Az Erste 20%-al csökkenő finomítói árrés és 35 dolláros idei olajárat feltételezve a következő 2 évre 1500 forint körüli eredményt vár.
Szvsz ennél magasabb lesz az olaj ára és a finomítói árrés is.
"Az elmúlt hetek piaci folyamatainak köszönhetően olajpiaci elemzőnk csökkentette az olajra vonatkozó előrejelzését: az idei és a következő évre a korábbi 50-60 dollárról 35 dollárra. Hosszabb távon továbbra is 70-80 dollár körüli olajárfolyamot lát reálisnak. Ezzel kapcsolatban az átlagos finomítói árrés előrejelzés is hordónként 4 dollárra csökkent. Az utóbbi érték tavaly még 4,8 dollár volt a vizsgált olajcégek esetében. Ennek köszönhetően csökkentek a célárak. A MOL esetében a 12 hónapos célárfolyam így 14.200 forintra változott, miközben az egy részvényre jutó eredménye várhatóan 1.500 forint körül alakul az elkövetkező két évben. Az olajszektor árazása nem túl attraktív, még annak ellenére sem, hogy a MOL cirka 9-es P/E rátán forog, és az EV/EBITDA mutatója is a 4-es érték alatt van. "
Mindenesetre azt viszont látom, hogy reggel rossz lóra tettem. Az OTP és a MOL között ingáztam melyiket kellene shortolnom. Lehet, hogy az egyik komoly pénzt hozott volna, a másiknál meg a végén még vesztek is:(
Én nem azért gondolom a short-ot, mert hú de jó, hanem mert a világ shortra áll, kereskedés előtt még long-ra gondoltam volna, de elindult a kereskedés, és minden változott. De igen jogos, a MOL-t vagy veszik, vagy fent tartják. Én arra gondolok csak tartják, de aki arra gondol, most veszik, hogy átvigye a 14.000-et és short coveringgel nagyot kaszáljon, annak is igaza van. Szerintem mind a két gondolat menet jó. És ha ránézzek, inkább a második, semmint az enyém kezd beigazolódni, ha elindul dobom, addig meg hiszek a gondolatmenetembe. De csak hiszek, és nem pedig tudom:)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.