Én az eszetlen kapzsi bankárokat okolom, a történtekért, akik uzsorakamatra adták a hitelt. Ha pénzről van szó, akkor a jelszó: többet bármilyen áron is!
Politikusok közgazdászok tömkelege dolgozik éjjel nappal a válság megoldásán. A bankokat megmentik, állami garanciát adnak a befektetésekre. Szigorúbb feltételekkel újra adnak kölcsönt. Megfogják oldani! A kis és közepes vállalkozásokon keresztül kezdődhet el a jelenlegi gazdasági helyzet javulása, ez csökkentheti a munkanélküliséget, félelmet, bizalmatlanságot, stb. De a tőzsde a jövőt árazza, ezért várhatóan előre fogja majd jelezni a meginduló kedvező változásokat, ahogy jóval előre jelezte a jelenlegi negatív folyamatot, válságot is. Talán a bizalmatlanság, és a félelem mélypontját éppen most, de az is lehet, hogy még később éljük. Ezt senki nem tudja pontosan megmondani. SZVSZ a tőzsdék indikátorként viselkednek, csak figyeljük! Ha nem fognak a tőzsdék új mélypontokat rajzolni, akkor most vagyunk a válság mélypontján. De ha új mélypontokra mennek, akkor még tovább fog mélyülni a pénzügyi válság, és még hátra van a legrosszabb. Talán holnap reggel, az Ázsiai piacok már jelezni fognak valamit a várható jövőről!
Elsősorban a brókereket szidom mindenért . Hozzá nem értő szemét banda. Manipulálják az ügyfeleket, elriasztanak mindenkit a tőzsdétől , mert a saját pozijaikat védik .
Ez az agész már több, mint 1 éve tart. A 29-es világválság 4 év alatt jutott a "csúcsra", és ott a mellett, hogy nagy gazdasági bakikat követtek el a kormányok még a tőzsde is egy nagy lufi volt. Hatalmas volt a korrekció.
Én bízok benne, hogy a különböző intézkedések meghozzák az eredméyneket. Várhatóan a közeljövőben csitulnak az események, és ha a következő 1/2-1 év során nem indul be egy újabb csődhullám, akkor normalizálódhat a helyzet és elindulhat a felemelkedés. Mindezt az oti az én érzéseim szerint hamarabb fogja lereagálni, ami persze egy kedvezőtlen fordulat esetében újabb nagy zuhanásokhoz vezetne.
100, 200, 700milliárd, naponta öntögetés a piacra, short megszüntetés, és mégsem ál meg a csökkenés , csak csillapitás van, nem is beszélve a a medve piaci felrántások!! 5-10 százalékok fel aztán oda vissza vagyis hogy inkább lejebb!!! és ez még jo darabig igy lessz, és Nov. 4.-e után méginkább !! választás , igérnek füt fát mint mindig ,de a piac megmondja a frankót :)
Nade amit itt leírtál az egy folyamat, aminek a kellős közepén vagyunk. Az ingatlanárak Európában is már jó ideje esnek, ingatlancégek mentek csődbe, hedge fundok váltak fizetésképtelenné, csökken a gdp, stb. Azaz szépen halad a folyamat, nem tegnap derült ki, hogy "hoppá, itt valami nincs rendben". Ez a folyamat még tart, és nem akkor lesz vége, amikor bejelentik az utolsó rossz hírt. Az utolsó rossz hír, pl. egy majdnem bankcsőd már bőven az emelkedő szakaszban fog minket érni. Már csak az a kérdés, hogy ez mikor jön el, 1 hónap, fél év, 1 év, 2 év, esetleg 3?
az indoklás : "alap probléma kipukadt a lufi" nem csak amerika van szarban és most nem csak amerikát követjük , hanem mi magunk is europában , elindultak lefele az ingatlan árak nyugaton( írek, angolok ,Spanyolok stb,(csak a kezdet) )) és kezdenek bedölni az EU bankok is( szerintem e miatt is),, semmi jóra nem számitok , lehet hogy holnap emelkedés , és akkor mi van??? a longban ülöket nem ez vigasztalná meg , hanem az ha nem lenne RECESSZIÓ + Válság ez az én és talán pár Bróker barát véleménye akiknek január ota nincs részvénye csak trade-el . nyomatékositom SZVSZ
OTP részvényesek ide!