Anélkül lesz meg ma a 4k ,hogy még az olaj elsem indult a barátsogon.Pedig már Ursula is az asztalra csapott hol van már az orosz olaj ennek a szegény Molnak.A héten 4200 a cél!
Csak a saját döntésem mozgatórugóját tudom elmondani, hogy én miért is váltottam OTP-ről MOL-ra. Ez pedig annak eldöntése volt, hogy a hosszútávú befektetésemnél mi legyen az elsődleges szempont. Az árfolyam emelkedés, vagy a magas osztalék. Én az osztalék mellett döntöttem, mert az a befektetett tőke folyamatos csökkentése nélkül is jön minden évben, míg az emelkedő árfolyamot csak és kizárólag a tőke folyamatos csökkentése és egyen az oszalék csökkenése mellett lehet realizálni. De a folyamatos árfolyamnyereség realizálással egyszer csak elfogy a tőke és nincs osztalék sem. Csak azért vetettem ismét össze a két osztalékot, hogy meggyőződjek arról ismét, hogy jó döntést hoztam korábban.
Ez a Te döntésed, tiszteletben tartom! :-) Had hozzak egy példát, talán így jobban el tudom magyarázni a mondani valómat! Az itt a piros, hol a piros játéknál mindenki azt hiszi, hogy a "hülye" turista veszt, pedig ez nem igaz! A körben állókat "rámolják" ki, amíg nézik az "aktuális vesztest". Én ugyan ezt gondolom a magyar tőzsdéről is! Kicsi a kapitalizációja, viszonylag könnyű mozgatni, figyelni kell, mert pillanatok alatt ki tudnak rámolni! Persze nem vagyok Balin ügyvédje! A MOL-ban hiszek, a magyar államot képviselőkben meg nem! Ezért figyelek! :-))
Az alapján, mikor reggel lettek betéve olajos hírek és azok számára irrelevánsak voltak, erős kétségeim vannak afelől, h az összefüggések miatt "elemzi" a piacot. Már, ha egyáltalán elemzésnek lehet nevezni nála az állandó OTP összehasonlítást/fóbiát. Az olajos hír nem függ össze a MOL-lal, de az OTP igen, aha ok, persze...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.