Pedig de. Én sem kaptam forint hitelt, fura a devizásat tudtam törleszteni. 5.190.000,- Közel 16millát fizettem vissza. Úgy hogy soha nem késtem egy napot sem. Amikor megmentettek az volt a legjobb mert a végtörlesztéskor 8.200.000,-Ft ot kelett már csak beutalnom hogy 0-án legyek.
Totál igaz, de emiatt egyértelmű a felelőssége az akkori mnb vezetésnek (simor andriska - király julika), hogy nem szabályozta/akadályozta meg a bankok gyakorlatát. Ők a főbűnösök, meg persze a profitéhes bankok is...
Ez a múlt heti OTP vásárlás: Az OTP összesen 157.125 darab saját részvényt vett 41.407 forintos átlagáron június 1. és 5. között.
Még további 44,9 milliárd forint áll rendelkezésre az 60 milliárd forintos keretösszegű programból. R:40480
persze, én most az ingatlanfedezetes devizahitel ügyletekről írtam.... az, hogy egy mezei személyi kölcsön, vagy gépjármű hitel esetében milyen tájékoztatás volt / nem volt, nem tudok nyilatkozni
Azokban az időkben a bankszektorban dolgoztam és a devizahitelezés volt az egyik szakterületem. Minden esetben volt Kockázatfeltáró nyilatkozat, mely az árfolyamváltozásból fakadó kockázatot részletezte. És ez a kockázatfeltáró nyilatkozat belefoglaltatott az teljes bizonyító erejű, Egyoldalú Tartozáselismerő Közokiratba is... szóval 100%-os volt a tájékoztatás részünkről, már ami az árfolyamváltozásból fakadó kockázatot illeti de ahogy mondottam volt, nem is ez volt itt a legnagyobb bibi. de igazad van, ne menjünk bele részleteibe, ez a fórum nem erre való
en is igy latom kb., arrol nem is beszelve hogy nem tudom hany 10ezren ulnek ugy a "megmentett" hitelpoziciojukban, hogy ki tudnak fizetni a rendszeres - ber - jovedelmukbol, de kenyelmesebb magukk elott tolni...nemtudom hany evig. persze a vegen ugyis ki kell fizetni.
Szerintem ne menjunk bele ebbe :D felvesz valaki hitelt … alairja megismeri a reszleteket , vallalta a kockazatait stb … meg lettek mentve mar … de meg mindig nem eleg … aki forintban vett fel hitelt az magasabb kamattal vett fel es nem mentuk meg … az jogos ha nem volt tajekoztatas hogy akkor jar a karterites de ez kb az esetek 0.1% a . Az meg nem kifogas hogy de mashogy nem kapott volna hitelt … segitek ez nem veletlen … mert arra nem volt megfelelo fedezet.
Azért hosszabb távon én reménykedem benne, hogy részleteiben is feltárják a devizahitelezés részleteit! Engem leginkább az a rész érdekel, amikor azt vizsgálják, hogy a 20 évre nyújtott chf vagy eur hitel fedezetére a bankok miért 3 hónapos swap ügyletekkel biztosították a gempát???? és amikor dőlt-borult minden, akkor a 3szorosára megemelkedett swap ügyletek költségét egy az egyben a hitelesre sózták.... ez a durva, nem az árfolyamkockázat, szerény véleményem szerint
Semennyire . Kilakoltatasokat felfuggesztettek most ennyi , semmi mas nem tortent. Ha petya allaspontja nem valtozott nem is fog. De iden tuti nem … elmondtak tul sok a szar …
OTP részvényesek ide!