Próbáltam tekerni az LLM-t de nem lettem okosabb sokkal :-) Azt elfogadom hogy nem tud ovi a cégben nagy kárt tenni, de a pillanatnyi árfolyamban igen. Minimális szabad tőkével így most kicsit morcos vagyok hogy nem figyeltem a hazai politikát már egy jó ideje, és elfeledtem hogy hétvégén fog beszélni az ovi.
Rég láttam már videódat , de ezek után megfogok még nézni többet is . Fejlődsz folyamatosan . Nagyjából egyetértek az elhangzottakkal . Mínusz okát a “helyén kell kezelni “. Tőlem ment a Like .
Ne figyelj rájuk. Néha én is kapom totál telibe . Pl. csak korrekciót vártam 41500-ig. Ha visszanézném, több lenne a negatív. Ez a topic longos, tanuld meg. Ha nem longot látsz, bűnös lélek vagy.
amit emlitettél a fogyasztás ujabb hitel ... ez igaz de mire számit mindenki??? arra hogy csökennek a kamatok ugye??? ami szükiti a profit marzsot... szoval lehet hogy tobb hiotelelbirálás lesz de a proft marzs kevesebb... aztán persze lehet h végig magasan marad a kamat akkor arany bánya lehet továbbra is a bank papir de kb senki se vár ilyet mert arra számit mindenki alapbol hogy lazitás lesz alacsony kamat szinttel ... és kezdetben ezt árazzák ... aztáűn ha nem igy lesz majd korigálnak
OTP semmit nem fog csinálni csak nemfog valoszinü 3-4 év alatt ujabb 5x-et csinálni... hanem mondjuk max egy dupla... nagy külömbség... a recesszion már átestünk a korai fellendülésen is ez volt 2020-22 közötti szakasz majd a stimulus miatti inflácios sokk miatt kis korrekcio de továbbra is halad a ciklus huillám ami kb 8-10-12 év hosszu lehet... minden tul fütött szigoru körülmények között sem ált földbe a gazdaság (usába) haladunk a expansioval a tetö pont felé viszont itt már le esik a pénzügyi sector potenciál és az ipari szektor kerül fölénybe...
Bocsi hogy elvettük a szót! Hallgatlak. Szóval az OTP mit fog csinálni ha csökken a fogyasztás. Vagy fogyasztásra vesznek fel hitelt (és azt el is fogyasztják) és így majd visszafizetni se tudják. GDP 0,5% növekedés infláció 2-3% kamat 6,5% ... meddig mehet ez így? Bankok is kapnak 2026-ban. „2010 és 2025 között három gazdasági területről, a bankoktól, az
energiavállalatoktól és a kereskedelmi láncoktól különböző módszerekkel
elvettünk 14 956 milliárd forintot” – mondta Orbán, aki azt tervezi,
hogy 2026-ban 1927 milliárd forintot is elvesznek majd. Szerinte ezért
támadják őt a bankok meg a többiek, és ha a Tisza nyer, akkor ezek „ki
fogják zsebelni a magyar családokat”.
A piac körülbelül 6-9 honappal előre áraz... Az AI lufi az más ott 20 évre elöre beáraztáka nagy semmit de ez más tészta... Szoval amikor recesszio beüt azt általába apiac már rég beárazta és amikor közeleg a fellendülés elkezdik azt árazni... a piac a hullámokban elörébb jár... most azt mondod nincs fogyazstás... ez igaz... de a piac azt kezdi árazni hogy hamarossan lesz... és majd fél év mulva lesz világos hogy már tart a fellendülés... Most amit látok az rotácio és tipikussan azok a sectorok veszitik a relativ eröt amik a recesszio végén a kilábalás elején teljesitenek jol... pl pénzügy alias bankok... a töke rotálodik át azokba az eszközökbe amik profitálnak a várhato fogyasztásbol ami még nincs de azt várják hogy lesz... ipar, amihez több energia kel tehát két szektor ipar és energia relativ eröt mutat árazzák a fellendülést... Csinálok mingyárt egy videot be fogom ide tenni és meg mutatom nézd meg... füzök hozzá pár gondolatot is...
nem ertem a minuszokat.... a sector rotacio konjunktura ciklusal egyutt megy.... recesszio ban korai fellendulesben bankok viszik a primet... tech szintugy.... expansioban elenkul a gazdasag tobb energia es eszkoz kel az ipar fellendul... egyszeru vegtelenul....
tech, financial lassulas... nem mondom h otp bezuhan 5 ezerre mielott valaki kiforgat... de a legvadabb elmeletemben is 100 k a plafon otp be kovi 3-4 évre... az alig tobb mint 2x.. szoval ha valaki e felett akar keresni at vandorol oda ami konjinkturaban jobban huz
a haboru utáni helyre allitas jo biznisz attol fuggoen mi a biztositék... ukrajba szerinzem tripla CCC -nel jobb ados besorolast nem fog kapni... szoval minnel tobbet invesztalnak bele a soha vissza nem fizetett hitelekkel ukrajnaban annal tobben abrandulnak ki az OTP-ből... de ha zalogba oda adjak karpat aljat mar nem lesz olyan rosz biznisz
OTP részvényesek ide!