Rendszeresen felmerül, hogy működik-e a TA? Hát el kell ismerni, hogy nem mindig, vagy nem jól olvassuk. A piac időnként képes megtréfálni. Ez egy rajz hogyan gondolkodtam az elmúlt napokban Elliott hullámelméletére és egy ismert alakzatra vagyis a TA-ra alapozva. https://invst.ly/17lige Volt e mögött persze számtalan más is. Ott volt a csatornában való mozgás november 11-től, a kereskedési szokás - jellemzően a 10-11 órás gyertyával megjelenik a napi maximum, vagy majd csak usa nyitás környékén - de akkor tingli-tangli nap van. Reggel azt figyeltem, hogy ütik-e a TS certit, vagy lefordul? Bejön a cicafej vagy sem? Most is meghúzzák az első két órát, vagy más lesz? Bocsi, hogy ilyesmivel untatom az olvasókat! Azért osztottam meg ezeket a gondolatokat, hogy rámutassak, működik az a hülye TA, csak jól kell olvasni, ami bizony gyakorta nem sikerül.
Azt is megjósoltam, hogy Trump győzelmével brutális 2 hónap jön az orosz-ukrán fronton a vonalak addigi eltolása miatt, mert mindenki azt várja, az akkori vonalak menténk lesz pause.....Így bedurvult a dolog....Ha a Dax megreccsenésének pillanata a kérdéses, folyamatosan a sávjában még ATH-nál (18800-19800), de ha sávot vált lefelé, szűk lesz az Otp ajtó egyből....
Én 22200 környékén eladtam mindent , most játszottam a két hétben lefelé vettem felfelé eladtam de TSt nem vettem, szép profitot össze lehetett hozni. Tegnap ismét elkezdtem venni 21600 lehet az átlagom, veszek még ha lefelé megy, ha stabilizálódik itt akkor meg ráérek még venni. Év végére minimum 22 fölé várom a miki rallival legkésőbb.
Tegnap 98 ezer db-ot ! vett a Otp és így is esett már, az esés tompításra jók már csak....Megyünk 20 ezer alá....Öveket becsatolni, ne utólag legyen panaszkodás...el lehet(ett) adni 21500 körül
tegnap írtam, 21700 UP vissza 21300. egyelőre egyiket sem akarták elérni. 21650-21350. nem akarnak sem esni, sem emelkedni = oldalazás. majd eldől, vagy nem. a speka ereje legyen veletek!
2020-ban a novemberi eleji emelkedés 23%-át adta vissza a nagy csere-bere előtt. A tegnapi nap aljával ezt az idén is megcsinálta szinte fillére. https://invst.ly/17lhdf Szerintem kellene még lejjebb jöjjön, de mérget nem veszek rá. Szinteket korábban leírtam. Van még, de már csak mutatóba TS certim. Inkább már TL-t veszek ha lejjebb jön és nem aktívan játszom már a lefelé irányt. . Fölfelé nincs még szintem középtávra. Alakzat szokás szerint 20 500 majd onnan fel 22 200 környékére. Mindezt még decemberben. Ha nem így mozogna akkor ezt az alakzatot kukába kell dobni. Akkor majd módosítok. . Long mozi. A tagnapi napra majdnem bejött a csúcsvárakozásom, néhány tíz forinttal feljebb vártam alakzat alapján (m5-ön ott a batman-cica-maci fej) ahonnan lefordul. Mondjuk nem gondoltam, hogy ennyit fog esni, későbbre vártam sokkal azt a 21 400 alatti szintet. Gyors a piac ...
FYI: nehogy valakit megtévesszen a Mikulás-rally kifejezes, mert az a nagykönyv szerint december utolsó hete és az év első 2 kereskedési napja amiről szó van, ami nyilván az év végi tevékenységek kapcsán tartogathat izgalmakat. Az OTP esetén tavaly ebben az időszakban amúgy semmi nem történt. Csak tisztázni akartam, ettől persze mehet fel a jövő héten vagy amerre akar.
Brutál szankciók alá kerültek az orosz banok. Kérdés, hogy vajon hogy hat majd az otpre, hiszen likviditás szűkében lesznek. Pl. betétek befektetések, ki tudja majd, hogy reagálja le oroszország.
Események, kereskedés jellege a charton és várakozás FIBO szintekre alapozva novemberben. https://invst.ly/17lgph Egyelőre mondhatni korrekt, az utolsó emelkedő szakasz 38%-át adta vissza. Szerintem fog még lejjebb menni. Minimum az 50 (21 050), de inkább a 61%-át (20 780) vissza kellene adja. (+- néhány tíz píz.) Messzebbről nézve (ha a 21 190 volt a novemberi csúcs) 20 850 illetve tisztességes mozgás esetén 20 450-ig le kellene menjen decemberben. De az srv miatt nem beszélhetünk tisztességes mozgásról. Az OTP meg fogja venni az esést és tompítja a piaci hatást.
Köszi Maci, megint egy érdekes meglátás. A tegnapi kis darabszámú zárón én is meglepődtem. Az indi sokáig 21130 volt, talán ide állt be egy vagy 'a' nagyobb vevő, de végül az eladók nem mentek le érte, ezért tudott visszazárni 21500-ra? Sajnos könyvet nem láttam az indi szakasz alatt (sem :) ).
Nézzétek már a speka oldalát is. Az ilyen meghúzások mögött rendszerint valami nagy befektető tervezett vétele van. Ez valamilyen formában megneszelik egyesek és bevásárolnak, felhajtják az árat, tudván, hogy relatíve rövid időn belül nagy haszonra tehetnek szert, lesz kinek eladni. (Majd 20%-ot emelkedett novemberben.) Gyakorta előfordul, hogy a piac túlhúzza az árat, olyan szintre emelve azt, amit már a vevő nem ad meg. Ilyenkor visszaesik a tervezett vételi szintre. (Lást 2020 novembere.) Az utóbbi napokban a záró forgalom rendszeresen 100 ezer darab fölött alakult. Kedden 650 ezer volt. Ha ez volt a "nagy" vevő ez bizony kicsi darabszám volt, rengeteg maradhatott a "spekálnál". Tudjátok mennyi volt a tegnapi záró darabszám? 5 ezer darab. Ez semmi. Rá kellene jönni ez mit is jelent. Az más kérdés, hogy 2020 novemberében a hónap utolsó napján történt meg a nagy vétel. Emlékeim szerint valami 1,6 milló db részvény cserélt akkor gazdát november 30-án, úgy hogy az árfolyam a megelőző napokban alig mozdult. November 29-ig tehát inkább le, oldalazás, beszűkülés várható.
Szerintem nem szállt itt ki senki. Megy a hinta-palinta de már jó nagy tétekkel. Én magamból indulok ki, már majdnem a tőkém 20% mozog OTP-ben 5-30% között ... és ha sokan vagyunk akkor tudunk ilyen szép nagy lengéseket. Lehet aki csak ül benne, jobban emelkedik a számla egyenlege mint nekünk.
OTP részvényesek ide!