Egyértelmű, hogy a gazdasági hatások miatt akarja Trump abbahagyni a háborút. Nem egy általa előidézett recesszióval, meg 200 dolláros olajárral akar ráfordulni a félidős választásokra. Ami a legitimitását adta elvileg a támadásnak (atomprogram), azzal megint nem tudtak tartós lépést elérni. Az iráni dúsított uránkészlet hollétét csak az irániak tudják, és szárazföldi akciók nélkül nem is fog soha kiderülni. Ha vége a háborúnak, dúsítják tovább. Aki komolyan nyert a háborún: Izrael. (Ne feledjük, a támadás elindításakor minden esett, az izraeli tőzsde 4-5%-ot ralizott.) Izraelnek az az érdeke, hogy a lehető legjobban gyengüljön Irán, és még vagy 3 hétre való célpontuk van, elmondásuk szerint. Iránnak pedig erőt kell mutatni a válaszcsapásokkal, sőt megkockáztatom, hogy az utolsó támadás is iráni lesz majd egyszer valamikor, amit a Vaskupola persze hatástalanít. Szóval ha az USA abba is hagyja a támadásokat, ezek még hónapokig lövöldözhetik egymást. Meg iráni részről az olaj infrastruktúrát, Hormuzi-szorost, és az egész Perzsa-öblöt, ha kell.
Félelmetes, hogy mekkora hatalom van egy ember kezében... Tegnap remegett nekem is a kezem a gombon, de benne maradtam. Majd meglátjuk. Irán is ezekkel a nyilatkozatokkal komolytalanná teszi magát. "Majd ő eldönti" meddig lesz háború. Egyedül a szorossal tudja zsarolni a világot.
Úgy látom belevesznek nyitóban piacin duplán vakon nem számít mennyiért, csak benne akarnak lenni. Tegnap meg adták. Brutál, hogy mennyit számít Trump még mindig, pedig annyiszor kiderült már, hogy fullba tolja a kamut.
Izrael ma reggel Teheránt bombázta. Irán meg a szorost fenyegeti és attól hogy megbombázzák a fővárosát gondolom nem javul a hangulat a piacokon. Mitől jobb ez a reggel, mint a tegnapi? Attól, hogy Trump tegnap próbálja nyugtatni a piacokat azzal, hogy Iránnak nincs már semmi cucca és lényegében megsemmisült? Ennek utána nyugisabb hírnek számít, hogy ma reggel megbombázták őket amire bosszút esküdöztek szokás szerint? Jó lenne elcsípni egy felkört, de ez most eléggé pénzfeldobós szitu nem?
Trump megígérte, hogy olcsóbb lesz mint előtte. Én adnék megint 2000 USD-t az embereknek. Vámokkal mi van? 160MRD USD-s jóváírás a perek elkerülése érdekében? Az asztal alá van söpörve? Azt ki fizeti ki? Múltheti brutálisan szar foglalkoztatottsági adatok+ emelkedő munkanélküliség. Olajár még mindig bőven 90+
OTP részvényesek ide!