Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask szerda, 15:54
Előzmény: #1331635  ypyapach

Nem vagyok gigászi TA szakértő, csak alapfokon vagyok tisztában vele, talán ez is baj.
Van 1-2-3 gyertya kombináció, amit figyelünk, a többség itt is figyel.
Dupla alj, dupla tető
Csökkenő  / Emelkedő aljak tetők.
Fej váll / Inverz fej váll.
Fülescsésze.
Az ittlévők többsége pedig csak egyet mond: Hetesen Hónaposon emelkedő aljak-tetők vannak, mert fundamentálisan a cég növekszik ,és a chart ezt mutatja, és ha úgy hozza a jövő, tovább is fog növekedni, tehát az árfolyam emiatt "támasztódik" alulról, ezért nem érdemes kiszállni.
SchNorbi
SchNorbi szerda, 15:52
Előzmény: #1331638  ktamask
45.120,-
ktamask szerda, 15:50
Előzmény: #1331636  error

Certik száma: XX, szimplán számozzák, és nevet adnak neki, a számokban nincs logika, növekszik a számuk, ahogyan létrejönnek. 1-től 121-ig pl. a köv 122 lesz vagy ha nem, akkor más...
A lényeg a Kötési és a Korlát árukban van, minden certinél.
Minél olcsóbb, annál kockázatosabb = tőkeáttét.
ktamask szerda, 15:49
Előzmény: #1331635  ypyapach
"bablevest kihagytad " :D
error szerda, 15:47
Előzmény: #1331632  Lou70
Mivel nem értek hozzá figyelgetem a várakozásokat, előrejelzéseket több helyről, több cégtől és átlagot számoltam. Valamiből ki kellett indulnom. Amúgy itt a fórumban is azt szűrtem le, hogy az 50K az majdhogynem "elvárt" a papírtól. Viszont azt is tudom már, hogy nem a fórumos tanácsokra kereskedünk 😀 Mivel őszintén bevallottan nem értek a certikhez, ezért addig sztem butaság lenne akármilyent is vennem, ha nem ismerem őket. Ezért is kértem segítséget! Az rv-ből ugye csak egyféle van...Nyilván minden kötelezettség nélkül (a felelősség nyilván az enyém) most pontosan milyen certit javasolnál a fentiek ismeretében számomra? Köszi 
ypyapach szerda, 15:45
Előzmény: #1331628  ktamask
Tamás ez a verzió teljesen érthető számomra, ahogy most leírtad, és hogy dicsérjelek is, te amióta leírtuk páran neked, hogy mi a baj veled, sokat változtál.
Már sokat kíváncsi vagyok a véleményedre!! Lehet kimazsolázni hasznos dolgokat!!
De, mint már leírtam sokat, ha rád hallgattam volna akkor már 10* el kellett volna adnom, mert jön a zutty, malevgep, omlás stb stb, nem tettem egyszer sem (talán kétszer hasznos lett volna) és szerintem jól döntöttem. Nem nézem a TA-t nem is értek hozzá és nem is érdekel, szerintem sem a TA vezet minket, hanem az jön az adatok után, mint írtam már egyszer, "a vonalat oda húzod ahová akarod másnap az előző napi adatok alapján".
Ami még nem jó benned, nem vagy következetes, amikor egyformán megyünk a Dax -l akkor azt mondja de "senki ne mondja neked, hogy nincs átfedés", mostanában nagyon sokat közünk nincs a Dax -hoz akkor most mi van? Vagy védd be mindig vagy akkor ezek nem hiteles dolgok számomra.
Én a nagy alapokat sem így képzelem el, hogy itt ba...odnak pár százalékért, ha ilyet akar akkor sokkal likvidebb piacot keres, itt szerintem beleáll vételbe egy elképzeléssel és tartja.
Van egy "árfolyamkarbantartó" csapat akiknek az ilyen semmilyen időszakban az a dolguk, hogy mozgassák le-fel az árfolyamot egy előre meghatározott zónában, mondjuk legyen ez a bolinger szalagon belül. Ha jön egy nagy hal mint pl 40 körül, akkor ők csak asszisztálnak a nagy hal dönti el az irányt. ( na meg Trump)
Zöldbéla
Zöldbéla szerda, 15:39
Előzmény: #1331624  error
Naras megírta, hogy miből vegyél!
Az általa javasolt certik tőkeáttétele három alatti, thát kiütés szempontjából viszonylag biztonságosak.
Amíg csak ismerkedsz a certikkel, addig azok is tökéletesen megfelelnek.
Certizni csak certizve lehet megtanulni!!!
Amíg nem látod át az összefüggéseket (rv ár, kötési ár, korlát ár, belső érték, árjegyzői ár és jelenlét, stb.), és a kereskedési szokásokat, addig, csak mérsékelt kockázatot vállalj, jövőre is lesz tőzsde!
Ha konkrétabb kérdéseket tennél fel,  akkor konkrétabb válaszokat is haphatnál. (Tőlem biztosan.)
ktamask szerda, 15:32
Előzmény: #1331611  Lou70

Kíváncsi lennék a véleményedre.
Amikor a Portfolio tőzsdei összeomlást emleget, olyankor miért lő ki minden?
Rosszul látják? De ennyire? Vagy simán short beterelés?
Lou70
Lou70 szerda, 15:32
Előzmény: #1331631  error
Azt megkérdezhetem, hogy az 50k-ra "várod" azt jelenti, hogy meggyőződésed, hogy 50k lesz? 
Mert ha igen, akkor miért nem certiben várod az 50k-t? 
2-3-4 darabot vehetsz 1 részvény árán, magyarán nagyobb poziban várhatod az 50k-t. Mégis csak többet hozna, ha helyes a várakozásod.
error szerda, 15:26
Előzmény: #1331629  Macus
Köszi. Első körben "elég lenne" évi 3.5M is, a pár ingatlan is hoz ugye valamennyit. A lényeg, hogy a bankban állva ne porladjon a tőke, attól frászt kapnék. Az rv-ben már nem látok akkora potenciált, 50K-nál szeretnék kiszállni, ezért gondolkodom előre. Amúgy a certikben annyira amatőr vagyok, hogy azt sem tudom mit jelentenek a TLxxx számozások. Anno megvettem az OTP-t "olcsón" aztán kiültem mostanáig, de ugye ez nem kereskedés hanem szerencse és türelem volt. Na ezt szeretném tudásra konvertálni 😊
ktamask szerda, 15:21
Előzmény: #1331623  ktamask

https://www.portfolio.hu/befektetes/20260715/akkorat-rughat-a-kotvenypiac-az-ai-tradebe-hogy-beleremeghet-a-reszvenypiac-849554
ez a cikk pont erről ír, csak szólok.
bár előfizetéses, én nem látom, de valami ilyesmit írhat.
Macus
Macus szerda, 15:16
mármint 10 millióból akarsz havi 300-400kt csinálni ? az évi 5 milla 50% profit. Nem lehetetlen, de ahhoz eléggé jól kell értened , vagy magas tőkeáttétes (tehát kockázatos) certit venned. De alap jótanács Bélától még.... 5 ös tőkeáttétes certi fölött ne nagyon vegyél legalábbis kezdőként ne (nem is kapni nagyon :D ) nekem pl 3as van tl112 még tl114 is jó, de tl121 már inkább rövidtávra egyelőre. Amint csökken az áttéted jelentősen és át tudsz szállni akkor érdemes megfontolni. Mindig sávosan vegyél és adj el (nekem eddig bejött) mert ha sávosan veszel megeshet esik még és akkor tudsz még hozzá venni, de ha ellövöd az egészet akkor csak nézel. Ugyanez igaz visszafelé.... ha eladsz mindent és megy tovább akkor csak fáj a fejed utána :D Macibear tanácsai alapján 3 felé osztanám a tőkémet a helyedben. Ha Isten és Trump úgy akarja akkor idén még meglehet 51 - 52 k körüli árfolyam. Ami a bázisár változás levonása után 5 ezer forint / certi. 10 millából mostani áron kijön 650 tl 112 certi , ezzel számolva az olyan 3.6 millió virtuális profit lehet. (36%) A többi rajtad múlik. Nyilván nincs garancia az emelkedésre, az esést se tudja senki megmondani . 
ktamask szerda, 15:15
Előzmény: #1331621  ypyapach

Egy másik topic emberke szerint:
Ne azt kereskedd, amit gondolsz, hogy mi lehet, hanem amit látsz, amit a TA mutat.
Tehát ezt nem én spekulálom vagy mondom, hanem egy másik személy.
Ha azt látod, hogy long van, erre a legjobb példa: dupla alj akkor EasyRider öcsém EasyRider.
Ha azt látod, egy komolyabb emelkedés után gyártja a chart a csökkenő aljakat tetőket, akár  dupla tető/hanging man, és irgalmatlan pofont kapnak a vevők, akkor minek vették? Kik vették? Miért vették 46000-46400 ig újra ,ha utána 44500-ig lezongorázták?
Valószínűleg a nagyok tisztábban látnak, és ezt már én mondom: ha elakad, megunják a tápolást, a saját longjaikat csatasorrendbe állítják a megfelelő szinteknél (STOP), tehát ők bukni már nem fognak, ott a stop, és nyitják a shortot telibe, ezzel védve a saját longjaikat. Néha látni ilyen -300-400 Ft-os leszakadásokat
Az újabb long hullámnál a shortoknál ugyanezt csinálják, a saját maguk által nyitott pozikat kell elérni, vagy dupla alj könyékén zárják, tehát van értelme a leszorításnak, dupla aljnak.
Long érték minimalizálás: gyűjtögetés, short kimaxolás
És short puttony nélkül nekivágnak a longgal, bár azt is el tudom képzelni, hogy bizonyos szinteknél zárják azokat, hogy az ellenállások ne okozzanak bajt.
Lou70: Beterelés, Ideális kiszálló? Honnan tudod, hogy meddig van long? Furcsálom, hogy pont te bizonytalanodsz el, aki eddig szentül hitt az OTP erős longjában.
error szerda, 15:09
Ja, és természetesen fizetnék is érte, ha van itt vkinek zárt, belsős oldala!
Zöldbéla
Zöldbéla szerda, 15:08
Előzmény: #1331617  Zöldbéla
Rájuk írtam és azonnal megjavul! :)
SchNorbi
SchNorbi szerda, 15:08
Előzmény: #1331618  SchNorbi
45.380,-
error szerda, 15:07
Előzmény: #1331620  Naras
Köszi szépen. Esetleg tudna vki segíteni a certik, warrantok "világában"? 2020-ból vettem még 10K alatt rv-t, hamarosan eladom a pakkom és egy részéből napi, heti szinten szeretnék ezekkel kereskedni. A neten van sok "guru" de nyilván olyan(ok)tól tanulnék inkább aki már bizonyított. Szóval mit javasol(tok) hogyan álljak neki, olyan 10M körül szánnék rá, elég ennyi egy 3-4K-s havi bevételhez? Van pár ingatlan az is hoz havonta egy kis aprót, első körben a biztonság lenne a fő prioritás. Bocsi a túl hosszú monológért, de lehet nem csak én járok itt a fórumon ilyen cipőben...Köszi szépen előre is!
ktamask szerda, 15:05
Előzmény: #1331587  Lou70

Mintha az én szavaimat olvasnám:
"birkák"
"kitömni"
Ha megnézed az USA gyorsjelentéseket, ilyen jókat még nem jelentettek USA cégek.
Tény, túl vannak húzva, de jogosan, tehát jogos az ATH, valamelyest.
Más kérdés, talán te írtad néha, hogy a pénznek forognia, növekednie kell, egy stagnáló rv-ben nem növekszik a zseton, lásd tetőzés, amikor már azt látod, hogy olyan érdemi szintet ért el valami, hogy inkább kiszállnál, mintsem tartanád, annak ellenére, hogy jó a funda.
NQ - AI story most ebben a szituban van, a cégeket megtolták 100-200-300- akár 400%-os (pl Micron) árfolyamemelkedés. Micron a jó GYJ-re repült 10%-ot, utána meg pár nap alatt -30%, mert a kérdés mindig a fenntartható bevétel.
Per pillanat az AI okozta "hiány" miatt a memória és adattároló árak az egekbe szöktek, emiatt jelentenek olyan jókat, nem azért, mert az AI csodálatos bevételt hoz az AI-t használó X-Y cégeknek:
Samsung, Western Digital, Sandisk, Micron, Broadcom, stb, mindenki ismeri őket.
HA megszűnik az AI boom- beruházás, megszűnik? És rendeződik a chippek sorsa, vagy + gyártósort húznak fel, simán visszarendeződhetnek az árak, akkor ezeknek a cégeknek a bevétele "drasztikusan" vissza fog esni. Vagyis, amit láttunk, a hiperbolát, koppan az alján. Vagy nem koppan, hanem csattan.
Ezzel szemben az OTP bevétele nem ilyen hop-boom szerű, hanem az évek során szépen építkezett, gyarapodott, hogy növekedjen.
Más kérdés, ha öntés van, az OTP sem marad ki.
ypyapach szerda, 14:59
Előzmény: #1331621  ypyapach
adatokkal és elemzésekkel, amik nem biztos, hogy jók bármire.
ypyapach szerda, 14:58
Előzmény: #1331613  Naras
Évekig nem írtam ide csak olvastam a fórumot, ezalatt az évek alatt sikerült nagyjából kiismerni itt a dolgokat.Én is itt kezdtem a kereskedést, nagyon jó csapat volt akkoriban, jó érthető levezetéssel és tanácsokkal.Eladási - nyitási ötletek.Amiért elkezdtem írni az az, amit Lou is ír sokat, megváltozott a fórum, most azt érzem, hogy egyesek arra használják, hogy "betereljenek" a nekik megfelelő irányba. Olyan átlag embernek érthetetlen 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek