Egy szòval se mondtam,hogy egy szent emberről beszèlünk,de valòban akkoràt hibàzott amire csak nèpìrtàssal vàlaszòlhatott Putyin? Rèszemről teljesen elfogadhatatlan az e fajta reagàlàs/megoldàs! Putyin annyi embert tett màr el làb alòl,hogy megszàmolni se tudjuk.Termèszetesen a most leìrt lehetősèg is vàllalhatatlan rèszemről,de nem lett volna akkor màr 1xübb Zelenzkiyt is megmèrgeznie màr? Diktàtoroknak szerintem semmi keresnivalòja màr a 21. szàzadban.
Annyira azért nem lehet naiv,hogy ne tudná mi folyik a háttérben,zárt ajtók mögött, magasabb berkekben?!Évek óta ezzel kel és fexik. Nem tudom....nem tudom...nem értem!Egyre növekvő aggodalommal figyelem az eseményeket,és semmi megnyugtatót nem láttam eddig,arra vonatkozóan,hogy ezt meg fogják tudni oldani hamarosan :-((
A világ porondján nincs barátság, de ha egy együttműködés elindul, azt sokkal nehezebb visszafordítani. Trump azért sokat tett, hogy ez a két nagyhatalom egymásra kacsintson. Sztem ezzel most Európát elintázte USA, de Ázsiát elvesztette... És ha az EU-nak egy csepp esze van, akkor csak látszatintézkedéseket tesz Oroszo ellen, és amint Putyin eltűnik, máris visszanyit...
Teljesen igazad van, én a legelején is politikai rövidlátásnak neveztem. Azt pedig, hogy a 18-60 közti férfiakat nem engedte ki az országból egyenesen ostobaságnak tartom. Képzeld el, ha ez eldurvul és a nyugat nem segít, akkor egy egész generációra rá fogja nyomni a bélyegét ez a háború. Talán kevesen tudják, de a győztes franciaországban a vh után egy féllábú baka kiváló partinak számított a kávéházakban. Épkézláb férfi nem is volt... Amit Zelenszkijnek észre kellett volna vennie: - A nyugat keze kötve van, függünk az oroszoktól és nem kockáztatunk egy 3. vh-t. - Oroszo most éppen erős, egy nyugatra tolódásnak nincs itt a momentuma. - Ezzel a folyamattal olyan elvándorlást indít el, amit neház lesz megfogni. Az ukranából érkezők nem klasszikus migránsok, még dolgozni is fognak, és mindenki nagy szimpátiával fogadja őket. (Nem úgy mint a klasszikus migránsokat.) - Ezek következtéen megtöri demográfiailag Ukrajnát... Emellett, ha kiderülne, hogy Zelenszkij más kormányok által felbújtva cselekedett, akkor pedig hazaáruló. Remélem hogy az európai vezetők nem dőlnek be az USA habos babos ajánlatának (pl adunk repcsiket a lengyeleknek, és ők adják oda az ukránoknak...stb,) mert az már szinte röhej lenne. Putyin egy háborús bűnös gazember, zelenszkij meg jobb esetben ostoba rövidlátó, rosszabb esetben a népének elárulója!
Valòban kicsit tùltolta a mondandòjàt,de èn mèg ezèrt sem tudom elìtèlni. Gondoljunk csak bele,hogy Ő kb. egy ugyan olyan hètköznapi polgàr volt mèg 3 ève,mint bàrmelyikünk most pedig a vilàg legveszèlyesebb őrültje akarja likvidàlni. Talàn nem meglepő,hogy ebben a helyzetben ìgy 2 hèt utàn kezd kètsègbeesni ès talàn hibàzik is,de nem gondolnàm hogy ne jò szàndèk vezèrelnè. Egy 3. vilàghàborùra nyilvàn senki sem vàgyik,de azèrt az sem jàrja,hogy egy 70 èves ember egymaga befenyìti a vilàgot,aki ràadàsùl ùgy tekint a kialakult helyzetre,hogy Ő csak visszalőtt. Valami megoldàst kène hozni (màr règ kellett volna) a vilàg diktàtorai àltal okozott embertelensègekre. Szerintem Zelenzkiy is ezt nem akarja elhinni,hogy a vilàg csak nèzi az emberìrtàst.
Ne is mondd. Amikor én politikai rövidlátásnak neveztem, hogy az országát háborúba soroodrta és megemlítettem, hogy ebben esetleg más felbújtóknak is szrepe lehet, máris relativizáló oroszbarát lettem... Az agresszó Putyin hibája, a vérontás Zelenszkijé is.
Mondjuk úgy, hogy most Ukrajna a hadszíntér ahol a nyugat harcol a kelettel. Putyin számíthatott volna rá, hogy így lesz és még ha az EU-ra nem is gondolt azt tudhatta, hogy az USA fel fogja fegyverezni Ukrajnát azonnal. Csakhogy ez EU is beállt mellé, mivel a háborút megindító beszédével megfenyegetett minden kelet európai NATO országot is, és ezzel minden bizonnyal túl messzire ment. Most meg az orosz gazdaság gyakorlatilag KO lesz a sok szankció, a kivonuló cégek és az energetikai embargó miatt. Tehát el fog jönni az a pillanat amikor túl drága lesz nekik a háború, és akkor Ukrajna tárgyalási pozíciói jelentősen feljavulnak, igaz már most sem rosszak, mivel az oroszok alig érdek el érdemi sikereket 2 hét alatt és veszteséget veszteségre halmoznak. Én így látom.
Nem tudják, logisztikai okok miatt sem. De ha meg is próbálják annak komoly ára lesz, Kína sem arról híres hogy ingyen csinál bármit is.Az igaz, hogy az oroszok gazdasági partnerei, viszont ez a felebaráti szeretet nem terjed nagyon mélyre. Kínának sem érdeke egy erős Oroszország. Alapvetően most rengeteg nyersanyaguk fel fog szabadulni, Kína mondhatja, hogy megveszem, de féláron mondjuk.
Az a baj h. Zelenzky színész - és tul tolhatja, túl tolja mind egy komikus drámában, ahol a harmadik lövés után a finalé után feltámadva még meg is tapsolják. Aztán elmegy a pátjával megvacsorázni. Más nap detto ugyan ez a forgatókönyv - sose halunk meg, főleg ha FélIstenek a forgatókönyvírok, producerek - a média által pedig nem csak 400 fő hanem 4 milliárdan néznek engem... Azért van még v.mi = ma ukrán helikopterek Romániába átmentek egy kis szervízre .... Szerintetek Normális még el is mondják - mintha csak arra várnának Szergej ide lőjj...! Egyre többen fognak a háborúba belekeveredni így....Igaz a NATO nem áll szemben az oroszokkal, csak a NATO országok -ennyi marhát egyrakáson...
Ez az igazság, jól írtad. Itt az USA keveri a szart egy cél a ruszkikat legyengíteni. Az ostoba ukránok meg a statiszták. Persze nagyon rizikós a játék, Kínát és az oroszokat nagyon összehozhatja.
Ha NATO tagok lennének, nyilván más lenne a helyzet, de így (bármennyire is áldozatok, és sajnálom őket) örülniük kell minden segtségnek amit a NATO-tól kapnak!
Ugye ez off téma itt, de mindenki tudja, hogy a nyugat felfegyverzi az ukránokat és ez csak fokozódni fog, leginkább azért mert az az USA-nak egy kitűnő alkalom, hogy az oroszokat jelentősen meggyengítsék. Lassan az összes nyugati nagyvállalat és termékek elhagyják az orosz piacot és ez komolyan visszaveti majd az ottani állapotokat a lakosság körében. Szóval zajlik egy fegyveres és egy nagyon komoly gazdasági háború.
az se vilagos miért haknizik az angol parlamentben amugy nyilvan költöi a kérdés UK-ra mindig lehet szamitani ha az USA epp haborut szeretne kirobbantani valahol
Valóban az,nagyobb távon (pl óráson) biztatóbb lenne valóban,de ilyen volatilis időben jó valamibe kapaszkodni,ha lehet ilyenkor a híreken kívül.Üdv! Rég voltam erre.
OTP részvényesek ide!