Csak a technikai elemzők védelmében mondom, hogy ha komoly külső hatások vannak (pl. politikai bizonytalanság, pénzátcsoportosító tőzsdei szereplők, leértékelődő piacok stb) akkor nem igazán a grafikonok az iránymutatóak. Én úgy gondolom, hogy szélcsendben érdemes megnézni őket, ilyen viharban nem sokat ér. Tévedek?
maci, ez erdekes. Honnan es hogy becsulted a jovo majusi kamatot? A szamolast magat ertem.
1)Jovo majus 9 honapra van. Az utolso 5 Honapban a 1Y kamat kb. 0.6%-al emelkedett. Mennyit fog 9 ujabb honap alatt? Donteni ugyanis azok fognak a majus vegi OTP arrol, akiknek lesz kp-je jovo aprilis- majusban. 3)Most nincs ceteris paribus helyzet. Pl. a lengyel WIG20 Index az Article 7 megszavazas utan 6 honappal -15% volt ugy, hogy az elso honapban meg emelkedett. Az a minta, vagy mennyi lesz a BUX? vagy azt nem szamitod?
https://invst.ly/8lccv A havi és a hetes csinálja amit
kell. A havin szép átölelő gyertya kezd kibontakozni. Három fehér katona
után egy piros. Kb 9920-on kellene zárjunk szeptember 28-án. Az még bő
két hét. És addig mit csinálunk? Benne van, hogy leszaladunk 9700
környékére - hetes boli alj is ott van, naposban is engedné a következő
két napban. És aztán? . Alapvetően azt
várjuk, hogy beszakad 9k alá. Nem tom. Ez nem az a mozgás. Szerintem.
Még nem. Már a következő két hétben visszajövünk 10 300 fölé. Onnan
esetleg megcsináljuk azt a havi zárót. . Leértünk
abba a zónába ahol már veszik. Tegnapról csak 60 forintot toltunk az
aljon hasonló kötésszám mellett. Lehet, hogy megyünk még le a következő
két napban, akár szakadhatunk is újabb száz forintokat, de egyelőre
nekem gyanús. Várjunk még azokkal a házat bele shortokkal, de várjunk
még a full longgal is. Ez még mozogni fog itt 9800-10 350 között. És
továbbra is benne van a lehetőség, hogy kitör felfele. Hosszú szülés
lesz ez.
Számolgattam a minap, nekem az jött ki, hogy jövő május végén 11 200-at érhet reálisan az OTP, ha az egy éves futamidejű betéti kamatokkal vetem össze a 2020-ban várható osztalékot. No de ez is nagyon képlékeny. Tized százalékok száz forintokat mozdítanak rajta. Iránynak azért elfogadható. Az odavezető út alja viszont kérdéses.
Nézegethetünk felfele, de úgy vélem nem ma kell belevenni. Rövidtávú szerencselovagok persze próbálkozhatnak. Úgy első blindre október vége mire lenyugszanak a kedélyek és kb 9400. Ez még egyelőre csak sacc. Közben persze lesznek nyújtózkodások felfele. . Egyébként valahol 10 150 környékén húzódik egy olyan szint, ami alá ha alá kerül a napi maximum az már igencsak komoly figyelmeztető jel lesz. Ráadásul legalább kétszer egymás után kell teljesüljön ez a feltétel.
Az eddig is benne volt, hogy nem ék (háromszög), hanem oldalazás; persze én is éknek gondoltam, az volt a valószínűbb. És lehet, hogy még mindig az. De ha nem, akkor most tényleg jöhet az 560, ami tegnap érdeklődés hiányában elmaradt.
OTP részvényesek ide!