Nem akarom/akartam reklámozni, nem ez volt a cél, olvass utána, tele a net róla, a bankokban biztonságban van a pénzed, az biztos! Az Interactive Brokers (IBKR) a világ egyik legnagyobb, legstabilabb és legolcsóbb online brókercége, csak ennyit róla. Bocs az offért. Vissza az otp-hez! Pitiáner mennyiséggel próbálják lenyomogatni, kint emelkedés van, remélem, fordulunk mi is.
Joe "kottájából": gondolom valami AI tudomány "Kína hamarosan kipukkasztja a mesterséges intelligencia túlértékelt lufiját Minden
olyan iparágban, ahová a távol-keleti óriás belépett, a haszonkulcsok
drasztikus zuhanását láthattuk. Valamiért a befektetők mégis azt hiszik,
hogy az AI kivétel lesz. A piaci részesedést tekintve a kínai
mesterséges intelligencia modellek már az amerikai eredetű tokenforgalom
több mint 30 százalékát adták az OpenRouter platformján február 8-án.
Ez az arány egészen 46 százalékig emelkedett, ami elképesztő ugrás a
2025 első félévében mért mindössze 4,5 százalékhoz képest. Az árazás
terén is rendkívül éles a verseny, a DeepSeek V4 Flash mindössze 0,09
dollárba kerül egymillió bemeneti tokenenként. Ezzel szemben a GPT-5.5
és a Claude Opus 4.8 ára nagyjából 5 dollár körül mozog, ami azt
jelenti, hogy a kínai alternatíva mintegy ötvenötször olcsóbb. A
teljesítményt vizsgálva a Zhipu nyílt modellje, a GLM 5.2 kevesebb mint
egy százalékponttal maradt el az Anthropic Opus 4.8-as verziójától a
legfőbb iparági teszteken, mindezt pedig nagyjából 20 százalékkal
alacsonyabb költségszint mellett hozta. Az iparági alkalmazás terén a
programozási feladatok aránya a 2025 eleji 11 százalékról 2026 közepére
már az OpenRouter teljes használatának több mint 50 százalékára ugrott. A
kínai modellek ma már az amerikai rendszerekhez mérhető teljesítményt
nyújtanak a költségek töredékéért, miközben viharos tempóban növelik a
piaci részesedésüket. Mindez ráadásul annak ellenére történik, hogy az
Egyesült Államok eddig több százmilliárd dollárt költött a mesterséges
intelligencia infrastruktúrájára. A piacot most egyetlen kérdés
foglalkoztatja igazán: Amerika hogyan fog valaha is vonzó megtérülést
realizálni ezeken az elképesztő méretű befektetéseken? ??? "
45800 után "csapathatjuk a 46400-at", de ha elakad, akkor Touchdown. Ki a hangos? már 15050x olvastam, azt,h majd kiszállunk 52k-nál. Venni már senki nem akar, csak kiszállni 52k-nál. Na ilyenkor jöhetne a giga pofáraesés.
A tőzsdében az a faszaság, hogy egy végtelen vonal. Bármikor bármiben bárhol bármit tehetsz. A "ma" az nem tőzsdei fogalom, nem értelmezhető. Árak vannak, szintek és rengeteg pénz ami keresi a helyét folyamatosan.
Igen erre már rájöttem :) Amúgy reggel sztem csak én gondolkodtam TS certiben és meg is játszottam volna, de sajnos pár forinttal lemaradtam, azóta ment is cca. 26%-ot, ugyanakkor az rv-ek egy részét eladtam 46.250-en, mert a tegnapi nap nem "győzött" meg :) Ettől függetlenül pár hónap és sztem is 50-52! Tehát nem elméletben, hanem a valóságban saját kis pénzecskémet viszem a vásárba! Lehet nem jól gondolkodom, majd úgyis a nap végén derül ez ki...
Nem kell ennyire előre vetíteni, mert nincs értelme. A meglévő portfóliódat kell kezelni, ha úgy érzed bővíteni. Long trendben esésben veszünk. Most itt a toppon, ath közelben nagy csata dúl, de mivel a tőzsde alapvető lényege az emelkedés, számomra nem kérdés az irány, a honnan és mikor, na azt viszont senki sem tudja előre.
Ev vegen pont ne szallj ki nagyjabol februar narciusig szokott rallizni otp. Tovabba ha decemberben adod el adofizetes jovore , ha hanuarban adod el csak 2028 ban fizetsz adot.
A legmagasabb celar 57 (+osztalek) hozzatennem szerintem jelentes utan jonnek ki az uj celarak , azokban mar luminort is figyelembeveszik . Lehet latni fogjuk az elso 60 as celarat :)
OTP részvényesek ide!