Nem kárörvendésből mondom, de kissé megnyugtató, hogy ha egy ilyen régi tőzsdés is bukta ezt a hetet, akkor mégsem én vagyok a balfek, hanem ez a mostani mozgas rendkívül szokatlan. Te vetted a tl121-et ezer szamra a ma délelőtti pattanáskor? Én is belevettem, mert én is fordulot gondoltam.
A 200 mrd huf /év orosz profit lényegében nem létezik, nem engednek màr kiutalni osztalékot az oroszok. Olyan pénz ami valojaban nem sokat ér. Be lehet tenni az egészet az orosz jegybankba 14%ért, de hiaba, nem lehet kihozni. Én az otp helyében gyorsan megcsinalnam a h1 jelentés ex-rus verziojat az megnyugtatnà a piacokat. Be kell làtni az orosz leàny kb ugyanaz mint a mol (ina) gàzkoncesszioja sziriaban a polghàb előttrol
Pedig volt volt és többször is az utolsó 10 évben. A mostani 3 nap / 13% nem példátlan az OTP-nél, sőt az OTP az egyik legvolatilisebb blue chip a BUX-ban. Ez a 3 időszak a legjobb példa: . 2020 március - Covid pánik. Ez volt a legnagyobb. 2020.03.12-én önmagában 15,5%-ot esett egy nap alatt 10.000 Ft-ig. A Portfolio leírása szerint az esés akkor egy hét alatt közel 20%-os leértékelődés volt, 1870 pont esés ilyen rövid idő alatt rendkívülinek számított. Ha 3 napos ablakot nézel, 2020.03.09 - 03.12 között simán megvolt a 20%+ is. 2. 2022 február 22-28 - orosz-ukrán háború kitörése. Az OTP-nek orosz és ukrán leánybankja van, ezért verte szét legjobban a piac.2022.02.22-én 16.800 körül zárt, 02.24-én már 13.500 alatt, 02.28-ra 11.000 alá esett. 3 kereskedési nap alatt bőven 20% fölötti mínusz. 3. Mostani időszak - 2025 vége / 2026 eleje. A Finnhub adatai szerint is az OTP-nél most is 5 napos hozam: -13,54% tehát pont ez a nagyságrend. https://www.youtube.com/watch?v=_XLJvx3T_1c&list=RDZT71G-7jJuk&index=16
Én csak azt írtam, mi várható az ED-ből technikailag. Azt nem, hogy lemegy oda. Mindenesetre Pomperj az első célnak jelölte. Az első számomra azt is jelenti, nem biztos az utolsó. De ezt inkább rá hagynám. Hátha pontosít maga!
Ritkán írok ide, de srácok az a helyzet, hogy itt most egy átárazódás folyik amire nem hatnak a gap-ok meg elliottok meg dupla alj meg tripla alj meg ék meg kalapács meg sírkő meg hullócsillag meg doji. Sajnos látni kell, hogy a 200 mrd. kiesik for ever. Nem elég egyszer leírni. Ez leárazza a papírt. Ma már előjöttek az alapok is, hiszen nekik kell 2-3 nap mire döntést hoznak. A 43 ezres célárhoz 36 ezres beszálló tartozik minimum. Amikor 13 ezer volt a papír akkor is voltak vonal húzogatók azok mind kimaradtak az emelkedésből mert akkor is átárazódás volt.Holnap lesz egy fel mert mert nem lehet mindig piros. A papír jó nagyon jó de oroszok nélkül nem ér annyit a Luminort meg még nem tudjuk. A megtérülési idő nő vagy le kell árazni.Ennyi.
Talán 39500-39600 ft nyitás után még meglehet benne,de utána egy erős visszapattanás jöhet MA-200-ig 41500 ft jövő héten. Ez lehet majd egy első ellenállás benne.
Évtizedek (3) óta tőzsdézem, de ekkora bukót még nem kaszíroztam, mint e héten, mára korrekciót gondoltam, mert 3 napnál sosem volt még több ekkora buktám, mindig jött a korrekció. Volt itt már orosz válság, orosz háború, iráni háború, banki különadó, trump vámok, különadó emelés, covid stb., de egy sem ilyen volt. Úgy látom az okát, hogy ez most nem külső ok (fentiek mind azok voltak), hanem belül van a cégben, egy óriási management hiba, amit javítani is belülről lehetne, ha egyáltalán.
OTP részvényesek ide!