Non-Farm Payrolls adatközlés: USA foglalkoztatási adat, a mezőgazdaságon kívül minden szektort magába foglalóan, minden hónap első péntek 14:30 (első munkanap, 2021 május 8/2021 október 8).
NFP nap van, sokszor erőteljes a kivárás, előtte megszűnik a piaci likviditás, most napok óta egyébként sincsen, erre jön rá a hónap legfontosabb híre. Bár sokakat nem érdekelnek a hírek, mert felfogásuk szerint nem az mozgatja a piacot (én is így gondolkodom) az illikvidítás miatt ők is (én is) hátralépnek, így gyakorlatilag csak kevesen maradnak a könyvben, kis tétellel nagy mozgást lehet előidézni, de hírig jó eséllyel semmi komoly nem fog történni.
Egyelőre még nem, de nem tudni miért van ez a hatalmas kivárás. Adják egyelőre finoman, és kevés a vevő. A kinti bankok emelkednek rendesen, amerika száguld tovább köztük a bankok is, az OTP meg lassan esik. Szóval én sem vagyok optimista, de bízok benne, mert szerintem jó eredményes lesz és sokkal feljebb kéne lennie.
Szerintem sincs! Rendben van. Annyi kiegészítés, hogy szerintem épp "jó" most a fórum, vannak érvek ellenérvek, de mindenki normálisan teszi azt közzé és vitatja meg, hogy miért ez vagy az. Az hogy kinek lesz igaza, ahogy írtad: "majd a piac eldönti" :).
Egyébiránt a 10 konjunktúrában, nonstop long trend mellett "felnőtt" egy új trader generáció. Balgaság lenne számonkérni tőlük az eső piacon történő kereskedés csinnyát-binnyát. 😉
Dax és régiósok alapján bőven 14k felett kellene lennie. De a nagyfiúknak nem ez a forgatókönyve. Lehet lesz még egy le kör kirázni a gyenge kezű longosokat.
Néha benézek még ide, de látom, hogy felesleges. Nagyon kevesen tudnak, értelmes, pozitól független hozzászólást írni. Igen most kötözködök és bunkó vagyok, de csak segíteni akarok. Hiába tépik itt a szájukat a "régi" motorosok, hogy mire figyeljen a kezdő, pont leszarják. Felveszik a pozit, valahol. Mind1 hogy az sávközép, vagy sávtető, RSI hullám teteje, vagy támasz szint. Megveszik/eladják. Aztán elkezdik pozijuktól függően gyártani a sok baromságot: " Szerintem innen csak fel..." " Ez már nem eshet odáig..." És sorolhatnám. A tőzsde pont arról szól, hogy bármi megtörténhet!! Említhetném az elmúlt egy évből a Teslát, a Gameshopot, a wirecardot, vagy még egy csomó itthoni pappert is. Sokan ragadtak be ezekbe, akár longgal, akár shorttal. Persze stop-ot nem használnak. Aztán mikor buknak szidják azt akire éppen hallgattak. Az egót kellene legyőzni emberek és belátni, hogy a piac jobban tudja. Ha ez megvan feltenni a pozira a stoppot. Ha idővel meglesz a tapasztalat akkor hosszú távon el lehet majd érni pozitív eredményt is. Tudom sokan most baromi jó trédernek érzik magukat, mert a buy the dip taktika 10éve megy, de higyjétek el ez nem tart örökké. Most erre érdemes jáccani elsősorban, és okos aki ezt teszi, de ennek vége lesz eccer. Kérdés az, hogy Te felkészültél rá? Befejeztem lehet szidni. Jó szelet.
OTP részvényesek ide!