A felét sem kellett volna esnie, ha a gazdasági hatást nézzük, én nagyon elkötelezett vagyok a magyar piaccal szemben, de ez kissé már engem is elbizonytalanít abban, hogy a pénzem a továbbiakban hová tegyem. 17900-on beshortoltam, de őszintén 16 alá nem számítottam ma, de a certik miatt is megnőtt a pánikhatás. Este kielemzem az új képet, de nyilván innen azért egy felpattanásra könnyen van esély.
Örülök neki hogy szerinted ezek a húzások rendben vannak! Szerinted az ilyen moslék lépések után melyik külföldi befektetőt tudod meggyőzni arról hogy ide tegye a pénzét? Van jobb ötlet, irány a DAX vagy USA.
Te tudod miért tőzsdézel? A Kormánnyal szembe ne pisilj, nedves lesz a bokád! Ha van jobb ötleted szívesen megoszthatod! Eddig az volt a tudás, hogy a tőzsdén egymás pénzeit lehet lenyúlni!
Mi lesz a következő húzása a Csuti sertésnek? Mondjuk ne lehessen viszaváltani az állampapírokat, jól jönne a sok ezer milliárd a Fidesz vezérkarnak és az esetleges maradékot meg szét lehetne osztani a "szegény" hitelt felvevők között. Ebben az országban nem érdemes megtakarítani, tőzsdézni és bármibe befektetni, ahol lehet átvernek és kib*sznak az emberrel dicső kormányunk fantasztikus intézkedéseivel.
Mi a véleményed? Első látásra az indokolnál nagyobbat esett ma. Innen pattanhatna holnap föl, TA alapon is. Másrészt nehéz lesz kiszámolni a valós veszteséget, mivel ez egy befagyasztott kamat lesz egy kamatemelési ciklusban, tehát kvázi a bank vesztesége az idő előrehaladtával folyamatosan nőni fog és nem lehet tudni mennyivel, mivel nem ismerjük a jövőbeli számokat. Egyébként valószínűleg nem lesz egy óriási összeg még egy rossz forgatókönyv esetén sem. Harmadrészt ez a 6 hónap nem tűnik soknak, de mi a garancia, hogy nem hosszabbítanak? Ide is azt mondanám első látásra, hogy nem fognak hosszabbítani. Ha megnyerik, akkor azért, ha nem nyerik, akkor meg az új kormány szinte biztosan nem hosszabbít.
a certi spekiknek való, akik magasabb hozamért magasabb kockázatot vállalnak. ha ki akarják ütni, azt holnap az első órában tudják legjobban, mikor üres a könyv.De szerintem egy ilyen nap után most nem lesz üres, ma sokan osztanak, szoroznak, és talán pár elemző is megszólal, mekkora a valós hatás (kisebb, mit amekkorát esett).Így én a jelen információk szerint egy enyhe plusszos nyitót valószínűsítek. Akik ezekben a certikben vannak, szerintem kapnak időt menekülni. Ha valaki úgy dönt, marad, akkor a kockázatot is vállalta.Sőt, szerintem sokan lesznek, akik most akarnak venni ezekből.
OTP részvényesek ide!