2021 fizet 2022... 2026 alapján fizet 2027 nomiinális nyereség = 2027-2021infláció különbsége +prémiumok; reál nyereség ennél nehezebben számítható mert 1évvel minmdig el van tolva.
Inflációt kb 1 évvel követő 6 éves mennyire infláció követő? Én pont csak EUR alapon tartok ilyet mert abban nem tudok elképzelni 2 számjegynél mgasabb inflációt-jelenleg- {példa ha most 60% lenne az infláció akkor jövőre adna 60%-ot de lehet akkor 5% lesz de lehet 200% és ezt meg rá egy évre és utolsó évben meg elbukás,mert azt már nem adja oda utolsó utáni évben }
Rettentően szimpatikus az írásod azok számára,akikben ezzel a reményt kelted! Tőzsde ennél sokkal kegyetlenebb. Háború elöbb-utóbb véget ér írod? Ez egy elég kézzel foghatatlan,de pozitív írás a bennragadt részvényeseknek. Ha csak nem fokozódik tovább ugye,mert ezt a lehetőséget ,úgy véletlenűl pont kihagytad :) Írásod az elmúlt évtizedek eséseire van alapozva,hidd el a mai helyzet más és még csak az elején vagyunk nagyon. Nyomott árat is el tudok képzelni az Otp-nél,amiből nem fog tudni kitörni,kisbefektetőknek pedig nincs ennyi idejük hiába állítja mindenki áhh az enyém csak játszós pénz nem hiányzik. Ezt a hülye dumát én nem hiszem el,minden embernek fontos a befektetett pénze.
Az aranyrúd fizikai arany azt bármilyen élethelyzetben tudod használni. Az arany az arany marad. A bit, ahogy írtad egy fedezetnélküli algoritmus. Sose vennék bele. Ez az egész kripto piac számomra olyan élettelen, hangsúlytalan. Előbb vennék aranyrudat mint bármi mást. Persze ha összeomlik ez a jelenlegi civilizáció, aminek azért lássuk be van realitása, akkor az aranyrúddal se fogok sokat érni :) előbb utóbb minden lufi kidurran. Nem lehet a végtelenségig fújni bele a levegőt. Ez igaz a pénz és tőkepiacra is. A minusz jöhet nyugodtan rá. Peace
Én őszintén nem tudom mi tartaná most meg. Egyszer pukkannia kell ennek egy nagyot és erre mikor lenne jobb alkalom egy bármiféle fedezet nélküli "termékre" (tudom az algoritmus meg a beleölt idő, de az aranyrudat előbb fogadja el Marika néni a piacon) mint a jelenlegi gazdasági helyzet? (Hú de peszsimista lettem az utóbbi hetekben :D )
Én ki voltam ütve hétvégén de most rá néztem BTC-re azt is ki ütik lassan DDDD volt egy chartom multkor mikor fel fedeztem egy trend vonalat ami 2 éve vissza menöleg funkcionál most is játszik de most alurrol támadja az árfolyam én ebböl semmi jora nem következtetek mingyá bedobom mi a kép jelenleg
Csak picit kikacsintottunk. Most próbálok nézelődni hátha találok valami hír morzsát mire kéne számítani holnapra. Kíváncsi vagyok a pénteki zárós amcsi hangulat átjön-e ide is... Nap végére S&P, NASDAQ, DJI-t is visszapüfolték a napi minimumra és mindegyik ~2,5-3,5% mínusszal zárt... Nem lenne baj végre valami jó hír is ez már egyre lehangolóbb...
Szerk: "Én azt gondoltam az oroszok miatt megindul felfelé mint alternatív út a nagy orosz szankciók mellett, de ez sem jött össze..." Mármint összejött, csak nem tartott ki túl sokáig a lendület, és kisebbet nőtt utána mint amire számítottam... Aztán indult is a szép zakó...
Crypto-nál? Nekem az hogy a BTC megindult lefelé. Május eleje óta vánszorgunk 30k körül, és most a héten látványos a csökkenés. Én eladtam amim volt és várok. Itt bármi lehet, és csak egy kis pánik kell és nagyon gyorsan jön a KO... Ha nagyobb pénzem lenne benne én tuti menekülnék már most. Alapból a crypto nekem egy feketelyuk, ahol bármikor bármi bármi előjel nélkül megtörténhet, és erre most még rájön az alap piaci hangulat... Én azt gondoltam az oroszok miatt megindul felfelé mint alternatív út a nagy orosz szankciók mellett, de ez sem jött össze... És a legtöbb crypto követni fogja a BTC-t nagy valószínűséggel. Lást ETH ugyanúgy zuhan... Én menekülök. Inkább ne keressek mint irgalmatlan buknak most. Túl bizonytalan nekem ez a hangulat. Legalábbis nekem ez a személyes véleményem, de ahogy írtam bármi lehet szóval lehet holnap 70k-ra ébredünk, bár erre nem látok túl vaskos esélyt most
A 20k psziho támasz ,cél 10-12k.... Én nem a célárra vagyok kivácsi ,hanem 1-2 napon belül bekövetkezik-e a 10-20%-os esés??Vagy csak a nyáron....Mi erröl a véleményed?
A 20-25k cél honnét jött? Nincs semmi ami megfogja. A 30k itt volt régebbről, ami már 1x megfogta, de most úgy néz ki elesett az is... A 10-15k is simán benne lehet a pakliban mivel 2021 előtt ott volt kb. "stabilan" (amennyire a crypto stabil)... Mögöttes teljesítmény meg lényegében nincs ami alapján mondhatod hogy alul vagy felülértékelt...
OTP részvényesek ide!