A bankszektort valószínűleg egy jó időre békén hagyják, hamarosan a biztosítókat aztán más szektorokat fognak elővenni mint fejős teheneket tehát közműcég telekom ha úgy hozza a kedvük idővel vagyonadó is lehet.
Részvényesnek jó lenni ha jó időben veszünk részvényt, de ügyfélnek nem megmondtad miért nem mert drága. Rendszerváltás után 1990 ben mindeki azt hitte Otpét majd megdönti a sok bank konkurencia és nem az lett... De bizalom van nem új Bank Otp és nem bukik be.....
Kétségtelenül van benne igazság. Ugyanakkor, részvénytulajdonosi szempontból is érdemes végiggondolni ezt a meglepetés bejelentést. A bankadó emelés pár tízmilliárdos többleterhet jelent az OTP-nek. Ezt a kiesést bőven ellensúlyozza a leánybankok osztalékának forint értéknövekedése. Számszerűen: A magyar bankszektor többletterhelése 185mrdFt. Ebből az OTP kb. 21%-al részesedik. Ez kb. +40mrdFt. Pontosabban minusz... Az OTP osztaléknyeresége kb. 750mrdFt. 1%-os árfolyamváltozás hatása az eredményre +/- 75mrdFt. Eddig a mai napom az árfolyamgyengülés kb. 0,7%. Ennek hatása az OTP éves eredményére kb. +50mrdFt. Tehát az összhatás egy nagy vizesnyolcas... Ehhez képest a papír 1,5%-al gyengült... Jó beszálló!
én nem szeretem az OTP-t, még akkor sem, ha náluk van a bankszámlám. amúgy minden tekintetben drága. Legutóbb is bent voltam, már rám akartak tukmálni mindent, csak mert látják a 0-kat. :D Közöltem: full fapadosság a cél, minél olcsóbb legyen.
Utoljára mikor Varga csak belengette a bankadót, akkor esett több mint 10%-ot és több hónap volt míg visszatért az eredeti sávjába de nagyobb időtávon csak annyi látszik, hogy a kb lineáris emelkedésben van egy le/fel és megy tovább, mintha mi sem történt volna.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/ir/kozlemenyek/2025 Augusztus augusztus7-augusztus 11: 28800-30800 (Amiben benne van a hétvége is), végig SRV. Viszont az SRV véget ért augusztus 11-én Még jött a 30800-31000 pár nappal később. augusztus 29-ig estünk, akkor kezdődik újra az SRV, és tart szeptember 4-ig, 30700-ig. szeptember 5-től SRV nincs: esünk. a következő srv az augusztus 29-i alj körül kezdődik újra szeptember 9-én, és megy tovább az SRV, annak ellenére, hogy esik, lefele halad az OTP. Aki tudja előre, hogy mikor megy az SRV, az jókat profitálhat belőle. Azóta gyakorlatilag megállás nélkül megy az SRV,
hát, még egy két ilyen Jövőre Jobb lesz Márton ötlet és simán lemehetünk a gödörbe, már pedig biztos lesz, lyukas a zsebük, és még fognak ígérgetni, messze még a választás
Lehet vmi nemzetközi bírósághoz fordul majd a bankszövetség hiszen ez több mint 10 pénzintézetet érint. Az atm és kp ügynek sincs értelme ezt mért erőlteti a fidesz hiszen vissza fejlődés?
OTP részvényesek ide!