államháztartási hiányt. Mondjuk 0%-ban."

ez esetben nincs szükség parlamenti képviselőkre sem. és ez olyannyira evidens, drop, hogy nem fejtem ki bővebben.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 19:06
Előzmény: #20913  exley
#20914
link

melyik iparág nincs még a Gazda kezében? Kíváncsi vagyok össztűz alá veszi-e a bátor média az adóoptimalizálása (más esetében adócsalás) miatt. :))
exley 2009. 12. 23. 18:08
Előzmény: #20912  Törölt felhasználó
#20913
Obama, megfogja a kezüket mielött olyat tennének amit késöbb maguk is megbánnának. Jobb egy békés tolvaj, mint egy rebellis szabadsághős, itt a birodalom szélén.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 17:21
Előzmény: #20911  jumbo2
#20912
Most hallom, hogy az állami vagyonkezelő földeket kiáruló elítélt köztörvényes bűnöző, most lelép 5 millió forinttal, 1,5 év felfüggesztettel, az 5 millát ki nem fizetett szabadság meg más lárifári miatt kapja. A neve nem jut most eszembe a csókának. Állami földeket játszott át bagóért és kenőpénzért külföldieknek. A szó szoros értelmében hazaáruló.

Hát ezek nem normálisak. De olyan szinten megütik a bokájukat, amit szerintem most el sem tudnak képzelni. Nagyon megszokták már a 60 év kommunista bebetonozódást, azt hiszik a bab is hús, ők örökre észosztók maradnak, őket innen kipateronli nem lehet, itt kommunista nagytakarítás nem lesz.

Ezzel érik el, ezekkel a húzásaikkal , (ez az alkoholista főpolgármester most fizet ki a bkv-nak megint milliárdokat pld), ezekkel elérik szépen azt, amit rémálmaikban sem gondoltak.

Hihetelen micsoda egy tolvaj , arrogáns parazita egy banda ez.Elképesztő.

Tőkés László mondott ma épp a Román elnökválasztás kapcsán egy olyat, amit én is érzek : rendszerváltozás lesz. Valódi. Most végre valódi. És teljes szembenézés a "kommunitsa örökségünkkel" (ez TL -tól, nagyon finoman fogalmazott...)

Úgy legyen.
jumbo2 2009. 12. 23. 16:18
Előzmény: #20909  mondoka
#20911
Fasza.

Idáig fajult az MSZP/SZDSZ politikája. Megerősödött a szélsőjobb és a cigány bűnözés.
Most meg már háborúznak is.
jumbo2 2009. 12. 23. 16:15
Előzmény: #20906  Törölt felhasználó
#20910
2.
A példa rossz, ugyanis baromi lényeges, hogy nálad a közgyűlés a részvényesek, tulajdonosok.
A KT esetében ez azt jelentené, ha az ország részvényesei vagyis a választók választanák a KT-t is direktben.
mondoka 2009. 12. 23. 15:48
#20909
togyozo 2009. 12. 23. 15:47
Előzmény: #20904  jumbo2
#20908
Jumbo!

1) "Szóval togyozo egyértelmű, hogy tegnap ismét elvtelenül védted a kormányt."

megint olyan dogokat adsz a számba amit nem mondtam. Azt állítottam, hogy az amit a KT tegnapi közleményében kiadott, az alapvetően nem tartalmi hanem formai dolog, és ettől még alapjaiban nem lesz szar a költségvetés, és főleg nem lesz 7%-os a hiány amit a Fidesz állít

2) Mielőtt hivatkozol valamire olvasd már el annak a hátterét. Mondjuk a jegybank inflációs jelentését. Soha egy árva szóval nem mondtam hogy nincsenek kockázatok a kormány hiánycéljával kapcsolatban. Sőt én sem hiszem, hogy teljesül a kormányzat prognózisa. De ha a jegybank 4,3%-os prognózisa teljesülne, Mo akkor is elég jól teljesítene az ÁHT tekintetében nemzetközi összehasonlításban. De nem arról vitatkoztunk, hogy a jövő évi hiány 3,8% lesz-e vagy sem.

4) "A jegybank elnöke szerint a jövő évi költségvetés nem tartalmazza az ország számára szükséges reformokat. Simor András azt mondta a Magyar Nemzetnek: az MNB felhívja a figyelmet a valós kockázatokra."

Mondtam valaha is, hogy a költségvetés tartalmaz strukturális reformokat? Nem. A vita nem innen indult. Egyébként meg pont ti szoktátok állandóan azt mondani, hogy ennek a kormánynak nincsen meg a társadalmi felhatalmazása ahhoz, hogy bármilyen reformnak nekikezdjen.

3) "Egyébként a KT helyett egy 2/3-os törvényt kellene hozni, amiben maximálják az éves államháztartási hiányt. Mondjuk 0%-ban."

- És ki szavazott volna meg egy 2/3-os törvényt?
- tudod te hány módon lehet trükközni egy hiányszámmal?
- nem hiszem, hogy egy teljesen rugalmatlan hüvelykujj szabály feltétlenül az ország érdekeit szolgálná

4) "Magyarország olyan kis játékszer a világgazdaság viharában, hogy belül, ilyen mélységű elemzéseknek a világon semmi értelme."

Ha nem tűnt volna fel annak az írásnak a címe:
"A Költségvetési Tanács DSGE modelljének rövid leírása"
Vagyis ez egy módszertani eszköz bemutatása, amit használnak az elemzéseik elkészítésekor, nem pedig egy elemzés.

És szerinted a hazai fiskális politikának semmi hatása nincs a magyar gazdaságra? Mert mondjuk egy adóváltoztatás hatását hogyan számszerűsíted?

Hozzáteszem a kérdésemre nem válaszoltál, hogy szerinted egy deviza leértékelés hogyan hat a GDP-re? Hogyan válaszolsz meg egy ilyen kérdést egy számszerűsíthető összefüggéseket tartalmazó modell nélkül?

Viszont azt, hogy a Fed mit csinál, meg lehet ragadni azon keresztül, hogy az hogyan gyűrűzik be hozzánk. Mondjuk elsődleges csatornaként az árfolyamon keresztül. És ezt simán bele lehet tenni egy ilyen modellbe.

5)
"Véded az MSZP/SZDSZ által létrehozott felesleges szervezetet, aki szemmel láthatólag nem érte el a célját a jelenlegi költségvetés kidolgozásánál és elfogadásánál"

Már beírtam párszor, de úgy látszik eföllött mindenki elsiklik (a PM tegnapi közleményéből)

"A külső tételek listáját a törvénytervezet 10. melléklete tartalmazza. Vagyis ez a lista része LETT a törvénynek."

"a Pénzügyminisztérium a költségvetési törvénytervezetben JELENTŐSEN SZŰKÍTETTE a felülről nyitott költségvetési kiadásokat"

Vagyis a KT korábbi állásfoglalásának igenis volt hatása az elfogadott költségvetésre. Csak a KT szerint további szigorítások, illetve pontosítások szükségesek.

6) folyamatosan kétségbe vonod a KT függetlenségét, holott az egész vita onnan indult, hogy a KT több ízben is bírálta a költségvetési törvény javaslatot, illetve most legutóbb az elfogadott törvényt. Vagyis a KT eddig valóban független testületként működött.

Egyébként meg azért a PM és a KT között nagy különbség, hogy a PM vezetője a kormány tagja, jellemzően párt politikus, így az alapvetően politikai tisztség, míg a KT vezetője nem politikus.De tessék itt van a kinevezési szabály:

"9. § (1) A Költségvetési Tanácsot az Országgyőlés kilencéves idıtartamra választja. A
Költségvetési Tanács tagjai nem választhatók újra. Amennyiben a Költségvetési Tanács tagjának
megbízatási idıtartama kevesebb, mint három év volt, egyszer újraválasztható.
(2) A Költségvetési Tanács egy-egy tagjává választható személyt a köztársasági elnök, az
Állami Számvevıszék elnöke és a Magyar Nemzeti Bank elnöke jelöli."

Továbbá:

(5) A Költségvetési Tanács tagjává nem választható meg olyan személy, aki
a) a jelölést megelızı négy évben olyan megbízatást teljesített, amely megszőnik a Kormány
megbízatásának megszőnésével (a továbbiakban: a Kormány megbízatásához kötött megbízatás),
b) a jelölést megelızı négy évben országgyőlési képviselı, európai parlamenti képviselı volt,
illetve bármely párt országos (központi) szervezetében választott vezetı tisztséget töltött be,
c) a Kormány megbízatásához kötött megbízatást teljesítı személy, országgyőlési képviselı,
európai parlamenti képviselı, vagy bármely párt országos (központi) szervezetében választott
vezetı tisztséget betöltı személy Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozója.

Vagy se a jegybank elnöke, se a köztársasági elnök, se az ÁSZ elnöke nem független? Meg azért a 9 év az több, mint 2 ciklus.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 15:21
Előzmény: #20906  Törölt felhasználó
#20907
De most már mennem kell tényleg.

Boldog Karácsonyt mégegyszer midenkinek.

JocH-tól kölcsönvéve: neked is Drop.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 15:20
Előzmény: #20904  jumbo2
#20906
Drop:

1.
A parlament megalakítja a kormányt.

A parlament megszavazza a KT vezetőit.

A KT felülvizsgálja a kormányt.

2.
A közgyűlés megválasztja az igazgatóságot.

A közgyűlés megválasztja a felügyelőbizottságot.

Az FB ellenőrzi az IT működését.
jumbo2 2009. 12. 23. 14:50
Előzmény: #20903  Törölt felhasználó
#20905
Köszi, neked is.
jumbo2 2009. 12. 23. 14:49
Előzmény: #20901  Törölt felhasználó
#20904
"Csak nem kell ragaszkodnod görcsösen a "korámy" szóhoz, parlamenttel igaz lesz a szöveged mindarra"
Akkor mondjál egy működő parlamenti példát, mert én még mindig nem értem.

"Egyébként a versenyszférában sem ismeretlen pl. a belső ellenőrzés és ennek intézményesített rendszere. "
Mondok erre egy példát.

Az igazgatóhelyettes kitalálja, hogy csinál egy 'A' csoportot és egy 'B'-t. 'B' csoport ellenőrzi 'A' csoport tevékenységét.

Ezután 'B' csoport valami hibát jelent az 'A' csoport tevékenységében. A hiba olyan jellegű, ami hosszútávon veszélyezteti a céget, de rövid távon nem derülne ki, sőt az igazgatóhelyettes pozícióját veszélyeztetné a felszínre kerülése.

A kérdéseim:

1. Az igazgatóhelyettes jelenteni fogja a hibát az igazgatónak?
2. Ha a B csoport vezetője kitart a hiba fontossága mellett, akkor keres-e új vezetőt a helyére, aki hajlíthatóbb?

(Értsd: igazgató = ország, helyettes 7 kormány, A csop. = gazdasági minisztérium, B csop. = KT)
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 14:41
Előzmény: #20900  jumbo2
#20903
Boldog Karácsonyt mindenkinek !!!
jumbo2 2009. 12. 23. 14:40
Előzmény: #20900  jumbo2
#20902
"Mi a szervezet neve?"

Közben rájöttem, Goldman Sachs és a bankárlobbi lehet csak a költségvetési tanácsuk elnevezése :)
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 14:39
Előzmény: #20898  jumbo2
#20901
Neked meg sem a logika sem a szövegértés nem az erősséged. Meg a jogrendünk ismerete sem.

Mindent, amit a parlament alakít, ill. szavaz meg és egymást vizsgálják, számoltatják el, arra igaz lesz, amit írtál. Csak nem kell ragaszkodnod görcsösen a "korámy" szóhoz, parlamenttel igaz lesz a szöveged mindarra, amiről én is beszéltem.

Egyébként a versenyszférában sem ismeretlen pl. a belső ellenőrzés és ennek intézményesített rendszere. Hogy az általános és az összes gazdasági társaságban lévő felügyelő bizottságról ne is beszéljek...

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók