Mèrt csak ti vehettek rèszvènyt???? Ne felejcsètek el tavaj is jelentèse utàn esett az àrfolyam,meg bíztos vagyok benne,hogy sokan szeretnènek 10000-forint körül vàsàrolni!!
Semmilyen hitellufi nincsen. Nézz utána hogy 11 évvel ezelőtt milyen hitel/betét mutatók voltak és most milyenek. Most ráadásul forintban veszik fel a hiteleket igy az árfolyamveszteség nem játszik. A banki hitelezés is sokkal szabályozottabb mint akkor volt, most a fix kamatozásu hitelek aránya is nagyobb. Én nem látok semmilyen párhuzamot az akkori hitelezés és a mai állapota között. Nem csak az okosok szerint van igy, de statisztikai tény, hogy tartós medvepiac nem működik csak ha annak kibontakozásával párhuzamosan a gazdaság teljesitménye visszaesik, a cégek jövőbeni várakozásai nem jönnek be, az ezekre felvett hitelek kamatai nőnek, de még kamatmentesen sem tudják visszavizetni a csökkenő árbevételekből. Nos ennek a jeleit nem látom. Perze ha össze lennék zárva egy napig Trump-pal és folyamatosan őt hallgatnám lehet hogy megváltozna a véleményem. :)
Azért a hitellufi most is megy,tekintve a kamatlábakat,1-2%-os emelkedés a duplájára tudja növelni a hitel kamatát,ezt se feledjük...de nyilván,annyira nincs kifeszítve talán senki,mint akkor volt. Az,hogy ez mi,még szerintem senki sem tudja:) Okosok szerint az előző lekör volt a korrekció...de most megint ott vagyunk és dél az irány egyelőre.
Szerintem az más volt, minden túl volt húzva (pl. otp asszem 140 %-os hitel-betét arány), míg most nem. Ráadásul akkor már kongatták a vészharangot is (Fed, IMF), most viszont növekedést várnak idénre és jövőre is. A kötvényhozamok emelkednek, de amíg nincs normális infláció, addig az emelkedésük is behatárolt. Én úgy gondolom, hogy ez még nem medve piac, hanem az idióta túlhúzás korrekciója egyelőre. Aztán persze lehet, hogy tévedek, vagy a Krumpli ámokfutása keresztbe tesz a növekedésnek is.
OTP részvényesek ide!