Úgy látom Orbán és Varga az olasz Contétól vett leckéket, kérdem én most mi a francnak kell gdp-csökkenéssel riogatni? Vagy már eleve is szarul állunk és most megpróbálják ráfogni a vírusra, gratulálok.
Én csodálatos módon nem tudom eladni a tl40-ez tegnap délelőtt óta. Ez a fős Otp🤬🤬🤬🤬 tegnap több mint 30 perc várakozás után nem tudtak semmit mondani. Most is 10 perce hallgatok zenét. Szerintem aki teheti kerülje, nálam ez volt át utolsó húzásuk, 800 db TL40-nél nagyon nem mindegy, hogy 1170- en, vagy 1710 adom el.
Ezért nem foglalkozom túl sokat elliottal, mi van ha nem 1-2-3, hanem abc volt eddig és már vége is a korrekciónak. Trumpék most már lassan mondanak valami ténylegeset, csütörtökön lép az EKB, aztán ha hétvégére elkezd esetleg jelentősen csökkenni az olasz és európai esetszám, akkor jövő héten feltépnek mindent a picsába és abc volt. Ha meg nő az esetszám, akkor meg ötös lesz lefele vagy hetes rosszabb esetben.
Jó reggelt, eredményes kereskedést! Sajnos 45 feletti a VIX index , ami még mindig a pánikot jelent, tehát nagy emelkedésre ma még ne számítsunk! (A csúcs vasárnap délben volt: ~53)
Maga a rajz egy elméleti mozgás. Ha kialakul a közepe lehet vele számítani célárakat, elérendő szinteket. Mondhatni 100%-osan hozza magát. Próbáltam már összehozni Elliott hullámaival, de eddig nem sikerült. Egyik alkalommal úgy néz ki stimmel, a következő alkalom már nem. Már nem is foglalkozom vele. Ez egy alakzat, formáció. Lehet használni. Ennyi. . Először is elismerésem. Lehet csak a koronavírus miatt, de most bejött a várakozásod. Lehet nem megyünk le 11 200-ig, lehet alá megyünk, de ez az elismerés már így is jár. . Minden tiszteletem Elliotté. Van, hogy tökéletesen megjelennek hullámai a chart egy-egy szakaszán, a legkülönfélébb tf-en. Ilyenkor ezeket a rajzokat fel is szoktam tenni. Most meg sem próbálkozom a számozással. Ez nem Elliotti mozgás. Szerintem ... Még nem. Utólag persze majd rá lehet fogni: Hű, dehogynem! De előre? . MA200-as Kontra-Maci féle szabály szerint a legmélyebb céláram valahol 10 800 körüli. No nem holnap. Ahhoz azért qva nagy gebasznak kell lennie a világban. Ráadásul át kellene száguldania három speka támaszon. (Durván 12 400, 11 800, 11 200 majd jönne a 10 800.) FRSI szerint a holnapi aljról felfele kellene menni néhány napig. Ebbe a várakozásba még a 11 800 sem nagyon fér bele holnap, holnap után. (Bár mostanság 1000 forint elmozdulás egyik napról a másikra szinte természetes.) Tehát egyelőre én félreteszem azokat a shortos célárakat. Inkább azon tipródok hol lehetünk 5-6 nap múlva. Majd esetleg azon a csúcson elgondolkodhatunk meddig jöhetünk le újból. . Ami a long ellen szól az az MA200. Nagyon alájöttünk, majd lepattantunk róla. Ilyenkor azért el szoktunk tölteni MA200 alatt akár több hetet is.
Ezt a chartodat nezegetem, de nem ertem mit akartal mondani vele Nezzuk egy kicsit Elliott-os szemuveggel? , http://keptarhely.eu/view.php?file=20200310v00r6rau8.jpeg , Ha ez jo szamozas, akkor meg 2 impulzus ( es 2 korrekcio kozben )van lefele mire valami aljra er es akkor hol volna a varhato alj helye? , Nos, hatra van +0,62 felkorrekcio (wave 2) -1,62 eses (3) +0,38 felkorrekcio (4) -062 eses (5) Ez osszesen netto eses 1,38* wave(I of 3)=-1,38*2100= 2900 pont, tehat a varhato vege, jo kis meglepetes, 12400-2900= 9500 korul lehet, nekem a 11,100 szint, mint fibo 62 jott ke elso becslesre, de a hullamstruktura egyelore ennel rosszabbnak latszik , AKkor vagy a nagyobb impulzust korrigalja, lasd korabbi havi chart, vagy egyuik hullam rovidebb lesz a vartnal? Majd megnezzuk, OTP menyire tartja az Elliott becsleseket
Szerintem világszinten a helyzet rosszabb, mint amit a számok mutatnak, mert sok ország szerintem nem a valós adatot adja meg, hogy elkerüljék a további pánikot
OTP részvényesek ide!