Na még egy off: Én ezeket nézegettem 2020ban Duna partra: http://www.ujmobilhazak.eu/ Akkoriban 12.5m + Áfa volt a Comfort felszereltsegű 57nm-es, ami kulcsrakész! Vannak hozzájuk teraszok is, legörgetve a lapon alulra, amivel már egészen pofás és ház alakja lesz. Most már nincsenek kiírva az árak.
Igen egyetertek, az a kerdes abban a #1193231 elemzesben, hogy mekkora lehet majd az OTP jovobeli PE mutatoja, ha a kamatok emelkednek tovabb? . Minel magasabb a kamat, annal kevesebbet er most a jovobeli profit. Az a profit, ami 3 ev mulva OTP majd termel, az 10%/ev kamat idejen 30%-al er kevesebbet. Ha a kamat csak 5%, akkor persze csak 15%-al er kevesebbet ma. . Ugyhogy az varhato, hogy ha az MNB 5Y kamata most 8.7%, tehat a sokeves jovobeli profitot ezzel a kamattal kell diszkontalni, akkor a jovobeli profitok sokkal kevesebbet ernek most. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220621v00xkygc.jpeg . Ezert aztan a mostani, mar a felere lecsokkent OTP profit varakozas arfolyamcsokkento hatasat nem kompenzalja ki, hogy a valsag elmultaval a jovobeli profit majd magasabb lesz, mert a magas kamatok miatt annak erteke nagyreszt elveszik a mostani invesztor szamara. (meg nem is fogja addig tartani). . Ezert, nagyon is optimista az a PE=10 szorzoval csinalt kalkulacio. Talan helyesebb lenne PE=6 szorzoval kalkulalni. Csakhogy akkor a 357-714Ft/sh varhato profitot ezzel felszorozva, meg alacsonyabb arfolyam adodik.
Nem te vagy az első , csak minek reklámozni hogy szembe megy az ember a tömeggel a tömeg buta és egymást hergeli ,hagyni kell hogy menjen az útján, te csak járd a sajátod ! Sok sikert!
És már csak valami alapot kell kialakítani neki, majd szigetelni kell, falakat kialakítani, hogy emberi kinézetük legyen, pl. gipszkarton párnafával, glett, festés, padlót burkolni, gépészet, villany, nyílászárókat kialakítani, azoknál is kell megerősítés a kivágáshoz, stb. Én Horizont szerkezetből építettem egy nyaralót, és ott mindent készre gyártottak és szereltek össze. 72nm + 18nm terasz volt 2020ban 5.5m Ft + Áfa.
OTP részvényesek ide!