Sziasztok, véleményem szerint, ami egy a sok közül, talán hozzátesz a nagyhoz. Az Ány osztalékrészvénynek ismert. Az egyik várt osztalék a 450 ft. körüli 2026.-os várt eredményből adódóan. A MNB nem csökkenti jelenleg tovább, 6200 ft. részvényárnál +2% kamatelőny az állampapírokhoz képest nagyjából. Kis eltéréssel korábban is, ennyire már megvették hosszabb távra a papírt. Valaki írta, hogy 6000-re állt be vételte, az egy erős támasz, előtte várható volt a fordulat. Most szerintem elképzelhető egy sávozás hosszabb ideig, de hogyha esetleg emelne a MNB, mert az EKB még várhatóan kétszer emelni fog, legalább is van ilyen várakozás év végéig, akkor inkább a 6000 hez lehet egy ideig közelebb, ami jövőre majd mehet vissza 7000 vagy a feletti magasságba.
Szépen felpattant! Este feltettem egy közeli képet/chartot, hogy felfelé hol vannak az ellenállások! Van bőven... 6500-6600, majd a 6800-s nyakvonal visszatesztje, ez lehet akár 7000-ig is. Itt túlvett lesz/lehet már. (Igazából egy felpattanásnak eddig el kellene menni!) A technikai cél/célár a 200napos felett húzódik, de jelenleg még nem foglalkoznék vele. Ebből az egynapos felpattanásból, még nem lehet sok mindent levonni, csak annyit, hogy kb. egy hónapja is pont ilyen volt. hmm A folytatás meg látszik..:) Egyelőre ennyit tudtam kalkulálni felfelé. Ez még nem fordulás, csak lehetőség, "a víz alól felpattanó labda effektus" jelenleg...
Z:6490 ! Remélem ez már a forduló előszele, de kis forgalom mellett amúgy sem vonható le messzemenő következtetés. Végre egy valamire való záró a hosszú nyüglődés után, már ennek is tudok örülni. :D Szép hétvégét rv társak!
ez igy egy kicsit torzít! :) Hiszen egy hónapja "egyfolytában" esett! A tegnapi nappal ért el oda az árfolyam, ahol a technikailg érdemes megállni az eladással, vagy visszavenni egy esetleges "shortot". Az utolsó szakasz technikai célárát elérte (6102) és vissza is pattant 6090-ről. Az eladó szándékát nem ismerjük és azt sem, hogy elfogyott volna. Vétel nem indult még be, ez további óvatosságra int. Az eladó nem tud eladni már, ha "elfutnak a vevők"! Kis kivárás, ameddig feltöltődik a vételi oldal és kiderül hogyan tovább. Nem lepődnék meg egy ~6600-s felpattanástól, de még a ~6800 körüli nyakvonal, visszatesztjétől sem, ami ilyenkor sokszor megtörténik. Odáig, még mindig lefelé áll a "zászló".... Röviden ennyi az emelkedés lehetőségéről. Többi a charton.
Ráeresztettem az AI-t. Számolt mindent. "A jelenlegi kb. 6100–6200-as árnál a piac lényegében azt mondja:
Az ANY 2025-ös 594 Ft-os EPS-e kiugró volt, és a következő években inkább ~500–530 Ft EPS körüli stabil szint lesz.
Ez szerintem nagyjából reális árazási feltételezés." A különböző modellek (P/E, DCF, EV/EBITDA, osztalék) súlyozott értéke szerinte kb. 6800Ft Vagyis a papír jelen árszinten nem tekinthető extrém olcsónak, némi felértékelődési potenciál van benne. Ennyi.
Már régebben csináltam, most érte el éppen az összes célt, lehetséges trendvonalat. Azért van 3 madár is, mert különböző időtávon is mértem. Jelenleg mindegyik kilőve, de az 5900 benne lehet még! Indikátorok már morognak... hmm
Ezt nem a ANY topikba kellene beírni. Árbevétel 50 % devizában, nem lakossági fogyasztáshoz kötött az értékesítése (recesszió). Nem energia igényes. Nincs orosz kitettség, nincs vám kockázat. Profit EPS 90 %- át deklaráltan osztalékként kifizeti, tehát nem vagyonelemekkel történő bohóckodásból van a profit. Több helyre beírhatnád a megjegyzésed, de nem feltétlenül ide.
Most még lehet,hogy így van! Remélem ezt legközelebb is így látjuk! Azt gondolom játszogathatunk a pénzzel meg a tőzsdével sokan rá szaladnak hamarosan! Sok papírt csúcsra járattak és azt hisszük dőlni fog a lé! Pedig valaki írta,hogy jön a fair árazás!:)
Állami Nyomda