4h-ra mondtam, nem a naposat, de szép így is, lerajzoltam a 4h-sat: https://kephost.net/p/MjI1MTEwNQ.png A váltakozó színekkel jelöltem az impulzusok változását. fekete-piros: egyre agresszívabb emelkedés. Egyre rövidebb idő alatt, egyre magasabbra, míg nem eljutottunk a legtetejére, ahol most van. Nem elképzelhetetlen 39000-ig a felszúrás. De elképzelhető a korrekció is, ez esetben valamelyik lentebbi vonalat meghosszabbítva kaphatnánk meg az újabb aljat, HA egyáltalán korrekció jön. Én már nem szeretnék tippelgetni mi lesz, így áll: tanácstalanság.
karácsony előtt irtam. "Jövőre talán megéljük, hogy a P/E értékeltség elérje a régiós átlagot. Ez önmagában 25%-os árfolyamemelekedést hozhat." Akkor 35.400 volt az árfolyam, igy a várakozásom ez év végéig: kb 44 ezer. Ha összejön a 2025. évre 4500Ft/részvény eredmény és áprilisig nem jelentenek be akviziciót, akkor ebből szinte kötelező egy 1600Ft-os osztalék megszavazása az áprilisi közgyűlésen. Ez hozhat egy rallyt április végén, mert 40 ezernél ez az osztalék kb. 4%. Hogy a juniusi kifzetés után visszaesik-e az szerintem az 1. negyedéves gyj-től függ. Ha az 10%-os erősödést mutat mind a bevételeknél mint a nyereségnél, akkor a remélt 44 ezres év végi árfolyam egy P/E=9-es mutatónál már összejöhet.
Emlékszem, amikor a 28600 VIP beszálló, a 28840 körülit bableves szintnek írtam, kifut-e, kifutott. 28600-38600 = 10000. Macibear rajzolgatná a boli krumplikat meg a "x" bars "y" nap alatt, hát. Kevés bars kevés nap alatt. Vagy indokolt még innen is az emelkedés, ami már szerintem fomo, bár az OTP fundamentálisan jó. csak kérdés, a nagyok is így gondolják-e. mindig ettől függ, nem attól, hogy te vagy én mit gondolunk erről. amit egyelőre látni, bár új csúcsot ütött, de alsó telizöld ismét, felső kanóccal. A tegnapi csúcson áll 37900. majdnem 4 ilyen alulról telizöldet látni az elmúlt 1.5 hétből, eszméletlen.
:-) Én valamikor a kilencvenes években - amikor valaki azt tanácsolta, hogy osszam meg a kockázatot, azt válaszoltam: Miért fogadjam meg a lóversenyen a másodikat és a harmadikat, ha fogadhatok az elsőre? :-)
Úgyy döntöttem, hogy szerzek pár minuszt. Az MBH topicban az alábbi viccet sütöttem el: "egyszer hallottam egy viccet. Nem biztos hogy szószerint emlékszem: Étteremben ül egy házaspár, házassági évfordulót ünnepelnek. Pincér kihozza az étlapot, majd visszajön, hogy mit vlasztottak. Férj elmondja hogy nem tudtak dönteni és kérdezi a pincért, hogy tudna -e ajánlati. Pincér készségesen bólogat. Férj erre kérdez: Mi a második legjobb fogás az étlapon? Pincér csodálkozik..... Én is. Mert a bankrészvényeknél is van a legjobb és van a második. De ki a fene választja a másodikat?"
https://www.tradingview.com/x/wDBBjRec Ugyanezt figyelem van egy szelesebb meg egy keskenyebb sav. 38400 korul van a teto ugyhogy sasszemmel vizslatom ! Egy ts ko jo lenne eladnek …. Es varom a nyugit hogy visszavegyem
Kb. 1-2 hete már azon agyal mindenki, mikor jön -2000-3000 korrekció, ehhez képest + 4000 jött. ;-). Biztos lesz egy olyan pont, amikor beadják a kulcsot. Macusnak írom: az a tuti, ami már a zsebben van, mert te néha hajlandó vagy realizálni, eddig nem bizonyult jó ötletnek, egyedül a 32500-as eladásod, amit visszavettél 31700-nál a Marci féle hülyeség után. Tehát ott volt egy gratis 1000-es beszállója.
BUÉK mindenkinek! Én tavaly vártam korrekciót - nem jött be. (Mondhatnám, hogy bocs - de mindenki a saját döntéséért felel.) Emiatt az idei év elejéből is többnyire kimaradtam, későn álltam irányba. Viszont azt számolgatom, hogy idénre főleg a hosszabb tartás lesz a stratégiám (certim van, de egyelőre kevés), az is jó lehet akár csak egy 45k-s idei céllal, 50x50 átértékelési veszteséggel, 1200 körüli osztalékkal (certi felértékelődik), az még innen ~5700 / certi. (Aztán ha 60k lenne, az se baj... :)))) Ezzel összefüggésben minimális játszós pakkra adtam most eladási megbízást 38300 környékére, inkább csak azért, hogy valamennyi szabad tőke is legyen - de nagy kérdés, hogy mikor és mit lehet majd jól visszavenni.
OTP részvényesek ide!