Próbáltam az 50k-t is belelátni a chartba, a TA-ba. Myrath 4h-n nem nézeget, napos alatt nincs értelme: https://kephost.net/p/MjQ1NTY2Ng.png A sávok egyre meredekebbek, bár talán reális is, mert egyre nagyobb célárak és eredmények jönnek. Ha így rajzolom, 48k ,de még az 50k is belelátható. Ez a narancs sáv teteje. Longosként én húznám alá a stopot, ezt mutatja ezt a piros T betű, 43700 alatt SELL, mert akkor a 45000 dupla (vagyis még az se) / csökkenő tetők erősebb, mert akkor elakadt.
GD Vance 3x eladja a hírt, h béke van. Közben szétlőttek egy gázmezőt, meg Szombaton "állítólag" lezárták a szorost az irániak, most meg újra patent béke van. Nekem ez furcsa.
Csak egy jó tanács, ne meredek emelkedést várj, hanem oldalazást sávaljig le, sávtetőig fel. Szerintem a nagy vevőnek nem érdeke a magas átlagár, ha ezt veszem alapul, akkor ez tökéletesen megmutatja, hogy miért dupla aljból fordulunk, mert robotkának, egy befektetőnek, az a prémium-low beszállási pont, nem pedig a +10%, vagyis itt logikusan oldalazgatni kellene, miért nem robban ki az árfolyam? Miért akadtunk el dupla tetőnél? Az ittlévők közül nem egy személy írta,h neki 44990-45k tökéletes célár. Én meg azt írtam, hogy na pont emiatt fogunk itt elakadni. Mert sokaknál 35>45>40> 45k, elég volt a 45k. Lou erre azt írta, hogy ok realizálok, és mit csinálok a pénzzel? Ha nincs poziban, nem termel. Ha kiszállók, már nem tudok visszaszállni, főleg az olcsó certikbe. Ez az érem másik oldala, amiről én már oly sokat írtam, hogy longos csak tartja, soha nem realizál, emiatt nincs érdemi visszaesés. Már csak akkor realizálnak (lásd certi példa), amikor már KO, amiben nincs túl sok logika. Inkább választom a +3x-et, mint a -0,5x-et, ez vagyok én.
az otp nem a béke miatt ment ennyire.... eleve itt a helye. A háború csak lehúzta a béke visszabillenti. Szóval innentől kezdve ha nyugszanak a kedélyek lehet most látjuk még 45 alatt utána már elköszönünk tőle. Lesz még majd egy kör, szerintem valamikor mosntaság fel fog húzni onnan realizálás indul és ott kell venni nagyon mert kb az lesz az utolsó hogy ezen a szinten fog tartózkodni.
Nem tartom magam okos elemzőnek. Lou szokta írni, hogy alsóhangon 4x-ezni lehetett volna, kb. kockázatmentesen, ahelyett, hogy a shortot keresem, nap, mint nap, és tök igaza van.
Én nem vagyok ilyen okos és elemző mint te. Inkább ösztönből, napos+ csárton nézegetem a dolgokat. Én nem tudom, hogy ki tör csúcsra és ki nem, kinek remeg a keze, kinek nem. Szóval nemtom. Azt tudom, látom, amit feltettem, nem cizellálom, nem akarom egy pillanatig sem azt mondani, hogy ez a tuti, de most baszki ezt látni. ;)
Már csak 70,6x a Price/Book napi -4%-ként jó a buli https://ibb.co/vv1HQ2c1 - kérdés az itt máshoz kerülő pénz most hova megy? Jachtot vesznek a dolgozok vagy részvényt?
Nincs problémám a békével. Azzal van problémám, hogy már 5-6x beáraztuk, alsóhangon. Főleg Trump miatt. Hétvégén meg jelezte,h ROMMÁ BOMBÁZOM ŐKET. 3 napja még AI para volt, most már senki nem aggódik, mert az árfolyamok felfele haladnak. Amúgy ezek a parák-pánikok ,szerintem a pf szóbeszéde, marhasága. Senki nem aggódik semmiért. Gyakran figyelem ezeket a kilövéseket, jó hír okozta megpattanásokat. Az esetek többségében visszaesnek a kiindulási szintre. Tehát a hirtelen jött nyerőt lerealizálják, kell a likviditás későbbre, a valódi piacnyitásra. Nem egyből rontanak be ajtóstól a házba, hanem igen is alacsony bázisról, alacsony átlaggal szeretnek a csúcsra törni. Nem érdekük az ATH-n püfölni a chartot, sok esetben, hanem realizálnak, vesznek, realizálnak vesznek Lásd 45000-43700, leöntötték a longosokat, jól megszivatták őket: long realizálás eladás, felszívták a remegőkezű bandát, akik ha újra longolni akarnak, már csak 44500-44600nál tehetik meg most per pill.
Amikor hirtelen matekolok, "utólag" próbálom megfejteni, mi lehet a cél.Milyen trendvonalak vannak 46-nál, akár.Bár a nagy zászló 48k-ig vihetné, 40-44-48, de legyünk reálisak, 46k, félúton. https://kephost.net/p/MjQ1NTYyNg.png az alsó 35k alap meredekségét lemásoltam fentebb 40k-ra, illetve felmásoltam még 1-el fentebb. A korábbi 42k ath-t összekötve az előző korrekciós 44k csúccsal, ezt a piros ütik most. a leg-legpiros tető kb. 46k környéke, az egyetlen probléma,h ott a 45700 dupla tető lehetősége. De ez legyen a legnagyobb probléma 40k-ról nézve. Hajrá!
MAradjunk annyiban, hogy az előző 35k-45k-s kilövésnél is a zászlót láttad, azonnal, én meg beírtam,h jön a 42, réstöltésre. 4h nem zárt soha 44800 felett, itt p...öl az árfolyam. Divergenciával üti másodjára a 44800-at. Ha elfárad, akkor jön a Gyula féle 42800-42400 támasz checkolás.
OTP részvényesek ide!