na ez a probléma hova magy az iráni olaj kinába, az iráni olaj hogy ment át azt mondta irán mindent blokkol a sajátját nem, nepotista rezsim Hajózási adatok szerint egy szupertanker kelt át hétfőn a szoroson fedélzetén kétmillió hordó iráni olajjal. A Lloyd's List Intelligence elemzőcég és a Kpler árupiaci tanácsadó cég szerint Guyana zászlója alatt hajózó Cuma nevű, amerikai szankciós listán szereplő tankerről van szó, amely Kína irányába indult. Legalább további öt olajszállító hajó indult Ázsia felé a térségből a háború február 28-i kitörése óta.
Senki se mondta hogy letette a fegyvert …. Eddig megsemmisetesrol beszelt iran most mar akna is eleg …. Azokbol epp felrobbantott este 16 ot izrael. De ha lenne akna., vannak aknamentesito hajok . Szoval szarul hangzik de igazabol ez semmi ahhoz keoest hogy raketakkal sullyesztenek el a hajokat.
Azon gondolkodtam, hogy egy ilyen aknász hajó addig se húzná a hormuzi szorosban az amerikai rakéták ellen, mind egy lánynevelde, ha valóban meg akarnák akadályozni. De szeretnék belelátni az öreg loboncos terveibe. Kő gazdagok lennénk már...
Szerinted miért kíséri a hajókat? Mert Irán "letette a fegyvert"...... dehogy tette le, fenyegetőzik. Ez kb. olyan béke, mint Ukrajnában: szájkarate volt, hogy megnyugtassa a piacokat. Szerintem nem lehet hátradőlni. DAX 22700-24100 a nagy semmire. NQ 23900-25180 a nagy semmire Olaj 120-81 a nagy semmire, ott is van egy finom rés 95-101, betölthetné ma.
Ha nem tölti be, szigetforduló (majd később tölti be): OTP 1h: https://kephost.net/p/MjMyMzE5OA.png Ék alakul, még mindig él a kékkel jelzett inverz fej váll. Fent is van rés 38800-39300. Azért tippeltem tegnapra 37700 Z-t, hogy nap végére kijön az 1h csökkenő tetők alól. Szépen kioldalazott a lila vonalig, és jött egy erős zöld. A 2 fentebbi piros vékony vonal kitörési próbálkozások. ha borul a piros-lila mostani találkozása, akkor van esély arra a résre, amit írtál. meg kell hosszabbítani a vonalakat, de akkor 36000 környékre inkább vételi pont, mint eladási jelzés: szerintem!
OTP részvényesek ide!