Ésakkormég a 45-47 sáv 2K-s profitját (ahova szted visszajön) nem is számoltam hozzá, szóval cca. 7K-t hagyna veszni a kolléga, ha az általad felvázolt mozgást nem kereskedi le...
Akkor utoljára, te azt vezetted le, hogy felmegy 50-re majd vissza 45-re és utána ahol állunk cca. 47-re. Ezt az 5K-s kört (50-45) hagyja ki ha nem figyel a következő napokban, hetekben. Így már kapise?!
Nézd egy tematikus lap tematikus topikjában két fajta ember gyülik össze. Ha a topic fikázós skkor azok akik nem szeretik azt akiről vagy amiről a topic szól, a másik esetben azok akik szeretik azt a valakit vagy valamit. Van harmadik fajta de ez a legritkább ahol mindkét fajta ember megfordul , deca téma tárgyalása és a közösség habitusa kiegyensúlyozza a ellentéteket és szakmai eszmecsere folyik. Szerintem ez itt a harmadik, de akkor is ha bemész a templomba és állandóan az adott hitélet felsöbbségét kérdőjelezed meg, elöször megpróbálnak meggyőzni, rosszabb helyeken megégetnek, ha ez nem megy onnantól nem értik miért vagy ott, aztán elkezded zavarni őket és innen már csak két út van : megtürnek vagy elzavarnak. Szerintem veled kapcsolatban éppen az eltürés fázisan van. Ezért ne csodálkozz ha a helyi hivek nem éppen barátságosak mert megpróbálták nem ment .... ettől még lehet neked van igazad, de a rossz óra is napota 2x pontos vagyis a tudást ne keverjük össze a vèletlennel.
Szerintem nyiss eurós devizaszámlát, nem fogod megbánni. Pár perc az egész. Én pár hete nyitottam, teljesen kinyílt a világ. ;-) Nyilván nem szaladok fejjel a falnak, óvatos vagyok, tanulgatom. De egyáltalan nem bántam meg.
Zsidayi is megmondta nem beszálni, kiszálni nehéz. A MOL nál nagy kérdés a Nis ha nem lesz meg szakadni fog, ha meglesz akkor simán 4000 fölé megyünk. Mtel egy fekete ló félelmetes amit csinál.
Szerintem a mol nem szar. 9 hónapon belül 2x300 ft oszti az szinten tartja. Hiszek a 4700 res vágás előtti árban. Mtelt tartom még. Nem tudom kiszámítani, ezért inkább tartom. Ezüstöt, aranyat vettem egy hete, azok nyerőben. Ezüst bővítés jó lehet. 70 ig biztos elmegy. Arany is akár 4500 ig. Minden szám megérzés, de legalább vannak célárak. Otinál ez a 48 volt a sláger. De 50, 52 is elhangzott. Valahol ki kéne szállni a felével. Csak nehéz megjósolni. Utána ott a visszaszállás terhe, a fomo...
Amíg te az öntésre vársz, mi pénz keresünk, jelen pillanatban nem is keveset. OTP topic = OTP-n meggazdagodottak 😉 kivéve aki a shortra vár hónapok óta
Vagy is nem én ezt írtam :"Maci elmész nyaralni aztán mire visdzajössz meg volt az 50 meg a 45 is, és ugyanott fogunk áll mint most. " és nem ezt: "mire megjössz megvolt az 50 utána meg újra a 45 is..." :)
OTP topic = OTP fanok. Mint amikor DAX topicban NQ-t írkálok, és fel vannak háborodva. MErt egyzerűen összemosódik a funda USA-val, a többi indexxel papírral.* Minek vegyenek MOL-t,ha szarabb, hosszútávon, mint az OTP? Diverzifikáció: próbáld a legjobbat megvenni ALL-IN, ahelyett hogy 1 jót veszel, meg talán 2 jót, amik lehúzzák az első eredményét és nem hozzátesz. *USA vs. Funda: Együtt van long, együtt van fékezés,lassítás, együtt van korrekció. Aki nem hiszi járjon utána, mi történt 03.30 után, BÁRHOL. Ez a bizonyíték. OTP 45700/35000 (OTP ~ 8 nap alatt letolta) NQ 30800/22700 (bár ők jóval hosszabb ideig meneteltek) NQ ~40 nap alatt tolta le. Az osztások eredménye 1,35 vs. 1,35...tehát azonos mértékben emelkedtek, mind rv és mind index szinten. Ennyi a story. Most OTP/DAX kanyarban előz, miközben USA oldalazik Mit írnál erre dniel? Rotálás, ami egy baromság. Csak azért vegyek valami szart, mert túladott? Egy idő után mindent felhúzok ATH-ra, nem lesz már szar, önteni kell. Csak idő kérdése.
Nincs idom annyi reszvenyt kovetni . Gondolkoztam mar diverzifikalason , de richter kizart , mol szonten , neztem etf cetop de ahhoz kene euros szamla az meg nincs (de lehet nyitok majd) kulfoldi reszvenyek meg nehezebb kovetni. Wizz airen gondolkoztam nagyon beka feneke alatt van szoval lehet jo vetel , ha a pratt and ehitney motorok hibait megoldjak az kitores lehet a eizz airnek.
Nem értem egyebkent ha van 41 k rol akkor minek rontod el felesleges kockazat válalással.... diverzifikalj... OTP-n kívül meg 10 billio masik reszveny arucikk stb van a tozsden.. hosszu tavra pl eg wizz air is sokkal jobb amit tudsz venni a béten is asszem. ha csak a magyar piacot tolod... elemzesekben mondtam 1000 penny alatt ajandek és robanás johet benne ha elszabadul...
A vételi zonát a felhalmozast mar elhagytuk... ugy kellet volna fogalmaznom ott kellet venni aki nem tette es a piac utan szalad az most tul sok kockazatot vállal.... értelmes stop helyszin 7-8 ezerrel lejebb.... ha 2 egység revardba gondolkodok akkor 47 + 14 az az 61K lenne celszintje a tradenek... egyszeruen itt venni nem jo.... tul mesze a cel és a stop is... viszont be tettem amikor fordult es ha 41 kornyeken bevasaroltal most teljes nyugalomba lehet varni a vég kifejletetet...
Lehet realizalas de sztem ezek mar nem azok a szintek ahol ugralni erdemes... egyrészt a csatorna tetején van itt venni alapbol ongyilkos merenylet kivéve ha igazam lesz és be gyorsul de inkabn ami sztem a jo dontes hogy ovatossan kockaztatni a gyorsulast... felhalmozasba venni 40-41K és varni h a csatorna tetorol ne omoljon ossze... itt bele venni abszolute nem latom ertelmet certivel foleg nem.
OTP részvényesek ide!