a rv árfolyamnak semmi köze az osztalékhoz, legfeljebb %-an a hozamot tudod összehasonlítani.
A profithoz, vagy méginkább a ROE-hoz érdemes hasonlítani.
Az a katasztrófális, hogy ebben a nyomott olajipari szektor árazásban nem sikerült egy valamirevaló akviziciót sem létrehozni, s inkább osztalékra szórják ki a pénzt. Lassan úgy jár mint az Mtelekom az oszatékfizetési korszakában. Megy a bányászbéka segge alá tovább az árfolyam.
Beszédes ez a grafikon. Már 2 . éve az eredménytartalék terhére szórja ki a MOL a pénzt, ahelyett, hogy a növekedést akviziciókkal támogatná. Ebből fófütyi lesz nem osztalékrally link
Idén is nulla eps-re kifizet ~500 ft-ot ?! :(
A Portfólió nincs elájulva az osztalék nagyságától:
"Az említett egy részvényre jutó osztalékfizetésekkel a MOL részvényei jelenleg 4 százalékos osztalékhozammal forognak. Ez a fontosabb régiós szektortársak osztalékhozamát vizsgálva átlagosnak mondható."
12,440-12,525 sávban vannak a korábbi csúcsok.
Nem ez lesz a végső osztirally támadás, az időbe belefér még egy.
Tavaly május elején kezdett, egy 1200 pontos rallyba.
Megjósoltam, 2 alakzatból is a 12,400-at. Múlt hét kedden írtam, hogy másnap "kicsivel alá 12,300-nak" írok eladásit, nem tettem, pénteken 12,295-ről fordúlt.
Nem a "célzás"-sal van baj, hanem az elgondolásom következetes végrehajtásával.
"A tőzsde az olyan, hogy egyszeri rossz döntés, további rossz döntéseket generál" (thomasshewitt)-:)))))))))))))))))
Elgondolkoztatott, a saját részvény, részesül-e az osztalékból dolog, mert akkor ténleg hacccccáááááá-:))))))))))))
A közgyűlésen derül ki az is, hogy kik jogosultak a részvények után osztalékra? Arra gondolok, hogy ott lesz jóváhagyva az a dátum is amikor még birtokolni kell a részvényeket, hogy osztalékot fizessen a cég utánuk?
Na pl nyithatna 12100-n hogy kapásból magasabban lehessen felszállni, s így a 11500 várók lemaradnak.
Jó Ina hírre meg elkerülhető a napokig tartó egyhelyben dagonyázás, mehet tovább lendületesen.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.