Ja, és annak a kötésmennyiségnek a 65-70 százalékát a "hulló falevél" algoritmusú robotok generálják. Nem csinálnak mást csak adnak-vesznek. Záróban meg elszámolnak.
Nem, nem marhaság amit írtál. (Tegeződjünk már!) A certiket az Erstének le kell fedeznie. Mi certit, ő pedig részvényt vesz. Ez egy darabig elég az emelkedéshez. A nagyobbik gond az, ha nincs olyan vásárló erő, befektető aki részvényeket venne milliárdokért. Márpedig meglátásod alapján olyan nincs. A még nagyobbik pedig az lesz, ha a részvény tulajdonosok valami miatt adni kezdik. Mert pld usákoknak kell fedezetre.
Erre a választ meghagyom a nálam sokkal okosabbaknak. Azt hiszem a certinél a kibocsátott db szám 200 000 körül van. A napi kötés az Otinál olyan 4-500 000 db körül lehet. (van , hogy több és van amikor kevesebb) Biztos van a certinek is hatása, de itt a nagyok parancsolnak és ők ritkán certiznek! :) Ez csak az én véleményem és sokat ne adj rá!
Félúton majd észre veszi, hogy nincs nála a lopó ... értejön ... lemegy a hordókhoz ... aztán jól berúg ... majd ott helyben kialussza magát ... Szegény Ricsi, jó néhány napig én nem számítanék rá.
Sziasztok! Napi szinten követem a BÉT-et és a tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi a véleményük a meglátásomról?! Tehát amit az én szemüvegem lát: USA infláció előtt nagyon furcsa hogy nem oldalazott az OTP hanem határozottan megindult felfelé és a váratlan inflációs adatra az összes többi indexxel ellentétesen visszakorrigált ahelyett hogy a BUX is ment volna lefelé 0,5-1,0% -ot. Vajon így dolgoznak/gondolkodnak a brókerek? Nem hagyott nyugodni a dolog és elkezdtem nézegetni a torbo long kötéseket(TL88-TL89-TL90). Szemlátomást (lehet hogy rossz a szemem) és a kötéslistát részletesebben böngészve olyan érzésem kezdett lenni, hogy a mai napi "rally" nem más mint long certivásárlás. - Amikor nincs long certi kötés (12-14óráig) csorog vissza az árfolyam forgalom nélkül. - MIUTÁN veszik a long certit ugrik. PERSZE HISZEN nincs likviditás a papírban!!! (10:19;11:19,stb(óra:perc)) (certi vevő azt érzékeli hogy :"dejókor vettem") - Korán reggel (09:00-09:10)amíg nem volt certi nagyforgalmú esés látható. Következő a kérdésem: Mi van ha elfogynak a certik, mi viszi tovább a papírt? Megy magától korrekció nélkül? (TL90 üres) Mi van ha a papírt a napokban ez a fórum húzta fel? Lehetséges? Ugye most már sokan látják hogy az OTP megy felfelé.(megszaporodtak akiknek van certijük és azt sem tudják hogyan működik) Mi van a holnapi GDP adattal? Azzal már nem kell foglalkozni és mindegy mi lesz? Nagyon kíváncsian várom hova vezet ez túlhevült állapot.. Ha óriási baromságokat írtam akkor bocsánat :) Minden jót mindenkinek és köszönöm előre is a reakciókat;)
OTP részvényesek ide!