Hát, ha őszinte szeretnék lenni, inkább nem írnék semmit. Én 2-3 napja shortoltam, "letérdeltem" azzal a pozival, zártam. Amikor visszavonta Trump a Grönland elleni marhaságát + a vámokat, amiket ki se vetett, onnantól kellett volna longolni. A hírek szerint nem az AI a túlfűtött, hanem a fémek (arany-ezüst, réz), amik estek is tegnap. DAX ment 10%-ot, NQ oldalazott 25000-25800 között, gyakorlatilag DAX "hypeja" elkerülte USA-t, főleg a NASDAQ-ot, mert S&P ATH közelségben maradt, Dow Jones kiment új csúcsra, csak a szerencsétlen NQ maradt ki az emelkedésből, tehát ott simán lehetne egy ATH, ellenben: Nasdaq + 200 ponttal van a tegnapi zárója felett, viszont ATH körül nyitna. A nyitás a döntő, vagy a GAP hatására egyből realizálnak (beszakad 25980-ig (ez a tegnapi max -réstöltésre 26150-ről), vagy megtolják először az ATH fölé: Short stop+ long pumpa = új csúccsal, amíg lehet csapatják, és amint elakadnak, ott kupola és borítás. A nagybüfi visszaveszi a shortjait magasabban, a longokat magasabban kidobálja, mindig ő nyeri a legtöbbet. "DAX topicban várunk szeretettel ez ügyben" :D.
9000 óta kozinsztesen írom, egyetlen egy ezzel ellentétes hsz-em sem volt. Az OTP-t venni és tartani kell (és majd szólok, ha ez változik, mint az öreg székely). Nagyon jó cég, nagyon jó papír, még mindig remek áron.
Igen. Én a világgazdaság és a magyar állapotokok (plusz háború) jelenlegi állapotában tavaly nyáron annak is örültem, hogy 28 ezerig vsszament és 30 ezer felett már csak csipegettem. (Öt lépésben összesen 500db certivétel) Tehát 40 ezret vártam, de egyértelműen a háború lezására és egy gazdasági fellendülés utánra
Tegyük fel, hogy az OTP a következő 6 hónapban bejelent egy nagyobb akvizíciót, ami középtávon 5-10%-kal megdobja az eredményét. Tegyük fel, hogy 2026-ban lesz tűzszünet vagy béke Ukrajnában és a régiós dikszkont ezáltal jelentősen csökken. Tegyük fel, hogy nyer a Tisza és megindulnak az EU-s pénzek Magyarországra. Mennyi lesz az OTP? 60.000? 65.000? Mert most semmi rendkivüli dolog nem kell ahhoz, hogy 45.000-ig elmenjünk és ha a háromból csak egy bejön, akkor sima az út 50.000-ig..
Szerintem az is elszámolható, mert az árfolyamnyereség adóztatásának alapja a bevétel és igazolt kiadások különbözete. A jövedelem megállapításakor a bevételből le kell vonni az értékpapír megszerzésére fordított összeget és az értékpapírhoz kapcsolódó járulékos költségeket (vételi/eladási költségek).
OTP részvényesek ide!