egyébként olaj valszeg akkor fog fordulni, ha már mindenki reménytelen lesz.2x dodó. Netán már a hirekben is ezek lesznek, mint pl most is 0 ft olaj....??? wtf
Törölt felhasználó2016. 01. 14. 13:07
Előzmény:
törölt hozzászólás
ezé kell az alázat(piac felé) meg a realitás. Meg a türtőztetés. Elfogadni hogy nem lehet minden hullámot meglovagolni, meg nem is kell.
500-250-13K.
És nem minden nap tolni!! az a nagy kockázat még.
Én arra is rájöttem már, pl én tőkém egy papirra elég. Ez is egyfalyta diverzifikálás. Választani egy jó likvid papirt, és abban mozogni. Majd ha sok tőke lesz lehet terjeszkeni ismerkedni más paperekkel. Ezért hagytam itt mol-t. Nincs benne most semmi "érdekeltség". Azért nagyobb eséseket megveszem majd.
Egyelőre egyet értek Jánosunkal, miszerint bear trend szerinti kereskedés. Nem short-ra gondlok hanem a papper "meddig tartására". pl 500-ról én tuti dobtam volna 800 körül. (az is volt a cél ha nem vonom vissza).
Tapasztalatom azt mutatja hogy sokszor kifizetődő olyan helyeken eldobni a papirt majd visszavenni lentebb ahol előzőleg ellenállás vagy csucs volt(ez főleg mol-ra igaz). Volt hogy igy lemaradtam néhány nagyobb hullámról, főleg 2006 tájékán, de előtte jócskán összejöttek a dolgok.
Viszont pl otiban volt egy nagy szakadás 8500 ről(válság előtt), ahol éreztem hogy jó hogy volt dupla tőke, mert végig alá tudtam venni és a végén busás haszonnal szálltam ki.
Még annyit eső trendes kereskedésnél szerintem (kifejezetten) nagyon fontos a jó stop használata. Főleg ha már több pakkal vagy benne és pluszba mentél átlagárhoz képest. Nekem ez jópárszor menttette meg a tőkém.
A lényeg a lényeg, jelen helyzetben kinti szakadások, olaj, am sem híres MOL menedzsment, egyelőre én bear szerint kereskedek ha bele is veszek mol-ba. Persze ennek is van az a kockázat, hogy igy lemaradsz(hatsz) a hullámokról.
Törölt felhasználó2016. 01. 14. 13:07
Előzmény:
törölt hozzászólás
az enyém annyiban más h nincs roll over de záródik novemberben, gondolom ezért nincs roll over illetve novemberben én tudom majd roll overezni ha szükséges
Mondjuk a legnagyobb beragadásom a MOL-ban van, a legtöbb kicsi-közepes próbapakk. OTP-ben pl. jelenleg mind a short, mind a longcertim veszteséges..:) (abból sincs szok szerencsére).
Az ékből kiesett lefelé, a nemzetközi indexek padlón, még a Ricsim is esik, azt is adnom kellett volna nyitó után, meg is nyitottam az eladásit db-szám kitöltve, csak a limitárat kellett volna beírnom, amikor elküldtem, késő volt.
Várok veletek együtt. türelmesen.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.