És erre milyen szabályt alkotnál a tőzsdén? Továbbra is is áll a kérdésem: Mi különbözteti meg eladást az aladástól? . Az egész arra megy ki részemről, hogy nem a short nyitókat kell szidni, hanem a long zárókat. Ők miért adnak el? Miért nem tartják, illetve miért nem veszik meg a "shortosok" eladásait. Akkor sosem lenne visszaesés.. :) . Nem jártam oda ...
Mit jelent a short nyitás? - Eladást Mit jelent a long zárás? - Eladást Mi a különbség a kettő között? Hogyan teszel különbséget eladás és eladás között?
Én is leginkább azt látom hogy erősödést várnak az emberek, aztán ha valaki elköhinti hogy szerinte zuhanás lesz, már jönnek a lefelé nyilak és elhalnak az ilyen megszólalások. Tapasztalatból mondom...
Hát, vannak fura jelek, igen. Ha akár az OTP grafikont nézed, mondjuk tavaly decembertől, akkor a trend világos, esik, mint a kő. És nincs itt vége, néha feljövünk, mint a fuldokló a levegőért, de mindig egyre lejjebb van a lokális csúcs is. És a gazdasági mutatók sem szépek, a ma közölt inflációs adattól sokan megrémültek. Lehet is, különösen a 12% feletti maginfláció aggasztó, ha a tendenciát nézzük, még rosszabb, meredeken emelkedik, kamatemelés ide vagy oda. És ez egy spirál, az inflációs adat bemászik a fejekbe, a munkavállalók ennek tudatában tárgyalnak a bérről, a szolgáltatók ehhez igazítva emelnek árat, a jegybank meg izmozik a kamatemelésekkel, amitől majd nem lesz normális hitelpiac, megállnak a beruházások, nehezebben lesz finanszírozható a kereskedelemben a választék, egyszerűen nem fognak a cégek sem annyi hitelt kapni, amennyit szeretnének, mert nem lesz elég a bejövő cash-flow-juk az adósságszolgálatra. És akkor ez simán át fordíthatja a gazdaságot recesszióba, ráadásul egy inflációs környezetben, ami a legrosszabb forgatókönyv. Egyébként a magánszemélyes lakáshiteleknél már megfigyelhető a probléma a jegybanki szabályozás miatt (fizetésből számított törlesztőrészlet-plafon) még pár százalék kamatemelkedés, és úgy visszaesik a fizetőképes kereslet a túlfújt árú ingatlanokra, hogy aki tényleg el akarja majd adni, annak el kell kezdeni engedni az árakból.
Most vagy az van h ez mar a c hullam de akkor nagyob rovid volt a dolog en orason 58 gyertyaval kalkulaltam a 9500as tetotol eddig ez volt ha ez a helyzet akkor minden ok de ha ez meg csak az a akkor meg lesz par izgalmas nap
Szerintem én voltam az egyedüli optimista a fórumban, de ez már régen elmúlt. Látszik is, hogy azok jártak jól, akik a mélyponton vettek vagy max most próbáltak venni, és főleg azok akik amerikai részvényeket vettek. Nem csoda hogy a tőzsdei FB csoportban szinte senkinek nincs magyar részvénye.
Majd zaras utan ki elemzem mi folyik itt a hullamok hogy adjak de ha elmegy c hullamig es az 8500 alat fordul akkor az tovabb is mehet lefele mert mar az aljaknak emelkedobe kene lenne a uccso 3as hullam alja 8500 ha ez alatta lesz az szopas
OTP részvényesek ide!