Éveken keresztül adott felhatalmazást a Közgyűlés, hogy 65-70 Mrd forintért vásárolhat az OTP srv-t. Sosem élt ezzel a lehetőséggel. Ez a vásárlási lehetőség valamiféle vésztartalék lehetett nem várt eseményekre. Gondolom a CET1-ben való szereplés miatt ezt a vésztartalékos vásárlási lehetőséget az MNB-nek kell engedélyezni. Ennyi lehet csak az ügy mögött és nem feltétlen vásárlást jelent. . Ettől persze vehet még srv-t. Az MRP (Munkavállalói Résztulajdonosi Program) miatt kb az éves bértömeg negyedét részvények formájában adja oda a dolgozóknak. Ez cirka1,5-2 millió db részvény megvételét és átadását jelenti évente az MRP szervezetnek. Értékben valahol 30 mrd Ft körül lehet, de ezt az igazi fundások meg tudják pontosan mondani. Ebbe a képbe kicsit bekavar, hogy 2019 decemberében egyszerre adott át valami 12 millió darabot az MRP-nek. (Még a napos charton is megjelent ez az akció.) Hogy abból mennyi van még ...
Nincs oda irva mikortol csak az hogy dec31 ig! Jol tudom jelentes előtt 30 nappal nem vehetnek? Ha valaki tudja biztosra megoszthatja! De amugy sem irtak mikortol veszik ! Amugy emlekszem mikor bejelentetzek az extra profit asot ellötte akkor is vettek en is vetzem minden penzem belettem ! Es az arfolyam 10×××× ro 7×××ig esett en meg vegig neztem azt hitzem a srv nem engedi esni hmm nem igy volt egyszr megszivtam de amugy is csak bizonyos % kot vehetnek a napi forgalomnak
Hat nincs kizarva. Ellenben 1 mrd forint pont ez kell neha hogy megjojjonek a vevok. Most pont ez kell. Ahogy maci is mondta most friss tőke kellene, tessek itt van. Mindegy hogy mennyi , de jon!
Ez egyelőre egy elvi engedély csak. Ha minden tőzsdenapon vásárolna a bank év végéig, akkor 17ezres árfolyamon számolva durván napi 15ezer darab részvényre futná belőle, ami összesen kb. a részvények 1,25%-át tenné ki.
Srv? Meg szep. Kepzeld el hogy Csanyi vette 16700 as celarral par milliardert, most kepzeld el azt hogy az otp vesz a reszvenyeit celar nelkul , ahol a kikotes hogy max 60 mrd lehet. Richter srvre igencsak magasba repult. Otp covid idejen vette magat , felhuzta rendesen az aljrol az arfolyamot. Szoval tippelj :) napi forgalom brutalis napon 10 mrd (persze paniknal nagyobb is lehet) most ezt szorozd meg hattal. Mashogy mondom , 50000 db os dugo valahol , 800 milla …. Csettontes. … szoval igazabol jelentes elott jobb hir nem is lehet. Mar csak a hir jo , ha vasarolni is elkezd akkor meg plane.
Ja es hetfo este… ergo valaki tudta ezt mar map vegen ezert hiztak vissza az arfolyamot , holnap meg mivel ez este tortent nem lepodnek meg egy ressel felfele nyitasnak. Sot ha elkezd vasarolni uj csucsra is mehetunk . Ktamas irt hogy ha jon valami hir feltorhetunk , na jott es raketa van kinezoben.
Eddig vette a részvényeket CsS magának ( olcsón )tudta, hogy mi lesz a vége az eladásnak, majd a kapott összegből az OTP nem osztalékot fizet, hanem segítve a befektetőket részvényeket vesz vissza. Win-Win, tapsvihar. 🤓👏
OTP részvényesek ide!