Tolod be a folyamatos esést, világvégét előrevetítő híreket és hsz-kat, most meg már mindezt szmájlival tartkítva..
Eddig is nagyon komolyan kellett venni a meglátásaidat, de most aztán...
1)Igen, lehetseges ez a valtozat is. Nem sorolok ellenerveket a W ideadhoz, mert en is lehetsegesnek tartom, lasd az ALT1. valtozatot, De van boven ellenerv, nyilvan neked is.
2)Nekem egyelore az OTP at chart es a volatilitas chart (amit parszor feltettem) szepen egybe vag ezzel az szamozassal. AHa volna hangulat chart is, az is egyebvagna. Tudjuk, hogy mult hetig, a (b) csucsan nagy volt a bull hangulat, es jellemzoen ahogy vartam is, ujra megjottek a 10.000 folotti "fundas" projekciok. Itt a rovidtavu spekulatorok topicban is, nagy volt a lelkesedes. Felbukkantak a 10e folotti varakozasok itt is. Szoval, a szamozas, a volatilitas es a hangulat is, nomeg a Keltner csatorna, igy vag egybe, ahogy en szamozom.
link
Ettol meg tevedhetek, persze. A piacnak van igaza a vegen.
2)Szembe megyek az OTP piaccal? Ha valaki bull, akkor igy erezheti. De. Nem hinnem, mert az OTP febr20 ota, az 3.5 honapja, nem kepes uj csucsot utni. Ha OTP-ben februarban nem bear piac indult, akkor is::: legalabbis egy eros korrekcio van. Ilyenkor aki a piaccal szembe megy, az aki tenyleg bull marad... ...legfeljebb minuszban ul, es remenykedve kivar, hatha ...
3)Az is lehet szempent, hogy mennyi ideje tart az OTP bull? 2015.januartol 2017.februarig 25 honap volt a bull piac. Es hogy osszehasonlitsuk, mennyi ideig is tartottak az OTP bull piacai azt megelozoen?
2003.08-2005.09=25 honap
2006.06-2007.08=14 honap
2009.3-2010.3=12 honap.
Szoval, eddig nem is volt ennel a 25 honapnal hosszabb OTP bull piac, 10 eve. Akkor miert is gondolnam, hogy most meg mindig tartania kellene, 28 honappal kesobb? Csak a szuper-lelkes permabull gondolja igy.
4)Nem kommentalom azokat a nick-hozzaszolokat honapok ota mar, akik mindenki szamara nyilvanvaloan sell-side ugynokok, es mindig vetelre buzditanak. Ha, egyetlen egyszer, hoznanak negativ ervet, akar atmenetilag is, maris nonenek a hitelessegben; de ezt sem teszik soha. Tenyleg nem erdemes foglalkozni veluk, mert a mostani, meg lelkes hangulatban nagyon tetszik a szoveguk a derek kisbefekteto fulenek, aki mohon tobb penzre vagyik; de kozben kevesse torodik a tokeje megtizedelesenek kockazataval. Az a tizedeles pedig tart, mar 3.5 honapja. Most eppen -10% a top alatt. Es lesz az tobb is.
5)Egyebkent a kozeptavu 5 fo valtozat egyke sem negalodott.
link
Es majd ha/amikor attor 7720 vagy 9400 kritikus szintek kozul az egyiken, majd akkor kiderul, hogy ki tevedett. Addig range-bound hullamzas van OTP-ben, es a egyelore a 11 napos stochastic alapjan lehet day-tradelgetni, (mert a (b) hullam, az utolso, 11 napos volt), es lehet rajta keresni. Hiszen, a csucs korul normalisan 3 alkalommal is fel-le hullamzik. De a permabull semmit sem keres olyankor.
Törölt felhasználó2017. 05. 27. 08:10
Sokan vártunk osztalékrallyra és bosszankodtunk, hogy nem jött be. Kicsit nézegettem tegnap és az a helyzet, hogy mégis volt. Írtam én is korábban (és mások is), hogy az esés 61,8-as fiboja 8770 körül van, oda kéne elsőre korrigálnia igazából (mondjuk én hülye módon jóval korábban eladtam), na most ha ehhez hozzáadjuk a 190 osztalékot, akkor 8960-at kapunk, addig is ment. Viszont szerintem a számolásnál most vissza kéne térni az eredeti kiinduláshoz, tehát hogy 8770 volt a korrekciós hullám igazi teteje és erre rakni újra a fibo szinteket. Nálam a 23,6-os 8520 körül, a 38,2-es 8370 körül, az 50-es 8250-nél, a 61,8-as 8120 körül van. Úgy tűnik, tényleg ez a variáció játszik, mert tegnap a 8520 volt a kulcsszint. Hogy hol áll meg, azt nem tudom, de a fej-váll (az otp-ben és a buxban is van) letörése valahova 8200 fölé mutat (ha egy nálam profibb ta-s utánaszámolna és megosztaná az eredményt, az jó lenne).
Az aljakról: szerintem a Csányi szám alapján a minimum alj 7600 körül van továbbra is (a tető meg 9120-nál), de itt is azt mondanám, hogy vegyük ki az osztalékrallyt és a korábbi minimumot is korrigáljuk, 7729-190=7539 ez lehet a végső alj elvileg.
Személy szerint csak tapogatok. Nincs olyan "tisztabb" suggalatom mint 9k felett vagy az esésnél (9400 elso 3 nap) a lejovetel utani 8750 volt a 7700 után. Ebben a mostani hullamban ha kesről van szó (tét) nehéz belőni mi is lesz valójában iranyt tekintve..es hogy. Szintek vannak a fejemben..De hogy tétre azt mondjam igen ide vagy ide várom a kozel jovőben..uj csucs uj alj...pas.Tét nélkul persze vannak tippek:) es az long:D mégHa ebből indulok ki akkor is azt mondom a 9k kemény dió lesz. Elég fontos szint. Szóval ha abból indulok ki hogy long akkor is jó pár hullám ra gondolnék (rákészülés..) előtte mig átütheti...ha átviszi akkor pedig uj csucs...Ennek némileg ellent mond bennem a bux es kulfold ahogy látom. Na majd alakul..Azt is gondolom ha netalántán mégis 7700 törésével kell számolni.. A közel jövőben ...akkor szerintem igencsak be fog nyúlni abba a kis megalloba előtte.Ez az en fugázim :D
Amit te "a"-nak számozol, az szerintem már a korrekció vége volt (nagyon komplex, kizárt, hogy egy egyszerű "a" lett volna, W-nek se mondanám). És a "b" az egy új felmenő hullám első hulláma. Nagyon messze vagyunk még attól, hogy az OTP bezuhanjon, iszonyú erő van még benne, nagyobb TF-en kell nézni.
Mindig élvezettel olvasom az elemzéseidet, sokat lehet belőlük tanulni, bár nem feltétlenül az EWP részből. De OTP esetében szembemész a piaccal szerintem. Ha adhatok egy tanácsot (persze adok az engedélyed nélkül is), ne egy_kezdo ellenében akard bizonyítani az igazadat. Tőle (tőlük) ugyanúgy lehet tanulni, mint tőled, és a személyeskedés biztosan nem segíti a kereskedést. Lehet longos szemüveggel is nézni a chartokat.
Itt az én verzióm: link
Törölt felhasználó2017. 05. 26. 22:48
Ma 8708 on zártunk és mint tegnap ma is 8695 ös minimummal,osztit hozzáadva.Ez esést jelent legalább is a napi minimum ár tekintetében lefelé mutat,kérdés meddig jön le a 83xx-84xx az ugye 85xx-86xx-ot jelent majd,csak az oszti mindig bekavar pedig így kell nézni az osztit hozzáadva,nem amit a grafikon látunk mert nem az a valós,ez simán meglehet és még mindig bőven longos marad ekkor is.Ez kb 2-3nap alatt el fog dőlni.
Ez a lenyeges megjegyzes, ha az elso lemeno hullam meretet akarjuk becsulni.
link
A fontos itt a gap kozepe, ami kb. 8650 kornyeken van; es az 300 ponttal van a (b) csucs alatt. Ha ...ahogy szokott, a gap az impulzus hullam kozepen van...akkor onnan meg ujabb 300 pont esesre lehet szamitani, es ebbol kijon hol lehet legvaloszinubben az (i) hullamocska vege. Szoval, egyelore a 4 napnyi esesbol arra lehet szamitani, hogy 8300 kornyeken lehet az (i) vege. Az meg ujabb 3-5 nap lehet. Aztan kovetkezik (ii) korrekcio felfele.
Mindenesetre, ha meglesz az (i) merete, akkor mar lehet a teljes (c) hullam meretere a masodik becslest megprobalni.
OTP részvényesek ide!