mindig megfogadom, hogy nem gyűjtök osztalékra...mert nem éri meg! A napokban 8900.-ra is felment, .....már mínusz 300 nál tartunk, az osztalék meg 192 ft.!!4 Ki van ez találva!!
ts13-al mi van és úgy a certikkel? tegn 8700 mellett 1000 környékén volt, ma 8600 környékén 952tl24 1445 vet tegn, most -1,6% otp mellett 1513de lehet, még korán van... vagy itt is van osztalékkorrekció?
5070 volt év végén az egy részvényre jutó saját tőke, szerintem erre értette a 15 %-ot. Nem voltam a közgyűlésen, lehet, hogy az idei év végire értette, de elvileg nem arra szokták.
Korrekt levezetés. Csupán a 760ft-os ez évi eredményt nem értem. Ha a ROE=15% teljesitését feltételezed, akkor az az én számitásom szerint inkább 796ft az egy részvényre jutó nyereség. (A 15% vetitési alapja ugyanis megnőtt kb 203-50 milliárddal tavalyhoz képest). Tehát a P/E=10-12 sávod: 7980- 9576ft. P/E=11-nél pedig: 8778ft. Igy van azért már nagyobb az esély egy a februárinál magasabb árfolyam elérésére még az idén.
A célárakról: már írtam, hogy nekem túlzottaknak tűnnek. Induljunk ki Csányiból (mivel ő a főnök). Mit mondott? Idén meglesz a 15 % roe. Sem többet, sem kevesebbet. Mi következik ebből? Ha a tavalyi utolsó negyedévet nézzük, ahol ugye csináltak egy váratlan céltartalékot, hogy visszafogják az eredményt, kimondhatjuk, hogy valamilyen szinten várható, hogy idén is manipulálnak valamit, ha esetleg nagyon megszaladna az eredmény (erre Bencsik utalt is, amikor a közgyűlésen a céltartalékokkal kapcsolatban elég visszafogott utalást tett). Tehát azt mondhatjuk biztosra, hogy a 760 körüli egy részvényre jutó eredmény tuti meglesz, sőt ennél több is lehet, de nem biztos, hogy sokkal, mert akkor elképzelhető, hogy megint előhúznak valami váratlan céltartalékot. A 760 kb. 213 milliárd körüli eredmény jelent, ami a tavalyihoz képest 4,4 % körüli növekedés (ugye az év végi céltartalék a visa eladás nyereségét nullázta le, tehát mind a kettő rendkívüli tétel volt, így a 204 reális eredménynek tekinthető), ami passzol a várható gdp-növekedésekhez a piacain és a növekvő hitelezéshez és csökkenő kamatokhoz. Ha ezt elfogadjuk, akkor 10-12 p/e-vel a sávunk 7600-9120, az utóbbi időben kb. rá alkalmazott 11 körülivel meg 8360. Nem vagyok elemző, így ez az egész elmefuttatás lehet, hogy hülyeség, de van két dolog, ami kicsit alátámasztja. Az egyik az új célárakhoz kapcsolódik, ugye első nap kijött a Morgané, ami felhalmozásra tette (ami szerintem azt jelenti, hogy érdemes itt gyűjtögetni, de azért ne vegyétek ész nélkül) és ha jól emlékszem aznap nem is igazán indult el felfelé (sőt mintha esett is volna egy kicsit). Aztán másnap a citié (csupa kisbetűvel, hogy a fene essen beléjük), mire megindult fel, viszont a citi nem csak ajánlotta, hanem bele is vett, tehát igazából nem a célára miatt ment fel. Élek a gyanúperrel, hogy ha nem vesz bele, akkor az övére sem ment volna fel és maradt volna 8300 körül. A másik, volt egy riport itt az Otp alapkezelőjével pár hete, ő két dolgot mondott. Az egyik az volt, hogy a groupamás csomagból ők is vettek, mert az nagyon jó áron volt, a másik az, hogy év elején 9000 felett adták. Ezekből nekem az jön le (de lehet, hogy tévedek), hogy 8300 körül van továbbra is a nagyok szerint a reális ár, tehát ez alatt veszik, e fölött adják (ahogy közeledünk a sáv széleihez egyre jobban), így 9000 környékén már nem nagyon fogják venni. Nem örülök neki, mert longos beállítottságú vagyok, és továbbra sem zárom ki a 9000 feletti árakat, de gyanús, hogy ez nem az első félévben lesz. Bocs, hogy hosszú lett, és ismétlem nem vagyok elemző, lehet, hogy hülyeség az egész.
OTP részvényesek ide!