18700 marciusig , deal ! :D 18 is jo mar :D most maszatolunk itt de remelem jon felfele a kitores legkesobb csutortoktol es megindulunk. Amugy 34 vagyok :D de most nincs shortom :) azt majd ha tul lesz huzva.
Emlékszem a Matáv 750-el nyitott felment vagy 2000-ig visszajött én hülye meg belevettem olyan 1600-on soha nem volt a közelébe se többet. Azóta semmi ilyenbe nem fektettem pénzt. :)
ami nekem nem tetszik, az a csökkenő tetők. pont egy éve januárban ugyanezt csinálta. január 24, február 15. csúcsok, és akkor is long trend volt. 8000 > 12000 (4000), visszabukott 10000 alá, mondjuk úgy,h 50%-ot korrkeciózott, 10000 megtartotta..."mondjuk". a következő nagy impulzus 5000! 10000-15000 = durván 50% visszaesett ~12700 a következő impulzust 13500 tól számítanám. ha ránézek a napos chartra, egyből megérte, miért olyan fontos ellenállás ez a 17000, mert innen egyenes út a 18600-700 és itt jön képbe a számozásod. szerintem a 3-as az 1-es. az A a 4-es. az 5-ös hiányzik, 18700! az 1 és 2 között elég kicsi az időeltérés a többihez képest. márciusra várják az USA tetőzést, "portfolio", még kb. 2 hónap, akár meg is lehetne, ha lenne vevő:). ez szimplán az én "vakmerő" elméletem:D
Szerintem rengeteget számít az hogy milyen idős vagy a tapasztalat nagyon sokat jelent a tőzsdei kereskedésnél is saját magamból kiindulva régebben sokkal kapkodósabb voltam most nyugodtabban kereskedek igaz 57 éves vagyok és az első részvényemet 1995-ben vettem az akkor még a matáv volt
Nem gondolkodtatok még azon, hogy esetleg lehetne csinálni egy ilyen 60-90 perces Zoom/bármilyen online platform beszélgetést ahol ezeket elmagyarázod, magyarázzátok nekünk kezdőknek picit mélyebben? - rendkívül szeretem ezt a topikot mert tudok belőle tanulni, de úgy érzem a formája miatt korlátozva van.
Tényleg csak beszélgetni szeretnék. Én így használom és értelmezem az RSI-t. https://invst.ly/13f8gg Mivel az RSI-t a záró árból számolja az Investing, ezért ábrázolom csak azt. Az RSI csúcs és az árcsúcs így tényleg jól beazonosítható. Jól látszik az ábrán, az egyes impulzív szakaszok végén megjelenő, illetve a két impulzív szakasz között megjelenő divergencia. . Egyelőre csak igen erős gyanúm, hogy szabályként ki lehet mondani a következőt. "Az első hullám és a B hullám végén nem jelenik meg hullámon belüli divergencia." . Mi lehet a folytatás? Hol lehetünk most? Valamiféle B hullámban lehetünk és még jönnie kell a C-nek. Hacsak ... Hacsak nem nyúlik tovább mint a rétes tészta és csinál egy hetedik hullámot fölfelé. Mondjuk akkor nem így kellene megindulnia az A pontból. Inkább valahol a B-ben vagy a C-ben lehetünk. Kész-e a B. No ezt sem tudom. Ahogyan egyre hosszabb és hosszabb ideig tartottak a korrekciós hullámok jó hosszú ideig tartó B is jöhet, aminek a vége 17 2500 környékére vagy följebb is vihet február végéig. Ha pedig már a C-ben vagyunk ... az is lehet. .
Ja! Számít? . Kiírbeszéd: Szerintem a kor nem szabad, hogy számítson. De még az iskolai végzettség sem. Persze, lehet azt mondani, hogy a tapasztalat, meg hogy ha képes valaki elvégezni egy iskolát akkor valamit már bizonyított. Miért a fiataloknak nem lehet jó ötletük, meglátásuk? Az akinek nem adatott meg, hogy elvégezzen egy iskolát, nem tudta bizonyítani képességét, nem lehet jó eszű? Én ezért is szeretem a fórumot. Nyugodtan letegezhetjük egymást, egyenrangúak lehetünk előítélet nélkül. Engem még az sem izgat, hogy ki mit lát, kinek mennyire jönnek be a meglátásai. Beszélgetünk, ha van miről.
OTP részvényesek ide!