Ahogy én értem a swap értelmét:mind a két fél,a tulajdonában lévő rv.-vel tudja egymást kölcsönösen megvédeni a kűlső támadás (kivásárlás) ellen. Szó nincs érték növelő befektetésről.......
Ok, van 24m db otp részvénye a molnak. Ezen is van mit gondolkodni. A molnak is van üzleti célja, küldetése. Mit keres nála ennyi banki részvény, és miért nem vesz még 2 nist? Amúgy meg jó üzlet volt, csak hát nem igazán profilba illő....
Elgondolkodott azon valaki, hogyan lehetnek ezek a rv számok változatlanok 2009 óta? A MOL-t közben nyolcadolták, mikor is minden rv tulajdonos 8 db rv-t kapott 1 db korábbi 1000 Ft névértékü rv-ért.
https://www.bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/MOL Itt fogják közzétenni, osztalék fizetés napját is és a szelvényvágást is amikortól kezdve már nem fog osztalék járni. de igen majd írni is fognak róla valószínűleg. Érdemes még előtte venni mert a hírekre befog épülni valszeg szinte teljesen az árba, ha mindenképpen osztalékra hajtasz akkor ne várj szelvényvágásig szerintem. Bár ezen a héten pont korrekció lesz profit realizálás miatt szerintem, ez jó alkalom lehet lejebb beszállni. Remélem körül jártam eléggé:)
Te minden nap előre szólsz..... :) Tényleg nem tudom minek jársz ide, minden nap beírod, hogy ma aztán zutty, aztán ha visszamegy akkor beírod hogy majd holnap. Nem megbántva ez tényleg szánalmas. Ha már van egy varázsgömböd és te minden brókernél ügyesebb vagy és előre látsz mindent akkor legalább tennél bele munkát és raknál be grafikonokat meg elmagyaráznád, hogy miből gondolod. De mint egy óvodás idejössz behánysz és aztán ettől vagy boldog.... Nade te tudod, járasd csak le magad minden nap nyugodtan, én többet nem reagálok meg nem olvasom a butaságaidat......
Ilyen pénzügyi szinten szinte minden szereplő támadhatatlan. Minden pontenciális ellenfélről, nem egy fióknyi, hanem egy szekrényre való anyaggal rendelkezhezt. Még a barátokról is!
Szia! Én is most kezdtem januárban részvényekkel (MOL, Zwack) foglalkozni. Annyit tudok, hogy itt a Portfolió oldalon, azonnal megírják, amikor a MOL megjelenteti a hírdetményében. De itt a fórumon is biztosan azonnal megírják a "nem kezdők".
Sziasztok. Kezdő vagyok, és csak egy kérdésem lenne. Mikor kell a tulajdonomba lenni a részvénynek, hoy jogosult legyek az osztalékra? Már ha ismert ez a dátum. Köszönöm a válaszokat.
azt nagyjából tudhatjuk, hogy ez a kötelező érvényű megállapodás (Heads of Agreement) igazából egy előszerződés, tartalmazza a végleges adásvételi szerződés megkötésének alapvető feltételeit és a NIS részletes átvilágításának (due diligence) menetrendjét is. Tehát ezt nem egyszerű felrúgni. Külső körülményként a hatósági jóváhagyásokat említi. Kizártnak tartom, hogy egy vállalatok között kelt szerződésben megfogalmaznának olyat, hogy ha kormányváltás lenne Magyarországon az Vis Maior :))) tehát ha ebből kilépne a NIS feltehetően komoly kártérítést kellene fizetnie. Azt is kétlem, hogy a Szerb állam ölbe tett kézzel nézné végig, hogy az oroszok dacoskodása miatt elbukjon az ország ellátása. Szerintem hamarosan egy NIS-el gazdagabbak leszünk mi MOL részvényesek :)
Szarban vannak a szerbek, ők erősen érdekeltek, hogy végre megoldás legyen. Szerintem ez a régió és az EU érdeke is. Mert a szerb energiapiac bedőlése komoly átgyűrűző probléma lehet az egész régió. Közvetve pedig az egész EU számára. Az amcsik nem fognak keresztbe feküdni a NIS üzletnek. Velük már kész a deal. Egyedül az orosz fél kérdes. Továbbra is az a véleményem, hogy a NIS-t már elbukták. Olyan sem lesz a jövőben, hogy majd vissza szerezhetik. Ha pénzt akarnak kivenni belőle, akkor a MOL üzlettel még lehetséges. Ha felrugják az egyezséget, a szerbek drasztikusabb lépesre kényszerülnek, és akkor lehet a részesedésük érzéke 0 is!
Semmi gyülölet nincs bennem. Akkor ez azt jelenti, hogy rossz adatait közöltél? Elég lett volna elismerni, és elnézest kérni. Számtalanszor megtörtént már velem is.
Csak ne volna benned ekkora gyűlölet...El se tudod képzelni,hogy nap közben más dolga is lehet az embernek,mint meredten bámulni a képernyőt? Te így szoktad? Akkor is,amikor esik,mint a kö? Akkor miért tűnsz el,mint a délibáb? :-)))
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.