Eddig nem találkoztam olyan rajzoló programmal ami az FRSI-t tudná. . Lehet többször neki fogunk futni a képletének. :) Az utolsó n nap (általában 14-et használunk az RSI-nél) pozitív irányú változásának az összege az előző naphoz képest osztva az utolsó n nap összes változásának az abszolút értékével. Példa: Az utolsó 14 napban így változtak a napi aljak az előző naphoz képest.
260
-30
-40
-40
0
0
120
90
120
-120
70
10
-280
-260 Ebből pozitív változás volt
260
0
0
0
0
0
120
90
120
0
70
10
0 0 = 670 Ez volt az összes változás abszolút értéke 260
30
40
40
0
0
120
90
120
120
70
10
280
260 = 1440 FRSI mai értéke: 670/1440 . Holnapra 410/1180 várható. (Kiesik az első érték) Péntekre 410/1150 (kiesik az első két érték) stb, stb A forecastja így számolható. Ez az ami időnként felhasználható a mozgás irányának jóslására.
Szerintem előbb a risk management-ben érdemes bizonyosságot szerezni és csak utána keresni kedvenc instrumenteket amiket kedvenc indikátorokkal kereskedi az ember. RM-nélkül hiába a TA vagy a funda. RM nélkül szerencsejáték a tőzsde. Olyan ez mint a póker. Amíg nem érti az ember, hogy a háttérben tulajdonképpen intenzív valószínűségi fejszámolás zajlik, addig csak az látszik, hogy valakinek szerencséje van vagy nincs meg hogy lehet nyerni/veszíteni. Amint látod, hogy miről szól a játék és, hogy milyen RM-van benne, akkor már látszik, hogy ez nem (csak) szerencse dolga.
Ezt a fájt támogatjuk a fizetésünkből is, úgy tudtam. Mondjuk zenészcigány van vagy kettő, az egyik kara mell, a másik pedig valami hegedűs. Legalább kevés felé oszlik.
Üdv Dryan! Pontosan jól fogalmaztál, emellett hidd el jómagam is olvasok különböző magas színvonalú honlapokat, az frsi-ről azonban nagyon kevés információ van a neten. Amit néha próbálgatok, MACD beállításait sűrűbbre teszem - az exponenciális mozgóátlagot 6 naposra. Melyik brókercéget ajánlod CFD kereskedésre, FxPro-val kapcsolatban van tapasztalatod? Trading 212 szimpatikus, emellett Admiralt kihagynám.
Hát az árfolyam gyorsabban lejött, mint gondoltam. Péntekre vártam erre a szintre. A magam részéről megvárom a délutáni USA GDP adatot és akkor megfontolom, hogy pozíciót nyissak a felső korlát vissza tesztjére.
Kinyitottál egy szelencét :D . Szerintem nincs olyan tanfolyam, ahol megtanítanak kereskedni. Lehet elemzést tanulni (pl Elliott elmélete), lehet tanulni az indikátorokról (pl rsi - rsi sávhatár/ fenntartható bull, bear stb.) vagy risk managementet, tanulni a kitörési pontokról, támaszokról, ellenállásokról, gyertyaalakzatokról, de meggyőződésem, hogy komplett kereskedési rendszert senki nem ad át, aki ezt állítja annál fel kell, hogy merüljön a gyanú, hogy nem mond igazat (azaz bizonyítsa elég erős eszközökkel, pl saját számlája, hogy igazat mond, sok historikus adattal). . Lehet jó dolgokat tanulni ezeken a tanfolyamokon, amiből később jó kis kereskedési rendszer áll majd össze, de a setupját mindenkinek saját magának kell összerakni, ami illeszkedik az egyéniségéhez, mentalitásához, képességeihez, idejéhez. . Szerintem a setup egy trader legféltettebb kincse, fél ha kiderül, akkor a belefektetett pénz, energia, idő nem fog megtérülni. Nem látok rá okot, hogy konkrétan átadja, hacsak amolyan "félig" működő vagy éppenséggel nem tud kereskedni és az oktatással jobb pénzt lehet keresni. Ez nem összekeverendő a képességfejlesztéssel! Ráadásul egy szűrő/támogató feltétel eltitkolása már adott esetben működésképtelenné teszi a rendszert. MACD X mindenki ismeri, konzisztens setup, ha van hozzá pár jó feltétel, de nem tudok senkiről, aki ezeket a feltételeket hajlandó megosztani mással, azok nélkül pedig inkább csak forgácsolás, mert a befektetett energia nem térül meg a kereskedéssel. . Ráadásul szerintem a kereskedés 80%-ban a pszichén múlik, ezzel itthon senki nem foglalkozik, külföldön pl vannak rá szakosodott pszichiáterek, edzők, ez olyan, mint a folyamatosan magasan tartott sportteljesítmény (elsősorban DT-re gondolok itt). . Hajlandó vagyok felülbírálni az elképzeléseimet, de több mint10 év alatt nem sikerült az ellenkezőjét bizonyítani és inkább a megerősítés érkezett meg. :(
Az investing adatsorából hiányoznak az első percek. Tegnapi alj 710 volt, mai csúcs 780. Szóval már voltunk a tegnapi kanócban. Persze ettől még visszamehetünk délután addig, de nem hiszek benne. 610-650 esetleg. Az benne van.
Ez a napi minimumokkal számolt RSI-FRSI páros. Barna színnel a napi minimumok vannak ábrázolva. http://keptarhely.eu/images/2020/07/30/v00/20200730v00setmjt.png Most elvileg addig kellene a kézen ülni, amíg nem keresztezi az RSI kék vonala az FRSI piros vonalát. Ez holnap vagy pénteken megtörténik. Időben akkor kell aljat keresni. Onnan emelkedünk, de a mértékre ez az indikátor nem fog mondani semmit. Ha visszaolvasol egész pontosan megjósolta az utolsó emelkedés kezdetét és végét. Ühüm .... De ez az emelkedés 470 Ft volt csak egy durván 1500 Ft esés után. Mondjuk ezt lehetett volna figyelmeztetésnek venni ... . Egyáltalán nem állítom, hogy könnyen "olvasható". Mivel az FRSI intenzívebben mozog, azért a nagyobb fordulók előtt mindig keresztezik egymást. Elég gyakran a következő napra vonatkozóan az FRSI irányát követi az RSI így az ár is. De az lehet csak egy ársáv lesz. Az sem mindig. Mára pld még mindig magasabb aljat jelez mint tegnap volt. :) Mondjuk 10 450-alatt már helyreállna a rend, de mára egyértelműen az alj emelkedését jósolta a tegnapihoz képest.
ha kiderülne hogy műbalhé, annak nagyon örülnék. de sajnos nem így lesz. ahogy írtam, "utolsó utáni csepp" volt... egy ideje már kifelé húznak a terveink. tehát nem ez volt az utolsó csepp. nem változtatna semmin ha valahogy "visszaalakulna" ez az egész index eset. jah, néha nyers vagyok. ilyen embertípus is van. jó amit mondasz. időnként nemárt fékeznem magam. jó pap is holtáig tanul. :)
OTP részvényesek ide!