Ebből a képletből nem szabad kihagyni, hogy usa a leg nagyobb aranykészlet, legy nagyobb katonai hatalom, $-ban kereskedik a világ. Csak ezért merik megtenni és mindenkit tarkónvágnak aki bele köp a levesükbe.
1,5 óra telt el amióta beírtam,és valóban közben lényegesen magasabb szintre húzták az s&p-t , most már +0,5%. 25perc múlva nyitás. Egy biztos!! leszünk az OTP árfolyamában ma, vagy magasabban mint 11620 vagy lejjebb mint 11440-en , vagyis a tegnapi gyertyát kell figyelni,hogy annak a min. vagy a max. -ához képest melyik a valószínűbb kitörési irány.
OTP utolsó kötés 11 600, záró 11 530 SP futi a 17 órás szintje (3108) fölött - ezután így jelölöm sp(17) - nagyon kicsivel. Kíváncsian várom hol nyitunk. Valahol 11 530-600 között vagy 11 600 fölött. . SP futiban van egy ellenállás 3115 környékén. Törése esetén ma longos napunk lesz. Ha lefordul róla akkor bakfitty.
Törölt felhasználó2020. 06. 19. 08:27
Hát a fútikat elnézve, jelen állás szerint nem lesz csendes a nap. Persze tudom 9 óra még odébb van.
Igen, pontosan erre gondolok. Benne van a lehetőségekben, hogy az USA elveszti világpolitikai jelentőségének elég nagy részét (ha valaki nem tudja elképzelni, mert ott a hadserege, akkor elég arra gondolni, hogy brutálisan nagy az amerikai államadósság és a dollár letérdelése esetén nem lesz senki - főleg nem a mostani finanszírozó Kína - aki hajlandó lesz pénzt adni neki). A kérdés az idő és ezzel lehet csak a következő nemzedékek valamelyikének kell csak szembenéznie. .Egyébként 10 éve - szépen lassan, csendben - gyakorlatilag ez a Matolcsy féle gazdaságpolitika (Lassú forint elértéktelenítés), az eredménye pedig az év elején már kezdett látszani a forint árfolyamában.
Jó reggelt! Emberi oldala soraidnak elismerésre méltó! Hiszem,hogy a fórum nyilvánossága mindenkinek megadja a szólásszabadságot, véleményének kinyilvánítását mindaddig míg az másokat nem sért vagy nem személyeskedő a mivoltja! Minden ami eme topikban megjelenik befolyásolhatja a tőzsdézők kereskedését , ezt nem lehet kizárni! De..., mindenki maga döntheti el mely információt,technikai elemzést stb. vesz figyelembe, alkalmaz döntéseiben. Magamról: nem vagyok kezdő ,de a technikai elemzések kimaradtak a befektetési stratégiáimból, ezért most csak figyelek és tanulok! Figyelem azokat akik veszik a fáradságot és megosztják gondolataikat,tudásukat a fórumozókkal! Ők adnak motívációt arra,hogy még sikeresebb befektető lehessek! Sok sikert kívánok neked is a tőzsdézés rejtelmeiben!
"A lényeg,hogy nem jó olyasmit olvasni ami a kereskedésben befolyásolhat." A kereskedésben minden olvasott információ befolyásolhat, egyik pozitív, másik negatív irányba. Ha nem értesz egyet vele, akkor nem kell figyelembe venni.
Érdekes példa erre az 1522-es magyar pénzrontás (bár teljesen más kor és körülmények, de tanulságos). 1521-ben elesett Nándorfehérvár és Szabács, tehát gyakorlatilag megsemmisült a Zsigmond és Mátyás által kiépített déli végvárvonal középső része, ezért az udvar kétségbeesetten próbált pénzt szerezni. Azt találták ki, hogy az ezüst dénárok nemesfémtartalmát csökkentik és ezáltal tesznek szert plusz bevételre. Ez időlegesen be is jött, az 1522-es költségvetés bevételei jelentősen nőttek, viszont brutális következményei lettek. Nem részletezem, mert hosszú lenne, csak egy példa: 1-2 évvel később, amikor német zsoldosokat akartak idehozni, ők külön kikötötték, hogy a zsoldjukat a régi jó pénzben kérik, máskülönben nem hajlandóak idejönni. Ha a szereplők elvesztik a bizalmukat a dollárban, akkor nagy gebasz lesz, mert a dollár most a világpénz.
Így korán reggel még nem olvastam amit írtál. Ébredezek. Viszont ha megbántottalak ne haragudj. A lényeg,hogy nem jó olyasmit olvasni ami a kereskedésben befolyásolhat.És igen sajnos nem csak te, más is tudja a hangulatot gerjeszteni.Na most ez a kezdő verebekre mint én is,rossz hatással van. Nem szeretem a konfliktusokat és a haragot,nem szeretnék fájdalmat okozni senkinek sem. Bocsi ha esetleg ilyent okoztam.Felébredtem és ezt most úgy éreztem, gyorsan leírom neked.
Nálam nem változott semmi, erre két példa: 2018 december 28:
"Szóval amennyiben a leírt kiinduló
premisszák igazak, akkor az olaj célára min. 20 dollár alatti szint, de a
10 dollár alá történő bekacsintást sem lehet kizárni. Távoli képről
beszélünk, ami azt jelenti, hogy lehet ez a szint csak a következő
évtized során valósul meg. 23 December 2019 at 09:47 " Hamarosan a buxban is kinéz egy -10K korrekció." " január véres lehet" . A nagyobb képen továbbra is van egy nagyon bear szcennárió, az időpont kérdéses. Ebben benne lehet egy OTP ATH is előtte, az ebből történő esés célára jobban kérdéses, mint ha a mostani esés folytatódna, az elmélet szerint 2008-as árak térhetnek vissza, de nem egy-két napon belül. A pénznyomda nem tudom mennyire befolyásolja a nominális árakat, mert erre nincs tapasztalat.
Jó reggelt mindenkinek.Csendes napnak ígérkezik a mai, Ázsia kicsi plusz-kicsi mínuszban zárta a hetet.Olaj ismét nekirugaszkodott a 40 dolláros szintnek +1%, amerikai határidők enyhe pozitív tartományban , az s&p jelenleg +0,15% , OTP vonatkozásában zárószint körüli nyitást prognosztizál. tegnap 11550-nyitott, ma azt mondanám 11520 és 11570között a tegnapi amerikai zárás és a jelenlegi s&p futures alapján, de még van 2 óra a nyitásig.
Köszönöm kedvességedet! Szerintem nem riogatok, erre pont te világítottál rá: " mindenki tudja, hogy szar van a palacsintában" A riogatás akkor valósulna meg tényszerűen,, ha egyébként semmi probléma nem lenne. Mint ahogy nagyon sokan írták az elmúlt hetekben. Persze, az gondolom nem probléma, ha a valós bajok ellenére, valaki azt szajkózza, hogy nincs semmi baj, új AtH-k jönnek stb. Nem állt szándékomban, és most sem áll, hogy azt hangoztassam, én megmondtam. Csupán reagáltam egy 180 fokos hangulati változásra. Ráadásul egyelőre nem is történt semmi más, mint megtorpant az árfolyam lendületes emelkedése. Van egy olyan érzésem, hogy sokan akik korábban határozottan hangoztatták, hogy csak a fel létezik az év hátralévő részében, azok sem gondolták ezt teljesen komolyan, csak a pozijuk kapcsán az emelkedés hangoztatása volt az érdekük. Én nagyra tisztelem pl. Macibear-bejegyzéseit, mert ő mindig jelzi a kockázatokat is. Most miután zárásra kerülnek a pozik jöhet az esés, mert a hiperemelkedés hívőknek most már így jó? És aki benne van ebben a körben az jó fórum tag? Aki meg nem, az rossz? Szerintem ezt jobb helyeken kirekesztési szándéknak nevezik. Amit csinálsz az pedig elsősorban téged minősít. Nem fogom szégyelni a véleményemet, azért mert a piac az eddigi időtávon nem azt tette, amit várok. Az időtávokat nehéz pl. megjósolni ebben a sztoriban, azt hogy esés is lesz, azt nem annyira nehéz. Főleg úgy, hogy elsősorban politikai okokból mesterségesen torzítva van a piac alakulása jelenleg. Abban biztos vagyok, hogy ez nem tartható fenn, hogy mikor borul azt nem tudom. De amikor elakad a menetelés, bármikor bekövetkezhet. És akár már bekövetkezhetett volna korábban is, az eddigi események másképp alakulása esetén. A másik nehézség a kilengések mértékét megbecsülni. Én nem tartoztam a legvadabbb negatív elképzelések megfogalmazóinak táborába. Pomperj pl. fel mer rajzolni nagyon intenziv kilengéseket mindkét irányban. Persze a felfelé irány az nem zavart senkit, de a lefelé miatt sokat kapott ő is. Pedig ezeknek az intenzív szakaszoknak az a sajátossága, hogy mindkét irányban bekövetkeznek. Ha számodra riogatás az ezzel kapcsolatos gondolatok megosztása, akkor javaslom ne olvasd el, ne is foglalkozz vele! Menj csak a saját fejed után. Én sokat tanultam ezen a fórumon másoktól. Értékelem a tartalommal rendelkező véleményeket, akkor is, ha ellenkezik a sajátommal.
Nem lehet {sszehasonlítani. Aranystandard rendszer akkor omlott össze. Az egy egész más világ volt. Az okok mások, a válságok természete azonban valahol mélyen, hasonló. A lényeg, hogy fenntarthatatlan folyamatokat végül a piac szünteti meg, meglehetősen könyörtelen módon. Ami közös alap lehet, hogy akkoriban is mérhetetlenül nagy vagyonok összpontosultak kevesek kezében, miközben a tömegek elszegényedtek. Azóta kialakult egy valamennyire stabil egyensúly, ami mellett a gazdagok újra gazdagodhattak, miközben az átlagemberek életszínvonala is nőtt. Ezt több évtizedes távban értem, és főleg a fejlett gazdaságokra. Az utóbbi két évtizedben azonban megint szignifikánsan, a tömegek számára érezékelhető módon elkezdett a szupervagyonok koncentrálódása. Miközben az átlagemberek éltszinvonal-növekefése lelassult, vagy megállt. A legalsó rétegekben pedig tömeges elszegényedés figyelhető meg, és ez nem a fejletlen országokbsn történik. Plusz adalék hogy az információ-technológia fejlődésének köszönhetően ma már a világ minden, legtávolabbi sarkában is észlelik az emberek a mérhetetlen vagyonbeli különbségeket. (Tömeges migráció egyik fő oka - ezt most nehogy valaki politikai célzatú bejegyzésnek gondolja ez miatt!) Szumma szummárum, megint fenntarthatatlan pályán van a világ. Ezért születnek világvége elméletek. A világvége jóslatokban nem hiszek, de valami változásnak történnie kell. Amit nem a vírus, vagy olajválság vált ki, mert hosszú évek óta benne vannak a feszültségek a jelenlegi rendszerben. Ezek csak az utolsó lökést adhagtják meg egy gyökeres változás elindulásának, mint az 1929-32 időszakban. Utána viszont egy hosszú növekefési szakasz jöhez újra. Ez a fontos véleményem szerint. (Meg hogy kerüljük el a világháborút.) A közbenső időszak nehéz lehet, de át fogja vészelni az emberiség, ahogy már sokszor átvészelt nehéz időszakokat a törzénelemben.
Nem változott semmi! Mindenki tudja a te riogatásod nélkül is ,hogy sz@rvan a biliben.Az a kérdés mikór bórul ki és,hogy mekkora azt majd akkor látjuk ha kiborult.A vészmadárkodásodal viszont nem igazán keltesz jó hangulatot a fórumon.Gerjeszted a rosszat feleslegesen már két hónapja. A te beszariságod a te dolgod.Viszont amíg te moziztál és riogatál addig mások vastagodtak. Úgy csinálsz mintha te találtad volna fel a spanyolviaszt és ezt még hangoztatod is minden nap. Na ez ami már nagyon unalmas!!Énségedet fejezd be,mindenki tudja,hogy te megmondtad. Most már valami mást is kitalálhatnál.
OTP részvényesek ide!