Sokat nem segítene egy split, ettől nem biztos h nőne az érdeklődés a papír iránt, talán néhány kisbefektetőt vonzana de a nagytőkét nem biztos h ez érdekli.
Holnap érdekes lesz hogy a long certi mennyire tudja felhúzni az árfolyamot. Sokan lehet átváltanak magasabb certire. Nekem csak 105 van de 106 simán jöhetne ha lenne, lehet veszek is majd. Viszont nem tudom most vegyek 105 öt vagy holnap 106 ot :D Nem tudom megtippelni a napi mozgást mert most így langyos víz van nagyon, ki kéne törnie fel és talán a forgalom is megjönne, de egyelőre nincs semmi piacmozgató hír. Mondjuk elég stabil a 29+ így egyre nehezebb elképzelni egy 28 as vagy alatti árfolyamot, ergo a 29 közeli már jó vétel. Igazából lassan a 30 is jó vétel lesz. Ha év végére tudnám hogy 32 fölött leszünk akkor fix jó vétel a 30 is
TA nem mindig hasznos. főleg nem a gyertyák. a valószínűségük "csekély". július 30 is olyan, 28300 körül, aztán tessék, lássék, 31000 is volt azóta. sírkő ide vagy oda. esett ~1500-at, korrekció, próbálkozás, én nem nézek fibokat meg ilyen marhaságokat. 30450-30500 körül van egy doji, majd ha az felett zár, akkor ok, de addig "oldalazgatás". realizálnak a remegőkezűek.
Ha az olcsót nem veszik, hova tennének be TS-t? Még távolabb? Annak van valami értelme? pl. 50.000 van értelme, meg nem is. 10000-15000ft/db OTP TS-t a kutya se venné. Általában minden certit akkor kapkodnak el, amikor a legolcsóbb. Ugyanez a helyzet a DAX-nál. kb. 35 TL, 5 TS. Esik 1000, már relatíve túl drága, arra ott a TL, amik olcsók. Piacbefolyásoló? "Long szituban", miért vennél TS-t?
Minden long certi sold-out, egy darabot nem tudsz venni, mondhatnám fékezi a növekedést, hogy a nyilvánvaló igény ellenére nem adnak ki újat, amit meg kiadnak, az nagyon KO szagú. Short certi meg vehető ebben a percben is, senkit nem tart vissza az erste a vásárlástól, aztán volt benne ma összesen 3-3 mFt forgalom…
Ha kifogyna a short certi kiadnanak abbol is szerintem. Azt inditanak amire kereslet van. . Meg igy is joval nagyobb a kereslet long certire mint amennyi a kinalat. Nem hiszem hogy az erste befolyasolna a piacot ezzel.
Amúgy az nem árfolyam befolyásolás, hogy long certiket adsz ki tucatszámra, tehát végtelen pénzt hitelezel, hogy sok OTP-t vegyenek, short certit meg nem adsz ki, csak 2 árva van, azaz a shortolásra nincs akkora mozgástér.. ??? Tuti, hogy mindet megveszik, mindenki egyre feljebb költözik.. néha a certiket úgy látom, mint valami lufitöltőgáz. :D
OTP részvényesek ide!