Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 21:06
Előzmény: #1336839  dniel
Az ending diagonal az 5 csúcsnál volt... (egy hónapja).. Ez nem jövő idő.. 
Nem ragozom tovább. A charton megtalálod a diagonálist és az éket is :
https://ibb.co/Kcf5LqcL
dniel
dniel 2026. 08. 30. 20:34
Előzmény: #1336838  JokerWizard
A legkisebb valószinüséggel gondolom hogy a klasszikus értelembe vett 3-3-3-3-3 szerkezetű ending diagonal alakzat fut...
pl. egy egyszerü "szürö" az RSI lanyomat, a zig zag diagonál azért lényeges mert "elvileg" végátloban csak az lehet, tehát 3-3-3-3-3 szerkezet... mivel felfele nincs impulzus a 2-4-es hullámok között egy megerősitö jelzés a hidden bullish divergencia vagy közismertebb nevén sling shot (csúzli) kialakulása... mivel ez nincs sokkal nagyobb a valoszinüsége egy másik fajta számoznak mint a diagonálnak...
A lassulást mutatják a hullám szerkezetek is ahogy egyre jobban reszel felfle és laposodik el... de ettöl még nem lesz diagonál sokkal inkább az emlitett "fáradt" impulzus képe - ez énneveztem el igy - ahhogy felfele haladva egyre jobban definiáltabbá válnak az alhullámok... 
szerintem az elábbi két lehetöségben érdemesebb gondolkodni... 
https://s3.tradingview.com/snapshots/f/fgjebjnZ.png
az elsö képen kész impulzus potenciálissan kész de ha nem akkor a utolso szubhullám feloszlik a végátlora RSI-n csuzli folyamatoss...
https://s3.tradingview.com/snapshots/n/nyGYaomg.png
A másodikonkész az impulzus és lassan letörik a bázis csatorna és 3as hullám elindul lefele...
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 20:03
Előzmény: #1336836  dniel
Oké.. Akkor ezek szerint neked nincs meg a diagonális és a záró ék sem ezek szerint , ami ennek a következménye. Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy úszik mint egy kacsa és úgy hápog mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy diagonális záró ék...  Viszont 44k és a 40k is ebből követeik..  Már a 44k sem lehet már normális trendel igazolni, csak diagonális záró ék miatti trendfordulóval..  

JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 19:48
Előzmény: #1336833  farkasfu
A pénteki  minimum (45140) nálad is látványosan belelóg a jól kivehető támaszba is.. A "trendvonal" alá is és a 45300-as korábbi támasz alá is..  Pont ezek az intő jelek , hogy nincs vége a korrekciónak... Innen jönnek majd a hibás döntések... (pl azért vettem longot, mert azt hittem a 45300 dupla alj volt és ezt olvastam a fórumon is).. egy támaszt benézni kb olyan hiba mint bejtani az egyirányú utcába szemből..   vagy, hogy a trendvonal egyben támasz is és ebből levezeted a holnapi döntésed... (csak amit a rajzon volt az nem trendvonal volt ).. 
dniel
dniel 2026. 08. 30. 19:36
Előzmény: #1336835  JokerWizard
Probálod nagyon egzakt modon megfoni az OTP-t de egyébként tapasztalatbol mondom neked ez csak idö és energia pazarlás... A diagonált sok mindenbe belelehet látni abba is ami nem az... viszont ami mind a kettöre igaz az a LASSULÁS!!! az elbizonytalaondás.... Amt diagonálnak látsz lehet egy "fáradt" impulzus hullám is és sokkal jobb erre koncentrálni... lassu, divergens, trend végi fáradás....
Olykor elöfordul hogy running flat b hulláma ugyan olyan lenyomattot hagy mint egy trend kifuladás, minden áldott alkalommal tovább lehet folytatni egy számozást minimum 2 verziban... amig nincs igazolva valami addig csak feltevés... én ezért számozok ritkán... mert a karakterisztika egy adott pillanatban fontosabb mint hogy mit hallucinálsz bele egy hullámba... majd utolag beszűmozzuk és kontextusba tesszük... 
most a cenáriok ignorácios szintjével kéne foglalkozni és abbol milyen lehetöségek látszanak a charton.. ott van egy elég izmos bázis csatorna lehetöség ami akkor lesz nyilván valo ha a letörés után omlik... addig csak hipotézis de ha készülsz ráé tudod mit kel majd nézni...
ugyan ez ellenkezö irányba is megvan van egy csatorna tetö illetve 3 szorosan elutasitott szint ami ellenálás... felette nyilván egy másik fogatoköünyv... 
a legkisebb rosz amire készülni kel 44 ezer a második a 40 K de csak a 44 után... amig nincs 44 alatt minden más csak hipotézis készülstésgi fokon evidencában tartva...
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 19:21
Az E5 hullámszerkezetet része a diagonális formáció..  nem torz, hanem itt pont az a szabály a a "normál"  E5 hullámszerkezettől egyértelműen megkülönbözteti.   Az 4. csúcs a "2" területere" fut, vagyis átfed, de ettől még  E5 hullámszerkezet. Az OTP tökéletesen beleillik a  diagonálisz E5 hullámszerkezetbe.. és ennek következményébe 5 csúcs utáni záró ékbe (nem háromszög)
Nem a számozáson múlik, de az alsó és felső trendvonalat nem lehet akárhogy behúzni, különben hogyan tudnád meg hogy az árfolyam kilépett belőle? Azt nem lehet csinálni hogy mindig a széléhez húzod, illetve lehet csak az nem lesz alsó trendvonal.  
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 19:08
Nézd... ez nem "csökkenő háromszög"... Ez diagonális ék.. olvasd el amit írtam..  elég rövid
Nem írok többet mert túl sok lenne.. 
farkasfu
farkasfu 2026. 08. 30. 18:27
Előzmény: #1336827  Beze
Mindenki mást lát benne, ez is hozzájárul, hogy nem megbízhatóak az alakzatok. :) Sokszor a csökkenő háromszög felfelé tör ki, vagy fordítva, ezeket rendszerint el is mondom, ha éppen aktuális. A fej vállat nem látom.... 
Az alakzaton belül, sokszor fellehető egy másik kisebb is, pl egy fülesben a zászló. 
A vitatott ékbe is bele lehet kötni, mint a számozásba! A számozás amúgy nem jön ki nálam, nem illeszkedik egyik a másikba, csak torzítva. Ne akarjuk mindig beleerőltetni az E5 hullámszerkezetet, ha nincs, vagy bedőlt. Ha megnézzük ennek tananyagát, akkor emlékezetem szerint volt olyan rész benne, hogy bedöglik a trend! Általában a 3.-4. szakasznál!
 Erre mit teszünk?
 Így, vagy úgy, beszámozzuk mind az 5 szakaszt! Lószart. Ezért nem is számoztam az ék ábráján, csak a napos charton, mivel azon kereskedünk. Megjegyzéssel persze, hogy "hmm ez is lehetne..." 

De nézzük inkább mi történt az OTP-vel. 
Szerintem a hosszabb távú képe, egy bedöglött trend! Kezdődött a "fülessel", majd hogy nem tudott kitörni és már régen 51000 környékén kellene lenni! Ezek a csonka, bedöglött hullámokból jött létre egy emelkedő felső trendvonal, valamint a lepattanásokból az alsó, de ez is emelkedő trendvonal! 
A két trendvonal egy éket alkot. 
Akinek nem tetszik az ék, az nézze csak a két trendvonalat, ami mindkét oldalon 3 érintéssel már rendelkezik! Vagyis jól kivehető támasz és ellenállások ezek. 

Kibontottam az előző, hetes ék chartját és így napos síkon jól kivehető minden. 
Támasznál vagyunk, ennyit tudok mondani! 
 Mindkét irányba feltettem a szinteket is, de a rövideket frissíteni kell, ha tovább hullámzik a két trendvonal között. 

https://ibb.co/QvXm6WGz
maldiv
maldiv 2026. 08. 30. 14:48
Kedves Egybankár 2024
Nagyon el vagyunk anyátlanodva. Jól jönne a bíztatás. Legalább csak 70 ezerig visszatérhetnél közénk. Mi újság üzbegisztánban?
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 12:11
 A pénteki a 45300-as szinttel kapcsolatban.
Ha visszanézel a "B" korrekció induló pontja  volt vagyis az "A" csúcs (hétfő).
Kedden megvolt a "B" csúcs is 46790 és ezzel le is zárult. 
Szerdán már a korrekciós C hullám kezdődött. Ami hosszában és mélységében az "A"-hoz mérhető. Ha az "A" 2000-et korrigált két hét alatt, akkor az "C"  minimum ennyit  de átlagosan A*1,61
 2000*1.61 = 3200 korrekció  esetében a 45300 es szint már nem érvényes.. Ezért ment simán rajta az árfolyam.. A Pénteki  utolsó órában a "felpattanást" az okozta a keddtől  folyamatosan nyitott shortokat  a heti minimumon zárták. Amúgy a "C" ha normális cikkcakk pont ezek okozzák a cikcakk formát, csak minden esetben egyre csökkenő a trendcsatorna... 
A charton a C hullám eleje és a csökkenő a trendcsatorna : 
https://ibb.co/VWyyNsNy
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 30. 11:38
A "csökkenő" háromszög és a diagonális ék nem ugyanaz a két formáció.
A háromszög egy korrekciós oldalazó alakzat. 
Míg az ék a fő rend "elfajulása"; a normális párhuzamos trendcsatornák vállnak összetartóvá a diagonális szerkezet miatt. 
Ha csak a idősíkokat nézzük, akkor a diagonális ék a teljes impulzus hullám jellemzője (pl egy fél éves trend, aminél az 5 hullámnál válik egyértelművé; a záró diagonál; amikor trendcsatornába már nem lehet belerajzolni a következő hullámot (olyan szűk), ezért lép ki kötelezően a trend irányával ellentétesen. 
A háromszög korrekció az szokásos ABC korrekciók valamelyik tagjának a belső szerkezete..  Pl a "B" hullámban  alacsonyabb idősíkon a teljes "B"  egy háromszög korrekciós lesz (a 30 perces idősíkon). 
Az OTP a diagonális ékből augusztus elején kitört lefelé , ez már a múlt.. A mostani korrekcióval. 
Macus
Macus 2026. 08. 30. 08:38
Mscinek olvastam utana elvileg ugye nincs kozzetett suly hogy valtozik , de mivel mol market cap nott a mienk stagnalt elvileg otp csokkenes varhato de nem ilyen egyszeru azt irja az ai , free float alapjan is szamol szoval csak kovetkeztetni lehet ez alapjan viszont meg mindig csokkenes varhato csak kisebb egyszoval kedden eladoi nyomas lesz valoszinuleg . Bar maga a kivitelezes szerintem erdekesebb , valoszinu nem par szaz darabrol beszelunk nyilvan nem egy nap alatt csinaljak … lehet az elmult napok eladoi nyomasa emiatt is volt . Lehet tuladták es vissza is kell venniuk a vegen. Stb … szoval erdekes ket nap lesz
Beze
Beze 2026. 08. 30. 08:14
Ja és lehet ebből bizony fejváll is, ha nem jön a kitörés , tehát baromi sokminden lehet itt még .
Beze
Beze 2026. 08. 30. 08:12
Előzmény: #1336824  farkasfu
Én két dolgot tennék hozzá abszolút nem szakértőként. 1. Az arany grafikonján anno csökkenő háromszög volt, amiből elvileg lefelé kitörés várható a ta szerint, mégis felfelé tört ki.2. Az OTP grafikonját lehet így is nézni (mutatom), hogy egy emelkedő háromszögben vagyunk, és ebből a ta szerint felfelé várható a kitörés. A jó belépési pontok a háromszög vonalát érintő leszúrások, mint amit mondtam pénteken a 45300-as szinttel, az meg csak trükk volt, hogy alá szúrt, még több papírt vettek meg a long stopok miatt, persze aztán jött a kanóc. Nekem az a mániám, hogy a kanóc nem számít, erre több iskola van, vonalazunk kanocra, vagy gyertya testre, de a kanóc nekem mindig csak beszaratás, és még a bezárt gyertya is az igazából, ha a következő nap nem erősíti meg semmi, tehát kanóccal meg egy napos gyertyával nálam sose sérül semmilyen szint, mert mindaddig kamu letörés míg nagy forgalommal nem erősíti meg egy következő nap. Ezzel nem azt mondom, hogy tuti felfele megyünk most, mert gari sosincs, a jövő héten sok múlik (mindig ezt mondjuk :D).
https://ibb.co/9Hyjn0vL
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 29. 22:46
Szóval valami ilyesmi: 
Az emelkedő ékből már a jelenlegi a korrekcióval kilépett (lefelé tör ki belőle! ) 
A  45300 szint pénteken már elesett, szóval nem úgy néz ki hogy vége lenne a korrekciónak.
Napi minimum:45140

Mivel csak a rövid kommenteket olvassák el, ezért mára ennyi..  
https://ibb.co/fGF6fP4j
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 29. 22:24
Figyi.. az alsó trend csatornához nem a (2) és (4) csúcsot szokták összekötni? 
A heti charton nem voltak számok, de napin bejelöltem : 
A fontos ebben az hogy a korrekció már kiesett az ékből lefelé..   Az ék alakú diagonális végződés  (ending diagonál) a bikapiac végén megjelenő, trendfordulót jelző Elliott-hullám alakzat... 
A trendforduló utáni elsődleges célár általában az ending diagonál kezdőpontja (az 1. hullám indulása).
https://ibb.co/zhcgMffL
farkasfu
farkasfu 2026. 08. 29. 21:08
Előzmény: #1336818  Macus
Erre nem tudok válaszolni és mindjárt mutatom, hogy miért! Ide dobok egy hetes chartot, egy egyszerű vázlatot csak, hogy érthető legyen! Naposon is jeleztem ezt a célárat és a 61.8-s ellenállást, kis eltéréssel. (Az elliott számozásból adódik az eltérés, de lényegtelen most) 

Szóval látni, hogy az aránylag folyamatos emelkedés megváltozott és egy ék alakzatban hullámzik. 
 A 61.8-s ellenállás vonalában tetőzik, cirka 2 hónapja! A füles is haldoklik... Tehát valamiért kifulladt, nem ragozom, hogy mi lehet az oka. Technikailag ez van és ennyi.... 
 Az emelkedő ék definíciója szerint, lefelé tör ki belőle! 

Dee...! Mindig vannak kivételek. hmm
 Jöhet egy fundás hír, ami keresztbe tehet neki! Vagy felfelé tör ki és utána hamarosan nyekk, beesik! "Bikacsapda"!!! 
Ez lehet több hét is, mire kiderül. Addig is apró kilengések bármerre lehetnek, de ebből messzire kalkulálni nem szeretnék jelenleg. Új ATH, vagy nyekk az ékből.... 
Ja és nem lehet 100%-ban kijelenteni egyik alakzatról sem, hogy teszi a dolgát.
 A bikacsapdára visszatérve, még az is beleférne, hogy felszúr a célárig.. 

Nem árt óvatosnak lenni a kialakult technikai kép miatt! Le is szedtem róla mindent, hogy érzékelhető legyen. Az első beijesztés megvolt pénteken, amikor az előző alj 45300 alá szúrt (napos chart). 
Lássuk mire gyúrnak jövő héten!

https://ibb.co/MDJ7kHSD
Macus
Macus 2026. 08. 29. 20:05
Előzmény: #1336821  Beze
Igen igy latom en is a tojokat :) szoval a negativ forgatokonyv 44 ig le autan fel akár 51 ig vagy most fel 48 korulig aztan esetleg megtovabb
Beze
Beze 2026. 08. 29. 19:06
Előzmény: #1336819  Macus
A madarak ott tanyáznak a charton 52 környékén, túlhúzás esetén 55 is lehet.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek