Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 10. 15:20

Állami Nyomda  

Milyen lesz az eredmény, emberek? :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mcbull ma, 19:50
Sürgősen kell valakinek a pénz, azért van nyomás alatt a pepper! A múltkori írásom kezd beigazolódni.... olyan alteos feellingem van!:)
Borisz ma, 19:26
Előzmény: #23324  Valiz
Kérdezgettem a mesterséges okosságot az ANY-ről, vegyes lett a benyomásom. 
Az amerikai vegyesvállalatról akkora manager bullshitet nyomott, hogy ihaj. Azonnal elkönyveltem, hogy ott semmire ne számítsak.
Ami viszont lényeges volt az ANY-ről, hogy az angolai 10 éves szerződés keretében a gyártás az folyamatosan megy és bevételt termel, valamint, hogy ghana is rendelt. A ghanai projektről itt vannak alább  bővebben részletek, szerintem esetleg érdemes lehet elolvasni. (Ezen kívül még Irak, Vanuatu, Albánia és Izland is meg lett említve, mint valamekkora üzleti partner, de ezek súlya nem lett igazán részletezve, én meg nem mentem utána.)
A ghanai projektről:
Biometric Travel Solutions Ltd. és a magyar ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. közötti együttműködés egy kiemelkedő, hosszú távú nemzetközi projekt, amelynek célja a ghánai útlevélrendszer teljes modernizálása. [1, 2]
A partnerség és a projekt legfontosabb részletei az alábbiak:
🤝 A szerződés és a felek szerepe
  • A megállapodás: Az ANY Biztonsági Nyomda 10 éves időtartamra szóló szerződést kötött a ghánai Külügyminisztérium hivatalos partnerével, a Biometric Travel Solutions Ltd.-vel. [1]
  • BOT-modell: A projekt egy úgynevezett BOT (Build, Operate, Transfer) konstrukcióban valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok közösen építik ki és üzemeltetik a rendszert, majd egy meghatározott idő után adják át teljesen a ghánai államnak. [1, 2]
  • A magyar fél feladata: Az ANY Biztonsági Nyomda felel az útlevelek gyártásáért, szállításáért, valamint a magas szintű okmánybiztonsági és biometrikus technológiai háttér biztosításáért. [1, 2]
🪪 Az új ghánai e-útlevél jellemzői
  • Mikrochip-technológia: A korábbi dokumentumokat egy új generációs, mikroprocesszoros chippel ellátott biometrikus útlevél (e-passport) váltotta fel.
  • Nemzetközi szabványok: Az okmányok megfelelnek a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szigorú biztonsági előírásainak.
  • Kulturális dizájn: Az új útlevelek vizuális elemeikben Ghána egyedi kultúráját és nemzeti értékeit tükrözik. [1, 2, 3]
🎯 A projekt céljai és eredményei
  • Biztonság és hamisítás elleni védelem: A modern biometrikus azonosítók szinte lehetetlenné teszik az okmányok hamisítását és az identitáslopást. [1]
  • A bürokrácia és a korrupció visszaszorítása: A digitalizált, chipes rendszer felgyorsítja az igénylési folyamatot, és hatékonyan fellép a helyi közvetítők, az úgynevezett „Goro boy-ok” illegális, nyerészkedő tevékenysége ellen. [1]
  • Nemzetközi terjeszkedés: Az ANY Nyomda számára a ghánai megállapodás egy újabb komoly mérföldkő az afrikai exportpiacon, miután korábban Angolával is nagyszabású, 130 millió euró értékű biometrikus útlevélszerződést írt alá. [1, 2]
A rendszert élesben is elindították, és a gyártási volumen már az első hónapokban elérte a több tízezres nagyságrendet.
Valiz
Valiz ma, 18:29
Előzmény: #23322  csuloktata
Ezek szerint jobban kell itt figyelnem, mert elhanyagoltam. Bevallom azért, mert gyűlölöm a magyar kispapírok topikokat, mindenhol veszekedés van. 
Wings
Wings ma, 18:12
Előzmény: #23322  csuloktata
Pedig volt itt aki -a legjobb részvénynek -nézte.sokan meg lehurrogták-és most 6-7k.
csuloktata ma, 17:18
Előzmény: #23319  Valiz

Az az érdekes, hogy 1700 körül amikor az Angola már közzétett hír volt, akkor is sokan csak osztalék papírnak és nyomdai cégnek nézték. Persze annak is jó.
Nem látta benne a piac a növekedési potenciált.
Lemegy 6200 alá záróban, akkor hetente beírok egy országot. Négyet találtam Angola és Ghana mellett.
Valiz
Valiz ma, 16:52
Előzmény: #23320  Robinka80
Vicceltem.
Robinka80 ma, 16:38
Előzmény: #23319  Valiz
A cégnek a nemzeti konzultációkhoz semmi köze...
Valiz
Valiz ma, 16:37
Előzmény: #23317  csuloktata
Ha te már megnézted, miért nem osztod meg? Amúgy állampapírhoz hasonlítva lassan rendben a vétel. Inkább azért aggódom, hogy MP nem fog nemzeti konzultációkat "rendezni". 
Valiz
Valiz ma, 16:34
Előzmény: #23315  farkasfu
Nincs gond, csak az oszti rally ugye elmaradt. Sokat vártam tőle, hát nem sikerült. Fel sem akartam venni :-) de másként alakult. Most meg azért is veszem, mert lassan ennyiért megérheti? Jól kerestem már  a nyomdával, hát ez most nem sikerült. 
csuloktata ma, 16:16
Előzmény: #23312  Valiz

Egy jó tanács. Ne amiatt bővíts mert esik.
Keress rá AI segítségével mit csinál külföldön a cég, hol tartanak a tervei. Nehéz össze szedetni vele a dolgokat, mert nyomja az általános konkrétum nélküli szövegelést. Probáld bekorlátozni milyen forrást használjon. Ha ügyes vagy, akkor olyan infokat tudsz össze szedni, amely alapján el tudod dönteni, hogy jogos- e az esés. Vagy csak egyszerűen adják a régiós papírokat, s vevő hiányában esik.
totya77 ma, 16:16
könyvet bemásolnátok esetleg!!! köszönöm!!!
farkasfu
farkasfu ma, 16:09
nem jó helyen bővítettel talán? (költői kérdés 😔)
Kezd romlani a kép ismét, deee, van egy rövidtávú dupla alj lehetőség még! hmm
Aztán nyekk, vagy hmm :)
csuloktata ma, 16:08

Van egy jelentősebb eladó, akivel szemben nincs vételi erő. Időközönként ráönti a könyvre. Megjött a forgalom 6500 körül. Nem fogta meg. 
Azt hittem 6200 megfogja, de itt nem látni a vevőket, forgalom nem ugrik meg. Egy nap ment csak éppen 10 e fölé a db szám. Kevés.
Stephan ma, 16:06

Ilyen a világpiaci helyzet az európai piacok is hetek óta jelentősen pirosba, néhány szektor kivételével szinte minden nyomás alatt van. Most rengeteg rosszat áraz a piac kamatemelések, olaj, háború stb... Magyarország se kivétel. Nem most kell eldönteni, hogy az üzlet jó lesz-e. Ilyenkor 2 dolgot lehet csinálni 1. bővítesz, mert akció van 2. Semmit nem csinálsz. 
Majd, ha csendesülnek a dolgok, és fundementálisan a cég rendben, akkor jobban lehet látni, mi a helyzet.
Valiz
Valiz ma, 15:55
Csak bővítek, bővítek, de ahogy elnézem arra lesz elég, hogy kiszállhassak. 
csuloktata ma, 14:58
Előzmény: #23310  mcbull
MOL- t kivéve nem néz ki semmi jól. Vevő sehol, ahol eladó van az esik.
mcbull kedd, 09:44
Valamiért csak nem veszik.....
Kutykuruty szombat, 20:22
Sziasztok, véleményem szerint, ami egy a sok közül, talán hozzátesz a nagyhoz.
Az Ány osztalékrészvénynek ismert. Az egyik várt osztalék a 450 ft. körüli 2026.-os várt eredményből adódóan.
A MNB nem csökkenti jelenleg tovább, 6200 ft. részvényárnál +2% kamatelőny az állampapírokhoz képest nagyjából. Kis eltéréssel korábban is, ennyire már megvették hosszabb távra a papírt. 
Valaki írta, hogy 6000-re állt be vételte, az egy erős támasz, előtte várható volt a fordulat.
Most szerintem elképzelhető egy sávozás hosszabb ideig, de hogyha esetleg emelne a MNB, mert az EKB még várhatóan kétszer emelni fog, legalább is van ilyen várakozás év végéig, akkor inkább a 6000 hez lehet egy ideig közelebb, ami jövőre majd mehet vissza 7000 vagy a feletti magasságba. 
farkasfu
farkasfu szombat, 09:27
Előzmény: #23305  kockaveto1
Szépen felpattant! 
Este feltettem egy közeli képet/chartot, hogy felfelé hol vannak az ellenállások! Van bőven... 6500-6600, majd a 6800-s nyakvonal visszatesztje, ez lehet akár 7000-ig is. Itt túlvett lesz/lehet már. (Igazából egy felpattanásnak eddig el kellene menni!)
A technikai cél/célár a 200napos felett húzódik, de jelenleg még nem foglalkoznék vele.
 Ebből az egynapos felpattanásból, még nem lehet sok mindent levonni, csak annyit, hogy kb. egy hónapja is pont ilyen volt. hmm A folytatás meg látszik..:) 
Egyelőre ennyit tudtam kalkulálni felfelé. 
Ez még nem fordulás, csak lehetőség,  "a víz alól felpattanó labda effektus" jelenleg...
mcbull péntek, 17:51
Előzmény: #23304  kockaveto1
Gratulálok hozzá!
Stephan péntek, 17:33
Érdekes, mikor mások szenvednek ez visszajön.
kockaveto1 péntek, 17:17
Előzmény: #23304  kockaveto1
most látom, más lehet. a szolgáltatók nem állnak a helyzet magaslatán. 
kockaveto1 péntek, 17:15
6500
Matti
Matti péntek, 17:09
Z:6490 !  Remélem ez már a forduló előszele, de kis forgalom mellett amúgy sem vonható le messzemenő következtetés. Végre egy valamire való záró a hosszú nyüglődés után, már ennek is tudok örülni. :D         Szép hétvégét rv társak!
farkasfu
farkasfu péntek, 13:58
Előzmény: #23300  mcbull
ez igy egy kicsit torzít! :) Hiszen egy hónapja "egyfolytában" esett!
A tegnapi nappal ért el oda az árfolyam, ahol a technikailg érdemes megállni az eladással, vagy visszavenni egy esetleges "shortot". Az utolsó szakasz technikai célárát elérte (6102) és vissza is pattant 6090-ről. Az eladó szándékát nem ismerjük és azt sem, hogy elfogyott volna. Vétel nem indult még be, ez további óvatosságra int. Az eladó nem tud eladni már, ha "elfutnak a vevők"!  Kis kivárás, ameddig feltöltődik a vételi oldal és kiderül hogyan tovább. 
Nem lepődnék meg egy ~6600-s felpattanástól, de még a ~6800 körüli nyakvonal, visszatesztjétől sem, ami ilyenkor sokszor megtörténik. Odáig, még mindig lefelé áll a "zászló"....
Röviden ennyi az emelkedés lehetőségéről. 
Többi a charton.
error péntek, 10:42
Előzmény: #23300  mcbull
Ámen :)

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek