mondjuk az mcc önként lemond az osztiról, és megy a közösbe....vagy hogyan ne fizessék ki? Addig is a lölö cégeknek kell valami extraadót kitalálni, olyan 95% -os félét...
No ugye ezekkel meg nem is számolok mert ez kiszámíthatatlan lesz. A nis szvsz meglesz azt elég biztosnak gondolom. Az osztalék?! Hát azt kitudja bár addig nem lép hivatalba jóesetben míg kinem fizetik, gondolom csak készült Hernádi erre ha már választások elé rakta a közgyűlést is, hogy ilyenkor ügyvivő kormány alatt még kitudják lapátolni.
4200 alá ha nem jön rossz hír szerintem nem megy én most ezt még mindig a lengyel példából kiindulva mondom ott választás után hétfő +5 6 % másnap 2% szerdára a záró +0.36% asszem itt a mérték a lényeg nézd meg az akkori gyertyákat ott is kedden volt a csúcs aztán a hét második felében 1-3% korrekció profitrealizálás miatt. Én úgy látom egyenlőre lekoveti kedden 4430 és 50 közötti árfolyamon nem tudok pontosan mert certi volt de ebben a sávban volt az árfolyam közben, sikerült eladnom egyenlőre a csúcshoz közel ezalapján. Jövő héten meg valamennyit vissza veszek majd de már részvényt osztalékért. Én már olyan hatalmas ralira nem számítok de ne legyen igazam 4700-800 főlé én csodálnám ha menne ha eltorlik a arstoppot talán. Most érdemben a druzsba, nis lezárt vétel, arstop kivezetes, vagy a nyilt Brüsszeli szankció feloldás, talán ennek is van esélye (energia hordozókra) ami miatt megindulhat. Viszont egyre rizikósabb a teljes gazdaság további iránya a most már elég tartósan magas olaj ár mellett emiatt a rizikó miatt teljesen nem merem már vissza venni amenyi volt. Orbán ugye valamelyik interjúban azt mondta hogy brent+14 en vette a mol az olajt tehát ilyen szempontból talán nem is a brent az irány adó. És nekem nem tűnik úgy hogy ezt megtudnák oldani belathato időn belül. Tartósan osztalék fizetesig 4000 alá szinte biztosan nem kéne esnie szerintem. Utána nyári hónapok alatt is örülnék ha már 4000 felett maradna. Tudom hogy optimistább vagy legyen neked igazad! Én most hátrébb húzódtam picit nov vagy december óta ültem benne elég nagy pozival a portfoliomhoz képest. Én is realizáltam 4.5 5x lett az alap tőkémnek most újra rendezés.
Magyar Péter: Ma fogadom Hernádi Zsoltot. Tájékoztatást kérek tőle hazánk üzemanyagellátás-biztonsága kapcsán. Elvárom, hogy a MOL ne fizesse ki a 25 milliárdos osztalékot az MCC-nek.
Orbánéknak eddig a gyenge Ft és a magas kamatok voltak a gazdaságpolitika szent grálja. Unortodox módon, amivel az OTP nagyon jól járt, szarrá kereste magát az extra bankadó ellenére is. Ha változik a széljárás mi lesz?
itt lenne az idő rendezni jogos, nem jogos paranoiát. Tény hogy az alapítványok, a bme, a stadion, a bankrészvény nem kellenek a mol érdekeltségébe. Most a trend fm-en riportol valami újságíró, hogy a szerbek hogy utálják MP-t, és megy a lejáratás, és a nisből nem biztos, hogy lesz valami....ez is még valami m1 / kossuth újságíró, remélem...
Egyetértek. Anno egyébként ezzel a swappal a MOL segítette ki az OTP-t. Mert szarban voltak. Azóta bőven jól járt a MOL, csak mi értelme tovább csinálni. Rendezni kellene ezt szerintem is!
pont ez a lényeg, hogy most nem az otp érdeke, hanem tisztán a mol érdekét kellene már nézni, igazi kapitalista módon...igazi részvényesi érdek alapon...
Ugye piaci alapú működés irányába fog mozdulni az üzleti élet végre M.o-n? Én írtam már többször, hogy ezen igazából a MOL nyerhet a legtöbbet. Óriási tartalékok vannak a cégben. Duplázhat, triplázhat is az árfolyam.
Mit okozhat, ha a MOL el kezd eladni 1000 Mrd Ft értékű OTP-t, legközelebb 2027-ben??? Ugye az OTP olyan 60-100 Mrd Ft értékű srv-vel játszadozik az árfolyamával évente. 100 Mrd-al számolva 10 évre ki lesz tömve a srv program, tözsdén kívüli ügylettel?
"Bár ezen a héten pont korrekció lesz profit realizálás miatt szerintem, ez jó alkalom lehet lejebb beszállni." Mekkora korrekció lesz szerinted, mert korábban a december óta tartó emelkedés első hullámában is az volt sok TA-s projekciója, hogy max. 3600-ig megy aztán jöhet egy korrekció. El is dobták sokan 3500 környékén. Aztán később boldogan írták, hogy visszatolatott értük a MOL a 4130-ról indult korrekcióban. Ja, csak min. 500 pont emelkedédről lemaradtak. Néhány hete meg arra indult itt elmélkedés, hogy majd 4000-ről fog lefordulni, meg dupla csúcs lesz. Pomperj szerint oldalazó korrekció, amiben lesz néhány fel-le. Aztán elment majdnem 4500-ig. Én egyelőre nem vennék rá mérget, hogy nem megy tovább fel.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.