Én így látom: ha az a kérdés, hogy lesz-e feljebb ("jó vétel") - mondjuk év végéig - , akkor igen. Ha az a kérdés, hogy lesz-e lejjebb, akkor nem: ha nem jön pozitiv hír onnan, ami jelenleg az árfolyamot mozgatja (leginkább olaj, ukrajna, luminor), ami miatt megindulnának a vevők, akkor mindenki kivár, azaz csorogni fog lefelé, vagy ujabb eladási hullám. Én egyelőre nem látom, hogy milyen jó hír jöhetne, ezért utóbbira tippelek. (Bár a rossz hírt se láttam, mikor jött, szóval....)
Na akkor írok egy példát? Nem tudom pókereztél-e. . Nincs annál idegesítőbb mikor valaki az asztal mellől mondja meg hogy be kellett volna dobni hát látszott hogy full house-a van. Ott ül az ember az asztalnál. bent van a pénz és úgy kell döntenie. A másik asztal mellől ossza az észt. 5-ből 3-szor téved 2-szer igaza van. Ha téved hát ez van. Ha igaza van Na tessék én megmondtam előre. Tudtam hogy dobni kell vagy meg kell adni. De ott voltál az asztalnál? Megtetted a tétet. Megadtad az 5000-es emelést? Nem? . Más oldalpályáról okoskodni és mindig azt a jövendölést felhozni ami épp alátámasztja az igazam. Amikor meg nem jött be azokat felejtsük el mintha nem lettek volna és kioktatni azokat akiknek addig bejött a jóslatuk csak épp most nem. Sőt a példa mégrosszabb hisz én úgy játszom hogy benne van egy ilyen esemény. Olyan nincs aki mindig eltalálja a jó irányt. Én direkt úgy játszok hogy benne van hogy 4.-5.-6. alkalmanként bebukom a pénzem. De ha a másik 3-4-5 alkalommal meg 40-50%-ot hozok akkor hosszútávon pozitívba vagyok. . Példa. játszotok ketten. a tét részedről 20.000. Ha a pókerpakliból kört húzol te veszítesz mindent. Minden más esetben nyersz. Ha ezért 7.000 forint nyerőt vagy többet kapsz neked megéri megjátszani. Hiába bukod 4 alkalmanként a 20.000-et és hiába mondja minden húzás elött melletted valaki hogy most érzi hogy kör jön és akkor buksz 20-at. és amikor bejön neki mondhatja de ő neki nincs benne tétje neked meg hosszú távon nyerőd van.
Én per pill nem tudom eldönteni, hogy ez a 43k ,most jó, vagy nem jó, vételre. 10%, nézd meg akármelyik fomo részvényt USA-ban, simán korrigálnak 10-20-30%-ot, az OTP meg 10%-ot esik, és már egyből befektetésre ajánlott? Ezért kérdeztem, hogy szerintetek ez most jó vétel?
Sziasztok!Tetejétől számolva már 4000 forintnál is többet esett,csak túlvett,és azt is mondták,hogy értelme ennek a hisztinek a részvény körül nincsen....
Az m30-as kép mondókáját nem fejeztem be. Tehát Kehely: megcsinálta. 46400 ellenállás előtt 300-nál lefordult, de 300-ig kidugta a fejét. De mint azt a kép is mutatja, ha elakad, Rotty, én ezt vártam. Elsőre "hopp" másodjára "kopp".
Lou anno mindig azzal vádolt, hogy utólag okoskodok.Az összes szir-szar kreálmányom megvan, visszamenőleg.Most nem csak egyet veszek elő a sok közül, hanem a tényleges "jóslatot" mutatom, hogy mit jósoltam. 20260925_OTP M30 2_2.png https://ibb.co/fW9K1nQ Általában a péntek a világmegváltó long napja, mert a hetes gyertyának szépen kell ragyognia.Én szoktam rajzolgatni ilyen mágikus kelyheket, más zászlónak is hívhatja, kb. azonos a kinézete.A lényeg,h egy erősebb korrekciót csinálnak, a Drága elad: Olcsó visszavesz alapon. Támasz : Vétel Ellenállás: Eladás. Így is fogalmazhatnék. SZINTEK 45000-45900-46400-46580 ezek voltak.A képen jól láthatóan a 46400-et jelöltem meg, okkal, ez volt az alapja:20260925_OTP 4h_2.png Ez szintén péntek még, de 4h. Ez fej vállat mutat. https://ibb.co/21gr6hV9 Erre írtam,h gyönyörűen mutatja ezt az elvet. Ha nem jön a vételi erő, visszapottyan, hát most visszapottyant. És most merre tovább? Az ittlévők többsége azt mondaná,h most van a jó beszálló. Őszintén kérdem, a többieknek itt ajánlanád vételre az OTP-t? Most? Ma?
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 15 napja oldalazik a DAX, nem akarják elfogadni a befektetők azt a tényt, hogy gáz van? Sokkal nagyobb, mint az iráni háború legelején? Akkor a DAX 22k volt, most meg 25k. Csak azért tartják a 25k-t, mert ez a támasz, itt van fent. Szám-szám, érték-érték. Sokan ezt nem értik. USA: az AI-t szabályozni akarja most már Trump, amit eddig nem akart. Gyakorlatilag vissza kell fogni az AI story-t, különben baj lesz. Ebből is lehetne egy irgalmatlan profitrealizálás, mégsincs, mert ATH ATHATH, azt kell csapatni, szüntelenül. Mert majd jön az Isteni kéz, megint, "Szerintem béke elvtárs". Ám az senkit nem érdekel,h USA 10Y 5,25%, miközben 4,6%-nál Gáz van, most nincs gáz, most minden fasza, de meddig? OTP már úgy indul, hogy -10%, bár én szoktam írni,h eltérő funda, hát most már nagyon eltér a többiekétől. Ezért verték pofán az OTP-t, a régiós társakhoz képest. Hiába írkáltátok, hogy Pekao meg a stb. szar +3%, +2%, OTP miért esik? A nagyok már tudtak erről az orosz szarságról, csak hallgattak, majd amikor 45k körül matek van, akkor jön a hír,h ja orosz pack bukta? Ja... hogyne...és erről csak most jön hír...
Sajnálom az elégett pénzeket. De az is biztos, TL képtelen kiszállni: TL123: 42000-es kötési árral 47000-nél 5000-et ért, ehelyett mennyi a maradvány ? 720 Ft. Nem is 1000 Ft lett a maradvány, pedig "hivatalosan". Ha kötés születik a kötési ár körül, ott stoppolnia kellene az Erste-nek ,aztán mégis ZUTTYAN tovább 300-at.... szép! .. Zöldbéla is vett TL123-at, hát ő se zöldült ma ki. Az is biztos,h a longos csak a longot látja maga előtt. A shortos meg az összeomlást, ami 1/10 arányban jön be vagy 1/20. A long trend az úr, egyetértek ezzel.
Investing grafikonokat nézem: az árfolyam megérintette a 2026. 04.13. gyertyát, ami akkor nyitó 43 000 volt.Szerintem megvolt az alj. BUX a napos grafikon boli alsóra leért.
Nem, a te pénzed a shortokon éget ell egészen idáig. Márha komolyan vetted a saját jövendöléseid az elmúlt 3 évben. . Tény ma ma van. Nem először ütöttek ki certimet és nem is utoljára. 5000 certi felét hétfőn adtam el másik felével megvártam ( mivel 1600-as beker ára volt ) fordul-e kiütés elött. 7 és 8 millió bukók. Csak ez a mai bukó nem lehetne a tegnapok nyerői nélkül. . Neked mennyit hozott az OTP shortod most? Hisz láttátok előre gondolom ti is benne voltatok a TS78 tulajok között. Vehettél majdnem 1000 forinton és most adhatnád 5000-en. Vagy dehogyis 40.000 lesz nemsokára szóval 7000-en. 7-szerezés. Láttad előre. . De oké nem vettél. MOST vehetsz. 5000 darabja. 40.000 lesz OTP szóval 8000-en adhatod is. 60% nyerő. Szóval mennyi shortot nyitottál tegnap vagy ma?
"Én ezt értem, de látod, már a Luminor hír megjelenéskor PONT ezt írtuk, hogy az orosz leányka bajt okozhat, és tessék lássék. Én pont erre írtam akkor,h ez a 44-45k-> 47k pattanás egyáltalán nem volt indokolt, a nagytőke megoldalaztatta, hátha jönnek a zöld barlanglakók a 53k meg a 70k felirattal, hátha...hát nem jöttek. TL123 Gamma Over. Ha jön egy gyenge Q3, 40k is over." . És Hány és Hány esetben írtad ugyanezt? 20K-nál hogy innen lehet újra 9000? hogy ki fogja venni ATH-n? Aztán lett 25.000 és ugyanúgy folytattad. Majd lett 28.000 és akkor azokat szidtad akik 32.000-et jósoltak jövőre reménykednek? Akkor az volt az álomvilágban élő aki 35.000-et várt. Igaz akkor nem zöld barlanglakókat emlegettél. . Folyamatosan ezt toltad és minden eséskor ( Varga bejelentés, tarifák-vám, Svájci Frank pánik, Hormuz bármi ) eljáétszottad azt a mit most hogy na tessék itt van az esés megmondtam nem lesz ez 25/30/35/40/45/52 ezer. És már bocs de ezért irritáló amikor megint ezt tolod mert tucatszor megírtuk rá hogy ha valaki minden nap esőt jósol akkor egyszer lesz eső mivel nem aszharában élünk. Ettől még nem lesz időjós különösen ha folyamatosan özönvízzel riogat de csak sima záporok jönnek.
OTP részvényesek ide!